iPon Hírek

Mi újság a Spy Party háza táján?

Dátum | 2014. 05. 15.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Utoljára csaknem két évvel ezelőtt írtunk a Spy Party című igen érdekesnek ígérkező játékról, amelyben két játékos játszhat egymás ellen, az egyikük egy kémet alakít, a másik pedig a rá vadászó mesterlövészt. Ne a szokásos kémsztoris klisékre gondoljunk, ebben a különleges játékban ugyanis fegyveres összecsapások, autós üldözések és látványos robbanások helyett a viselkedés finom elemeinek megfigyelése, az észlelés és átverés művészete kerül előtérbe. Az idegek és elmék viadala egy előkelő koktélpartin játszódik, ahol a kém úgy próbálja meg végrehajtani küldetését, hogy közben ne tűnjön ki a tömegből, melynek tagjai a gép által irányított NPC-kből állnak. A mesterlövésznek pusztán a megfigyelés eszközei állnak rendelkezésére, ezek segítségével kell eldöntenie, ki a kém, és ha megtalálta, végezni vele. A jelenleg még korai béta állapotban lévő Spy Party-t már meg lehet vásárolni és ki lehet próbálni, az alkotók szerint a bétázó közösség nagyon barátságos és nyitott, és létezik egy privát a béta fórum, ahol a játékosok megoszthatják egymással titkos stratégiáikat.
A játék már régebben átesett egy nagy ráncfelvarráson, a külseje teljesen megújult, ennek ellenére a fent látható legújabb előzetesben még a régebbi, vázlatos grafikát láthatjuk. A játék atyja, Chris Hecker elmondta, hogy ez szándékosan van így nem akarták ugyanis, hogy az emberek egy túlspilázott, előre lerenderelt előzetes megtekintése után csalódjanak, amikor benéznek a korai bétába. A végleges játék természetesen nem így fog kinézni, az alábbi előzetesben már az új külsővel ellátott szereplők és környezet látható.
A játékot egy kis, független csapat készíti, ezért lassan haladnak, 2011-ben kezdték el a fejlesztést, 2013 végén jutottak el a korai bétáig és még most sem tudják, mikor lesznek teljesen készen, a koncepció viszont már most is nagyon érdekes. A kém vs mesterlövész játékmódon kívül természetesen lesznek másfélék is, pl. olyanok, amelyekben kettőnél több játékos is részt vehet, lesznek vegyes kém-mesterlövész csapatok ill. olyan mesterlövészek, akik nem a távolból figyelnek, hanem részt vesznek a partin és egyéb őrületekre is számíthatunk.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!