iPon Hírek

Michael Jackson túlterhelte a netet

Dátum | 2009. 06. 29.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

Miután kiderült Jackson halála, egyszerre milliók lepték el az Internetet információk után kutatva. Az LA Times 2,3 millió oldalletöltést regisztrált csupán egy óra alatt - normális esetben egy hónap alatt nézik meg ennyien az oldalt. A hatalmas forgalom egy szolgáltatásmegtagadási támadáshoz hasonlított (DoS - Denial of Service), ami túlterhelte az ABC, AOL, LA Times, CNN Money és CBS szervereit, eredménye pedig hosszabb betöltési idők, több felhasználó számára pedig időtúllépések voltak.

Az AOL szóvivője szerint "sohasem láttak még ilyet a cég történetében." A vállalat Instant Messengere hatalmas terhelés alatt állt, ami kiesést is okozott a szolgáltatás folyamában. A népszerű mikroblogging oldalon, a Twitter-en pedig szinte azonnal megkétszereződött az üzenetek száma. Az Internetes forgalmat vizsgáló és kutató Akamai is 20 százalékos átmeneti növekedést regisztrált Jackson halála után.

Forrás: Akamai.com
Az iTunes online üzletben az első négy helyet Michael Jackson albumai foglalták el a Top 100-as listán. Eközben a Wikipédián a felhasználók szinte háborút hirdettek a Michael Jackson szócikk szerkesztésekor, ugyanis folyamatosan átírták az eredeti cikket és egymást, aminek eredményeként az adminok bizonytalan ideig lezárták az oldalt.

Úgy tűnik a fejlesztőknek hamarosan hatalmas munkájuk lesz, ugyanis Michael Jackson halála bebizonyította mennyire nem képesek kezelni a megnövekedett terhelést az internetes oldalak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. 620hun
2009.06.29. 17:14
VISSZA A HIRHEZ

Azért ez komoly: Az LA Times 2,3 millió oldalletöltést regisztrált csupán egy óra alatt - normális esetben egy hónap alatt nézik meg ennyien az oldalt.

2Pac halála után lett híres. Jacko már az volt előtte is, és látjuk mi lett utána.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Banzin
2009.06.29. 17:32
ÁÁÁ ez semmi. Beethoven halálakor 6 postás kapott gerincsérvet és 10 lónak tört a bokája a levelek súlyától. Egész Európában hetekig takarították a postagalambok mocskát mindenhol. Ja, és hetekig a Für Elise vezette a slágerlistákat.

Hát nem gondoltam volna, hogy Jacko egyszer itt is tiszteletét teszi, bár elég sajnálatos az apropó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Fix
2009.06.29. 18:03
Még a halála után is rekordokat döntöget. :rolleyes:
Azért kár hogy meg halt mert ilyenkor az emberek (én legalább is) úgy érzem, hogy az életemben megint véget ért egy korszak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. rieper
2009.06.29. 20:30
Kíváncsi lettem volna a nagy visszatérésére, mert nem semmi tehetség volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. _DiEGO_
2009.06.29. 20:31
Mennyi őrült rajongó - valahogy hidegen hagyott, ez már korábban is várható volt... amilyen életvitelt élt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. GTX280
2009.06.29. 21:14
mért? meghalt?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!