iPon Hírek

Microsoft: Az Android egy kiskutya

Dátum | 2010. 01. 13.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Ezzel a megállapítással kívánja ellensúlyozni Redmond az Entourage vezérigazgatójának dicséretét az Android iránt, melyben még külön ki is emelte annak az ingyenességét. James DeBragga, a Microsoft képviselője tehát úgy egészítette ki a megállapítást, hogy ingyenes, mint egy kiskutya.

Kifejtve a hasonlatot, rámutatott, hogy a kiskutya ugyan nagyon aranyos és valóban ingyen is hozzájuthat az ember, viszont rengeteg gond is van vele és jó adag erőfeszítésbe és odafigyelésbe is kerül, mire az ember valóban okos, megbízható, szófogadó felnőtt kutyává neveli - utalva ezzel részben a Nexus One körül frissiben kirobbant kisebbfajta botrányra (szoftveres gondok miatt a készülék néha teljesen véletlenszerűen váltogatott 3G és EDGE között, és a Google se igen tudott segíteni az érintett felhasználóknak, mivel számukra a terméktámogatás ilyetén módja még teljesen új terület, infrastruktúrájuk és tapasztalatuk e téren gyakorlatilag egyáltalán nincs; a panaszosokkal is csak e-mailben tudtak kommunikálni, több napos átfutási idővel).

Ezzel együtt természetesen azt sem mulasztotta el a megemlíteni, hogy ezzel ellentétben a Microsoftnak milyen jó a terméktámogatási hálózata, milyen jól egyeztetnek az okostelefon-fejlesztő partnereikkel, és hogy így összességében milyen gyorsan tudnak segíteni az ügyfeleiknek. Legyintett továbbá a CES-en bemutatott smartbookokra és táblákra is, mondván, hogy ezek nem olyan hatékonyak, mint az offline munkára jobban felkészített Windows-os eszközök - márpedig ha ezeket a kisebb gépeket nethiány éri valahol, akkor gyakorlatilag semmire sem jók.

Persze valahol érthető Redmond morcossága, tekintve, hogy a CES-en az Androidos csúcsmobilok, valamint a szinte kizárólag Linuxos vagy szintén Androidos smartbookok és más kézi eszközök mellett a Windows Mobile gyakorlatilag jelentéktelenné és észrevehetetlenné vált. Valamivel nyilván egyensúlyozniuk kellett ezt, ha még következő generációs mobil Win nincsen.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

13. kullancska
2010.01.13. 20:02
Ha nem tudják megverni őketi, akkor inkább alázzák...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. ghostgear
2010.01.13. 20:17
A kiskutyák fel szoktak nőni...
Aztán meg véletlenül megtépázhatják azt a drága microsoftos öltönynadrágot
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Insignia
2010.01.13. 21:07
ghostgear
ja meg némelyik kutya csak ugat azt ennyi... ha megkérdezel egy olyan embert aki windows mobilét használ sose váltana át.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. engine
2010.01.13. 21:31
Most ezt nem értem, nem inkább a Windows olyan mint egy kiskutya ha már a gondokról és sok erőfeszítésről van szó? Google-val és termékeivel lehet 70%al kevesebb gond van mint egy Windows termékkel , hát de ja "Ha nem tudják megverni őket, akkor inkább alázzák..."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. kalle
2010.01.13. 22:14
Ha ma még nem is, de a közeljövőben le fogja alázni a win mobile-t az android... és hát melyik szoftvercég vmelyik termékénél nem fordult még elő, hogy ne csúsztak volna be hibák, de általában ezeket javítják. Szánalmas, hogy ahelyett, hogy elgondolkodnának, hogy nekik mit kéne jobban/másképp csinálniuk, a másikat fikázzák, azért mert tud új és jó dolgokkal előrukkolni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. polarx
2010.01.13. 22:14
Insignia: haverom volt kinn usába vett magának egy windows telót hát nem azért de nem estem tőle hasra.. SŐTTT.. ingyen ide adta volna se kellett volna. ugyan az mint az apple csak itt mással vakítják el az embert.. hozzáteszem 3 hónap után beszart a telója aztán usába nem küldte vissza köv évbe mikor ment meg már nem foglalkoztata haverom.

amúgy nekem is ez a véleményem csak alázni akarják google-t csak hogy nem fog menni..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. arkman
2010.01.13. 22:22
Valami nekem erről beugrott.

"First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win." (Gandhi) - Két mondatrészen már túlvagyunk, csak így tovább.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. kalle
2010.01.13. 22:24
arkman: tetszik az idézet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. prohlep
2010.01.13. 22:26
ellentétben a Microsoftnak milyen jó a terméktámogatási hálózata

Nekem 1996/97 tanév óta tartoznak egy hibás Win95 CD cseréjével, régi lemez leadva átvételi elismervénnyel, új sosem kapva meg.

Utóbbi évtizedben számtalan gondunk volt, de egyszer sem kaptunk terméktámogatási segítséget.

Az a legendás terméktámogatás valahogy olyan, mint a megvalósult szocializmus, vagy a megvalósult kapitalizmus, vagy a megvalósult demokrácia, ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. kalle
2010.01.13. 22:31
arkman: tetszik az idézet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Azrael
2010.01.14. 10:05
De ha az Android egy kiskutya, akkor az legalább aranyos
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. flameKing
2010.01.16. 11:02
Emberek, az szokásos (szemellenzős) MS-leszólások közben ne felejtsük el, hogy az MS most csak azt teszi, amit tennie kell: leszólni a konkurenciát, és éltetni a saját dolgait. Minden cég ezt teszi. Ha kicsit elgondolkoznátok ezeken, akkor máris nem kéne megpukkadni a méregtől a nagy fikázások közepette, és egy egyszerű legyintéssel elintézve a dolgot lehet tovább olvasni a többi híreket. Lesz még idő, amikor a Google fogja leszólni a Win-t, az iPhone OS-t, meg a többit, és persze vice versa.

Egyébként a kiskutyák valóban aranyosak és szeretetreméltóak. Nekem is van egy (4 hónapos, elvileg shi-tzu és bolognese keverék), és bár nagyon sok a gond vele, de mégiscsak imádnivaló. Szóval ez a hasonlat a Microsoft részéről pont, hogy nem váltotta ki bennem azt a fajta elgondolkodtató ellenérzést az Androdiddal szemben, amit ők akartak volna elérni a kijelentésükkel. Ahogy más is megjegyezte: hibák voltak, vannak, és mindig is lesznek!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. TiborcZ
2010.01.16. 13:53
Ha az Android egy kiskutya, akkor a Windows meg egy tetű
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!