iPon Hírek

MicroSD médiaegység Nintendo DS-hez

Dátum | 2007. 12. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Dai Nippon Printing és az AM3 egy különleges újdonságot fejlesztettek ki a Nintendo DS-hez, amelyet DSvision fantázianévvel láttak el. A DSvision tulajdonképpen egy multimédiás bővítőkártya, amely egy microSD kártyának ad helyet. Az újdonság rendkívül hasznos, hiszen segítségével a PC-re letöltött sorozatokat és képregényeket megtekinthetjük majd Nintendo DS-en is, persze majd csak 2008. márciusától, ugyanis ekkor indul be a szolgáltatás.


A DSvision gyakorlatilag úgy néz ki, mint bármelyik játékkártya azzal a különbséggel, hogy microSD kártya fogadására képes, azaz tulajdonképpen egy "átalakító" egységről beszélünk. A vállalat a bővítőkártyához jövő év márciusában indít internetes szolgáltatást, ahonnan letölthetővé válnak különböző média tartalmak, a távoli időpont miatt a szolgáltatás árai egyelőre ismeretlenek.

A DSvision csomag egy 512MB-os microSD kártyát, valamint egy microSD-USB átalakítót fog tartalmazni, az újdonság ára 36 dollár körül helyezkedik majd el, ez hozzávetőlegesen mintegy 7-8.000 forintos tételt képvisel. A DSvision egyébként a Nintendo exkluzív megoldása, amelyet szabadalom is véd.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!