iPon Hírek

Microsoft egér laptopokhoz, újfajta érzékelővel

Dátum | 2008. 08. 28.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Microsoft hivatalos weboldalának hardware részlegében nemrégiben látható volt egy videó, amely egy újfajta egér bemutatásához készült. A videó képkockáin a gyártó azt mutatta be, hogy az újfajta érzékelőnek köszönhetően az egér a legkülönbözőbb felületeken is működőképes, valamint kihangsúlyozták, hogy a termék bárhova a vásárlójával tarthat, amivel minden bizonnyal arra céloztak, hogy az újdonság noteszgépekhez készül. A kis bemutató végén egy furcsa felirat volt látható: "9.9.08 Say Goodby to Laser", azaz 2008. szeptember 9-én mondj búcsút a lézernek.


A titokzatos újdonságról szerencsére már sikerült képeket is szerezni, amelyek segítségével további információkat tudhatunk meg az egérről. A termék vezeték nélküli kivitelben fog érkezni, az egér optikai szenzorjától kék fény szűrődik ki csak úgy, mint körben az egér szélein.


A jelenlegi információk szerint a "Blue Track" egér kék ledek és egy nagy látószögű lencse segítségével működik majd, így az egység sokkal hatékonyabban üzemel a különböző felületeken. A Microsoft kijelentése így már kissé furcsának tűnik, ugyanis a laptopokhoz készült egér megjelenésével az asztali lézeres és piros ledes egységek továbbra is tökéletesen használhatóak maradnak az asztalok többségén, nem igazán lesz nekik konkurencia az újdonság.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!