iPon Hírek

Microsoft: bármilyen Win7 mehet netbookra

Dátum | 2009. 09. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Windows és a netbookok kapcsolatában a Microsoft legfrissebb operációsrendszerének, a WIndows 7-nek a megjelenésével némi változás állhat be. A vállalat a Windows Vista és a Windows XP telepítését az adott konfigurációk esetében feltételekhez kötötte, így meg volt határozva, hogy milyen képátlójú kijelző, mennyi memória és mekkora merevlemez lehet a netbookban. A Windows 7 esetében a legfrissebb hírek szerint már megszűnnek a korlátok.

A Microsoft közleménye szerint az OEM és ODM vállalatok a jövőben szabadon eldönthetik, hogy termékükre mely Windows 7-es kiadást kívánják telepíteni.


Ennek értelmében akár olyan alsókategóriás netbookokat is láthatunk majd, amelyek Windows 7 Home Premium operációsrendszerrel bírnak, sőt, olyan felsőkategóriásakat is, amelyeken Windows 7 Starter van. Ez az állítás inkább a lehetőséget szemléltetni, ugyanis a felsőkategóriás készülékekben aligha lesz Windows 7 Starter. Ez a változat ugyanis eléggé le van "butítva": nincs benne Aero Glass felhasználói kezelőfelület, a tálcán futó alkalmazások esetében nincsenek thumbnail-ek, azaz nem nézhetjük meg a megnyitott alkalmazás képét kicsiben, nem lehet az asztalt testreszabni, nincs gyors felhasználóváltás, nincs DVD lejátszás, Windows Media Center, sőt, még többmonitoros támogatás sem. Ebből, azaz a Starterből 64-bites kiadás sem készül.

Összességében szinte biztos, hogy a Starter változatra is meglesz a piaci igény, de a legfontosabb az, hogy a gyártók kezét végre nem kötik szigorú szabályok operációsrendszer választásakor. A Windows 7 egyébként alig több, mint három hét múlva, egészen pontosan október 22-én válik hivatalosan is elérhetővé, illetve megvásárolhatóvá.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. pluto
2009.09.29. 14:42
Te várod?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Morus007
2009.09.29. 15:18
"WIndows 7" első sor vége
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pluto
2009.09.29. 18:56
Mihaly.hermann, okok, de a 7 nem hiszem hogy ingyenes lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pluto
2009.09.29. 22:17
Mert gondolom nem letöltötted, hanem postán megrendelted...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!