iPon Hírek

Microsoft: a Win7 rendben, az akku a hibás

Dátum | 2010. 02. 10.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Nem bukkan fel ok nélkül.Alapos tesztsorozatok eredményeire támaszkodva tagadja a Microsoft azokat a korábban felmerült vádakat, miszerint a Win7 egyes esetekben tévesen jelez akkuhibát. Állítják, hogy a rendszer csak akkor jelez, ha az akku valóban egy bizonyos szint alatt teljesít.

Konkrétan akkor figyelmeztet a rendszer az akkucsere szükségességére, ha azt érzékeli, hogy annak a Watt-óra-kapacitása a meghatározott érték 60%-a alá esett. Egyben elhárították azt a vádat is, miszerint a Win7 tenné tönkre az akkut, tekintve, hogy XP-n vagy Vista-n ugyanannál a gépnél előzőleg nem volt ilyen figyelmeztetés: a Microsoft elmondása szerint ennek oka egyszerűen az, hogy az XP és a Vista egyáltalán nem is rendelkezett ezzel az új figyelmeztető-rendszerrel.

Zárszóként hozzátették még a fejleményekhez azt is, hogy valóban lelkiismeretesen utánajártak annyi esetnek, amennyinek csak tudtak, és kivétel nélkül minden esetben azt tapasztalták, hogy ahol volt figyelmeztetés, ott az akku valóban alatta is volt a 60%-os szintnek. Újonnan vásárolt vagy új akkus gépeknél a jelek szerint egyszer sem merült fel ilyen probléma, mindig csak már viseletes és jó ideje használt akkuk esetében találkoztak vele.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. Destroy666
2010.02.10. 13:48
Ez így igaz. Nálam semmi gond sincs, pedig már a 6801-óta csak a Win7-et használom, azaz több, mint 2 éve, és semmi gond az akkuval.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. MrJerk
2010.02.10. 13:57
"Microsoft elmondása szerint ennek oka egyszerűen az, hogy az XP és a Vista egyáltalán nem is rendelkezett ezzel az új figyelmeztető-rendszerrel"

Ez mekkora.. :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. markastor
2010.02.10. 14:00
Akkor igazán nem értem, miért jelzi az 1 hónapos, vadi új gép akkujára, hogy hibás. Fórumszerte mások is tapasztalták már, hogy a szinte új gépük akkuját hibásnak írta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. CsorvaGep
2010.02.10. 14:06
Több mint 2 éve nem is lehet, idén januárban volt a béta 1 éves...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. rini
2010.02.10. 14:10
Nekem a Samsung telefonom ugyan ezt csinálta, pedig új volt. Igaz nem laptop aksi de akkor is akkumulátor. Kicseréltettem és azóta semmi baj vele. Gondoljátok, hogy nem próbálták ki néhány gépben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Destroy666
2010.02.10. 14:27
@CsorvaGep: Igazad van, csak másfél éve. Egyébként nem mindenesetben az aksival van a gond, hanem a laptop BIOSaval, ugyanis hibássan küldi vissza az adatokat. Erről már több éve tudnak, de mivel eddig ezt egy OS sem használta fel, nem foglalkoztak vele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. DarkSayaJi...
2010.02.12. 10:04
Destroy666: akkor azt mondod ha frissitem a BIOSt a laptop-ban akkor megoldodhat az aksi problemam?
Van peldaul 2 ASUS-om, az egyik mindjart 3 eves, semmi baja az aksinak, 2 orat siman kibir (ebbe szamolj egy filmet es utana zene halgatas), volt rajta Win 7, lassan mukodott ezert szedtem le, akadoztak a HD filmek de ezen kivul semmi problem. A masik viszont mar XPbe adott aku problemat, nem akarta tolteni es hibat mutatott ki, a BIOSba se muxik a calibration mert ha kihuzom aram alol azonnal kikapcsol. Vajon megoldhato lenne egy sima BIOS frissitessel?
Ezeken kivul van egy Acer-em is ameik az elso fel evbe kibirta a masfel orat, talan .. de most mikor hogy, van hogy birja az 1 - masfel orat zene halgatassal van hogy fel ora utan kibukik.
Valami tipp?
Hja es mellekelem hogy ez az aku problema meg kozbe jott egy Acer laptopnal amire tettem Win 7est, az elso 4 honapba semmi gond, utana elkezdte ezt jelezni. Ez is BIOS gond lenne? Ha igen akkor miert nem jelezte ki elejetol fogva? Vagy ratettek a win frissitesek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mihaly.her... DarkS...
2010.02.12. 10:26
Megpróbálhatod a BIOS frissítéseket, de nagyon figyelj oda a típusszámra, mert ha rosszat raksz fel, akkor lehet, hogy nem fog többet elindulni, és akkor marad a szerviz! Ezt nem ijesztgetésnek írom, hanem, hogy kényes téma, és odafigyelést igényel...
Nem valószínű, hogy meg fog oldódni a probléma, ahogy írtad a tápot, lehúzod a konnektorról és kikapcsol, ott az akksi valószínűleg tönkrement teljesen. Azt tudom javasolni (mint úgy bárkinek, aki akksiról használ dolgokat, legyen az laptop, mobil, zenelejátszó....), hogy időnként nem árt megformázni az akksit!!!! Hiába mondják, hogy a Li-ion-nak nem ár, de igenis árt!!! Formázni kell, és akkor tovább bírja!
Formázás:
Teljes merítés, úgy, hogy ne lehessen bekapcsolni a készüléket (bár valamelyik elkezd elindulni, aztán leáll), utána kb 16 órán át tölteni, úgy, hogy nincs bekapcsolva és használva. Majd lehúzni és lehet használni. Megint teljesen lemeríteni és megint csak tölteni! Ezt 3X kell eljátszani! És meg lehet hosszabbítani az akksi élettartamát!
Ha pedig olyan jelenség van, hogy áramról le és kikapcs a gép, akkor vagy tönkrement az akksi, vagy "kontaktos" (ahogy hívni szokták), és akkor nem tölti megfelelően az akksit. Ezt hozzáértő meg tudja nézni (vagy szakszerviz).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!