iPon Hírek

Mi jöhet a The Last Guardian után? Zombik!

Dátum | 2013. 11. 22.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Fumito Ueda nevéhez két nagyszerű játék is fűződik: az Ico és a Shadow of the Colossus. Az alkotót egyelőre lefoglalja a hányatott sorsú, már régóta fejlesztés alatt álló The Last Guardian, de ez nem akadályozza meg abban, hogy a jövővel kapcsolatos terveit szövögesse. Amikor az Edge Magazin arról kérdezte Ueadát, min szeretne dolgozni legközelebb, meglepő választ adott: zombis témájú játékon. De mi maradt még ebben a manapság divatos, és lassan elcsépeltté váló műfajban, ami egy művészt érdekelhet, és amiért érdemes belefognia egy ilyen projektbe? "A zombi motívum esetében az MI, a mozgástechnológia és a játékos karakterének irányítása szempontjából sok elem van, ami érdekel, és ami megfelelő kifejezőeszköz. Különösen, ha a zombikat nem csak kényelmesen lelőhető ellenfélnek tekintem, hanem egy módszernek, melynek segítségével lírai módon mutathatok be egy karaktert. Mindig vannak lehetőségek." Uedának ezen kívül persze sok minden van még a tarsolyában, és vannak titkos tervei is, melyekről nem beszélt. Mi persze már annak is örülnénk, ha még ebben az évszázadban befejezné a The Last Guardiant.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. KatonaKM
2013.11.23. 10:51
Szerintem egy cseppet is magát valamire adó játékstúdió már csak azért sem vág bele zombis játékba, mert már gáz évekkel a trend után menni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. nemlehet
2013.11.23. 10:59
Szerintem meg semmi gond sincs a zombis témával. Valójában igazán jó zombis játékot eddig nem kaptunk. Olyan igazi túlélő RPG horrort (ok, a DayZ az lesz). 150. FPS-t lerakni ebben a témában tényleg gáz, de bőven vannak olyan zsánerek ahol még mindig nincs értékelhető zombis játék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. i2k010
2013.11.23. 11:11
Rühellem a zombi- és a vámpír témát. Csontvelőig lerágott témák.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. DogTheDog
2013.11.23. 12:05
Szerintem a zombis jatekaert nem nagyon kell aggodni,kb 200 ev mire az elso demo kijohet majd.
Meg mi az,hogy a Last Guardian utan?
Mar az sem fog megjelenni soha,mi is van a sohasem utan?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. zsolt200
2013.11.23. 13:16
Kell a zombis játék hiszen ha nem lenne nem lehetne töménytelen mennyiségben fejeket szétloccsantani. Így volt ez mikor régen jött a Carmageddon emberekkel, akiket el lehetett csapni, erre jöttek a nagy viták mert mi az hogy te egy 300 polygonból álló rózsaszín/sárgás bőrű izét szétlősz(náluk ember), aztán a következőben elnevezték őket zombinak és zöld "bőrt" adtak nekik, így már senkinek nem volt egy szava sem. Ne ezért vannak zombis játékok. Pl. ha annak idején a Postal is zombikkal jött volna ki, ma már azt se tudná senki mi az, mert egyáltalán nem kavart volna port.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. mainframe
2013.11.23. 15:54
Nálam is bőven eljött az a pont, hogy (annak ellenére, hogy kezdetben nagyon is szimpatikus volt) mostanra baromira herótom van a zombis témából, legyen az bármilyen médium. Akármi is lesz az új divathullám ezután, nagyon itt az ideje, hogy kitalálják végre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Shinjiii
2013.11.25. 07:50
Azért jó zombikkal foglalkozni, mert "butáknak" vannak beállítva, így nem baj, ha hülyeséget művel az AI, van mire fogni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. hympyke
2013.11.25. 09:29
Számomra megunhatatlan a téma, egyetlen jó adaptáció van, a State of Decay. Főleg ha kijön a kieg. FPSekkel alapból nem játszok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Lazahunter
2013.11.25. 13:22
Pedig van még mit kihozni a zombis témából, lést The Last of Us sikere ... az a játék úgy volt tökéletes ahogy volt, nem lehetett letenni, pedig a téma már lerágott csont ... a kivitelezés meg sajna nem, ritka mint a fehér holló.

Amíg az zombis játékok vagy full bugosak (pl egy DayZ) vagy csak az agyatlanságról szólnak, addig a gyöngyszemeknek mindig lesz helye
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Lazahunter
2013.11.25. 13:24
hympyke - 2013-11-25 09:29:06

De sajna még egy olyan jó alapanyag sem tud felnőni a 2013-as elvárásokhoz ... technikailag alig vállalható, mintha valami félkész játék lenne 10 évvel ezelőttről.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hympyke
2013.11.27. 06:39
Valami Dead Island/State of Decay keverékkel én speciel már beérném. Pacmanon nőttem fel lol, a grafika nem annyira fontos egy bizonyos (alacsony) szint felett.
Szóval röviden karakter és shelter management, open world, coop, és valami ütős soundtrack + hangulat. Ezeknek kéne meglenni egy játékban. Ráadás lehetne a grafika, fejlett fizika, százpontegyes hang. Nem tudom mik a 2013-as elvárások, amikor bugmentes játék se nagyon kerül kiadásra az utóbbi időben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!