iPon Hírek

Micron: rossz pénzügyi eredmények, veszteség

Dátum | 2009. 04. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

A különböző piaci szegmenseknél más-más mértékben jelentkezik a gazdasági világválság és az alacsony kereslet által okozott negatív hatás: a memória szegmensben az újdonságok iránti alacsony kereslet, valamint az egyes termékek csökkenő átlagos eladási árai nehezítik meg a piaci szereplők dolgát. A Micron a legfrissebb pénzügyi adatok szerint egy eléggé gyenge negyedévet zárt: a cég 2009-es pénzügyi évének második negyedéve március 5-én ért véget, az eredmények meglehetősen rossznak mondhatóak.


A második negyedéves teljes forgalom 993 millió dollárt tett ki, ami az előző negyedéves teljesítményhez képest mintegy 30%-os visszaesést jelent, ami bizony nem elhanyagolható. Ami még ennél is rosszabb, az az, hogy a vállalat veszteségei tovább növekedtek: azt első negyedéves értékhez képest újabb 45 millióval lett magasabb a veszteség, ami így már 751 millió dollárra rúg. A Micron szerint a 30%-os bevételcsökkenés legfőbb oka az, hogy a DRAM termékek eladási árai 30%-kal csökkentek, ezzel egy időben a NAND flash memóriák és a CMOS képérzékelő lapkák értékesítési mutatói sorrendben 20%-kal és 54%-kal csökkentek.

A rendkívül kedvezőtlen pénzügyi helyzet ellenére Steve Appleton, aki a Micron elnöke és vezérigazgatója, rendkívül bizakodó. A vezető véleménye szerint a 34 nm-es csíkszélességgel készülő NAND chipjeik kedvező helyzetbe hozhatják majd a vállalatot a rendkívül változékony gazdasági helyzetben. Érdemes szem előtt tartani, hogy egyes elemzők továbbra is borúlátóak a jövővel kapcsolatban: szerintük még valamelyest romolhat a helyzet a jelenlegihez képest.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások