iPon Hírek

Mi lesz veled BlackBerry?

Dátum | 2013. 08. 14.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A BlackBerrynél egy sor veszteséges negyedév, és a piaci részesedés folyamatos csökkenése után úgy döntött az igazgatótanács, hogy egy speciális bizottságot hoznak létre, hogy megvizsgálják a jövőt illetően a különböző lehetőségeiket. Az amerikai és kanadai mobilpiac egyik oszlopos tagjának számított régen a Research in Motion, de mostanra a dicsfény bizony elhalványult, és a konkurensek tetemes előnyre tettek szert. Az ellenszer már megvan a BlackBerry 10 és az egyéb, idén indított új, vagy frissített szolgáltatások formájában, de sajnos nem elég gyors ütemben kapnak erőre. Mostanra felismerték, hogy a túlélés érdekében lépniük kell, mert a nagyszabású átszervezések sem hozták meg a várt sikereket. Újabb változtatásokat szeretnének, amik minden eddiginél radikálisabbak. Egyszer s mindenkorra szeretnék megszüntetni a pénzügyi gondjaikat. A létrehozott bizottság tagjai között ott van az elnök-vezérigazgató, Thorsten Heins, Timothy Dattels és többek közt az idén a Sony Mobile-tól átigazolt Bert Nordberg is; a pénzügyi tanácsadásokért pedig a JP Morgan szervezete felel. Szerintük opciók akadnak azért bőven, ám azt egyelőre nem tudni, hogy melyik út lenne a leginkább járható. Az év eleje óta BlackBerry néven futó Research in Motion magánkézbe kerülhet, ezzel stabilizálnák a helyzetüket, hiszen minden részvényes kivásárlásra kerülne, és búcsút inthetnének a tőzsdének. De beolvadhatnak lassan egy másik, nagyobb vállalkozásba, és a stratégiai partnerség is egy jó döntés lehet, valamint ezek mellett azért akadnak még egyelőre fel nem vázolt módok is a nehéz időszak átvészelésére.

A sajtóközleményben olvasottak alapján ugyan most még nagyon közlékeny volt a BlackBerry, de a jövőben ez nem marad így. A végleges döntésig semmilyen hivatalos információra ne számítsunk, az pedig nem derült ki, hogy ez mégis mikor születhet meg. Ez a döntés a gyártó érdekét szolgálja, vélhetően szeretnék elkerülni az esetleges pénzügyi spekulálásokat egyik-másik kimenet esetében. Az ügy kapcsán a vállalat nevében elmondták, hogy továbbra is bíznak a BlackBerry 10-ben, ami kezd is jól futni, ám vélhetően más megközelítés kellene, hogy még inkább felgyorsítsák a piacszerzést. Továbbá Thorsten Heins kiemelte, hogy meggyőzőek a hosszú távú kilátások a mobilokra készített operációs rendszer esetében, a speciális bizottság pedig most arra összpontosít, hogy az eddigi stratégiát költséghatékonyabban folytathassák, és felgyorsítsák a BES 10 (BlackBerry Enterprise Server) terjedését is a BB 10 mellett. Ősszel a BBM is tesz egy nagy lépést a népszerűbbé válás mezején, ugyanis véglegesen el fog szabadulni a BlackBerry rendszertől, és elérhető lesz Androidon és iOS-en is az érdeklődők számára - jelenleg már a béta verziójában jár az üzenetküldő. Összességében a BlackBerry azt közvetíti a felhasználók felé, hogy jó irányba haladnak, csak úgy tűnik, hogy a kijelölt út hosszabb, mint azt előzetesen várták.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. jozsefm
2013.08.14. 10:59
Hát elég alaposan megkopott az egykori dicsőség. Apadnak a nagy multicégek, az igazi tömeges flotta felhasznók.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. myckie2
2013.08.14. 11:40
Talán lehet, hogy nem olyan horribilis áron kellett volna árulni egy vadi új rendszert.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. tibaimp
2013.08.14. 11:48
Így lesznek az elsőkből utolsók és fordítva. Arra kell nagyon "vigyázni" a cégeknek, hogy lehetőleg elöl maradjanak és ehhez le kell követni a piac változásait.
Ott van pl az Apple, a 0-ról hozta vissza magát a cég, követendő példa lehet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. SB
2013.08.14. 11:52
Az Apple jó példa, csak az a baj, hogy a csúcsról, csak egy irányba vezet már az út...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. jozsefm SB
2013.08.14. 11:54
Azt most meg is találták.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. gyurry
2013.08.14. 12:55
Én kb 8-10 éve találkoztam először BB-vel, de már akkor se tetszett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Zaiko
2013.08.14. 14:24
józsef m.: +1 DD
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. mikej95
2013.08.14. 20:13
Nagy kár értük, a belső hálózatuk jó volt és a legtöbb telefonjukon volt fizikai QWERTY billentyűzet. Az Apple már túl van 2 csúcson is, ha nem dobják ki időközben Steve Jobs-ot majd veszik vissza, akkor egy fennsíkon lennének túl, de innét már csak lefele vezet az út nekik is, ha nem találnak egy új zsenit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. jozsefm mikej...
2013.08.14. 21:02
Komplex volt, jó volt, és most se rossz, de mára a konkurencia túllépett rajtuk.
A nagy multik sorra váltanak, és többnyire a Samura, főleg ott ahol a második telefon privát is lehet ,vagy a flottán kívüli privát telefonról is igény és lehetőség ,a vezető beosztású alkalmazottak számára, a teljes belső IT. háló elérése, illetve lehetőség-jogosultság van biztosítva a területen belül a tárgyalópartnerek, illetve vendégek számára is, bizonyos szintű hozzáférésre. Ez főleg azoknak szempont, akik rendszeresen képviseltetik magukat nemzetközi börséken, illetve szakmai szimpóziumokon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. j.panzer
2013.08.14. 23:10
Én sajnálom őket, mert az új OS (bár igazából csak a HUB) nagyon tetszik.
No meg a BB-ket (TALÁN???) nem hallgatják le úgy mint a Windows, meg a Droid fonokat, vagy bármit, ami Amcsi. Bár ki tudja.

Amúgy meg ezt nagyon elszúrták. Iszonyat bealudtak, 1-1,5 évig nem adtak ki telefont, aztán meg kiadtak két nem igazán vonzó hardverrel, és formával megáldott telefont horror áron. Gondolom tették mindezt azét (irónia on) hogy nehogy már bármiféle piaci részesedésre tegyenek szert.

Hát kár értük. Ugyan azt játszották, mint a Nokia, csak annyi a difkó, hogy mögöttük nem áll a világ egyik legnagyobb, legtőkeerősebb vállalata.

Én még most is szorítok nekik, de olcsó BB10-es telefon nélkül nincs esélyük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. raiden
2013.08.15. 15:59
Ja hát kicsit karcsúbb cetli kellene azokra a telefonokra... Nekik nem jött be a "majd a nevet megfizetik"-stratégia
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!