iPon Hírek

Mi lesz veled, Google Glass?

Dátum | 2015. 01. 16.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Bizakodásra okot adó bejelentés A Google Glass eddig a kísérleti projekteket tömörítő Google X részlegen belül fejlődött, ám egy friss döntés értelmében mostantól kikerül onnan, ugyanis saját, különálló fejlesztési részleget kap. Az ígéretes okosszemüveg fejlesztésével kapcsolatos munkálatokat eddig Ivy Ross felügyelte, ám mostantól a nemrégiben felvásárolt Nest vezetője, Tony Fadell felügyeli a munkálatokat – ezentúl közvetlenül neki jelent Ivy Ross. A helyzet egy kicsit bonyolultabb, mint elsőre tűnik Ez eddig szép és jó, ugyanis a fenti előrelépés elméletileg azt jelenti, hogy végre befejeződtek a Google Glass fejlesztésével kapcsolatos kísérleti projektek, így a termék kitartóan menetelhet a végső megjelenés felé. A jelenlegi helyzet viszont ennél azért egy kicsit árnyaltabb, ugyanis történt más is a Google háza táján. A vállalat illetékesei leállították a két éve futó Google Glass Explorer programot, amelynek keretén belül különböző alkalmazások készültek az okosszemüveghez, ezeket pedig a program keretén belül korábban kitartóan tesztelték is. Jelenleg úgy tűnik, hogy a Google Glass egyhamar egészen biztosan nem válhat konzumer termékké, viszont a Glass at Work program jóvoltából temetni is kár, hiszen bizonyos területeken munkaeszközként továbbra is számítanak rá – és a Google illetékesei szerint e területeken továbbra is rendületlenül zajlik a fejlesztés. Sokan kritizálják, de munkaeszközként használva kiváló újítás
A Google Glass a megjelenése után nem sokkal komoly kritikákat kapott, a kép- és videó-rögzítő funkciója miatt: számos intézményből és kereskedelmi egységből kitiltották, de a Google Glass-t viselő felhasználókat környezetük sem fogadta kitörő lelkesedéssel. Sokakat zavart a magánszférára veszélyesnek tartott eszköz, így hamar megszületett a felhasználókat gúnyoló, szlengben használatos jelző: Glasshole. Ezek miatt egyelőre kérdéses, mikor kerül az üzletek polcaira az újdonság – már ha egyáltalán valaha kapható lesz. A Google bejelentése alapján azok a felhasználók, akik még mindig érdeklődnek a Google Glass jelenlegi kiadása iránt, január 19-ig megvásárolhatják azt. (Erre sajnos a hazai felhasználóknak sajnos nincs módjuk.) A vállalat szakemberei ezzel egy időben is dolgoznak a következő generációs Google Glass-on, ám hogy a termékkel kapcsolatban nagyjából mire számíthatunk, azt egyelőre nem árulták el – majd minden kiderül, ha eljön az ideje. A Google Glass a munka területén persze már több helyen is biztosított, így a termelőiparban, a gyógyászatban és a hadiiparban hasznos kiegészítőnek bizonyult, azaz e területeken hosszabb távon is jó eséllyel megvetheti a lábát. A konzumer szegmens más kérdés – idővel meglátjuk, merre indulnak el a cég illetékesei. A homályos jövő A munka persze egészen biztosan folytatódik, legutóbb például megcsodálhattuk, milyen moduláris koncepció köré épülhet az okosszemüveg következő generációs változata, ami a dolgok jelenlegi állása szerint leginkább munkacélokra lesz használható.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. DogTheDog
2015.01.16. 16:13
Ha valos igeny lesz a technikara,akkor majd belepnek a rendes szemuveg gyartok is.
Akkor talan erdemes lesz elgondolkozni a vasarlason.
Ameddig a Google enyhen szolva is szereny megjelenesu uvege kaphato,addig ez csak geek jatekszer.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Asagrim
2015.01.16. 17:17
Egy 1500 dolláros geek játékszer, azt is tegyük hozzá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. pdx06
2015.01.16. 18:21
Veszélyesnek tartom az ilyesmit, szerintem eltereli a gyalogos, akár autóvezető figyelmét a külvilágról, aztán könnyen baleseteket okozhat. Másfelől bután néz ki, sérülékeny, a rajta lévő kamera sem egy legális dolog és még sorolhatnám. Rendben lehet azzal jönni hogy a telefonokon is van kamera, de legalább azzal valamilyen szinten észrevehető, vagy gyanítható ha valaki titokban akar forgatni például egy női hátsóról vagy hasonlóról. Az okos eszközök mind egy kaptafára épülnek, ugyanazokat a szolgáltatásokat nyújtják, huszonötször megveszi az ember ugyanazt, csak más körítésben. Egy mezei telefon is kiad minden információt a környékről, feltéve ha van wifi vagy netkapcsolat, mert gondolom hogy ez a pápaszem is használhatatlan lesz azon a sok helyen ahol nincs wifi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. DogTheDog Asagr...
2015.01.16. 18:38
Igen,egy nagyon draga jatekszer.
Majd a Ray Ban kitolja 300-ert,es meg szep is lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Asagrim DogTh...
2015.01.16. 18:48
Legyen a szemüveg 150, az integrált vas 300 és már annak is örülni lehetne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Lalalala
2015.01.17. 00:09
Kutyát nem érdekel ez a felesleges kacat... nem csoda ha megbukott...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. peti198706...
2015.01.18. 19:44
Itt megjegyezném nem elveszett gondolat egy Selecao készülékbe bevezetni ezt a formát ezt az elképzelést s nem egy szemüvegre erőltetni ezt az egészet. A szemüveges dolog max a hadseregnek lesz jó, de civil felhasználásban teljesen értelmét veszti a mindennapi létben. Nem is beszélve a "kémfelszerelésnek" minősítő státuszáról. -Úgy elkobozák ha átakarod hozni haza, a szemüveget, h gatyád rámegy a félreértésekre. Edenben legalább facebook szerű éltető valós hozzászólások érkeztek úgy mint egy fórumon de épp az aktív kamerának keresőképere bukkantak fel buborék ablakok, s a látott képet voltak hivatott kommentálni valós közvetítésben. Szó se róla h azok a személyek szóltak hozzá akik közvetlen ismeretségben álltak a felhasználóval. Így google a google. Képet olvass a világra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. okostojas0... pdx06
2015.01.19. 18:24
Nem is tudom, hogy vajon tudod-e, hogy mennyire igazad van. Az USA-ban évek óta probléma a vezetés közbeni texting-elés. Az idióta barmok nem egyszerűen telefonálnak, hanem a mobilt basztatva végülis csetelnek. Ebből nekem is volt nemegyszer majdnem-balesetem. Egyszerűen hihetetlen - miközben pl. televiziót törrvény szerint nem lehet az autókba olyan helyre beszerelni, ahol a vezető menet közben láthatja.
A másik ilyen eszement dolog, hogy sokszor gyalogosok - megintcsak mobilt csesztetve - sétálnak piros lámpába, esnek metrósinekre, zuhannak munkagödörbe (!!!). Én annyira szégyellném magam, hogy később letagadnám, ha egyáltalán megtalálnának, de ezek az okosok szégyenérzet nélkül nyilatkoznak, sőt nemegyszer perelnek is. Aztán persze ott van a rengeteg elütötte a vonat, mert a sineken gyalogolt ipodot hallgatva (!!!), meg a sokezer undoritó upskirt/voyeur eset.
Ilyen társadalomba egy google glass nagyon gáz lenne
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!