iPon Hírek

Microsoft: itt az Office 2010

Dátum | 2010. 05. 25.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A Microsoft május 12-én New Yorkban jelentette be, hogy világszerte elérhetők a Microsoft Office 2010 és a Microsoft SharePoint 2010 alkalmazásai, valamint az üzleti ügyfelek számára fejlesztett Microsoft Visio 2010, a Microsoft Project 2010 és a Microsoft Project Server 2010. "Az Office 2010 és a SharePoint 2010 rendszerbe állítása újraértelmezi az irodai szoftverek termelékenységnövelő hatását" - mondta akkor Stephen Elop, a Microsoft Business divíziójának vezetője. Hozzátette, a korszerű irodai szoftverkörnyezettel új lehetőségeket kínálnak a munkatársak számára azzal, hogy hatékonyabban, gyorsabban dolgozhatnak és kommunikálhatnak, ráadásul nemcsak pc-n, hanem telefonon vagy akár böngészőn keresztül is elérhetők az egyes funkciók.

"Nagy várakozással tekintünk a Microsoft Office 2010 megjelenése elé, mert ez a változat olyan új lehetőségeket kínál a felhasználóknak, amelyek jóval hatékonyabbá és profibbá teszik a mindennapi munkát. A párhuzamos szerkesztés, az új Office-webalkalmazások, a fejlett adatelemzés vagy akár a videoszerkesztési lehetőségek mind azt szolgálják, hogy a felhasználók hatékonyabban működjenek együtt egymással, hatásosabban tudják életre kelteni a bennük rejlő ötleteket és könnyen használhassák az Office-t bárhonnan, akár még mobilról is. Az új változatban lecsökkentettük a termékváltozatok számát is, ami áttekinthetőbbé teszi a választást. Az Office-szal együtt megjelenő SharePoint 2010, Project 2010, Project Server 2010 és Visio 2010 a csoportmunka és a komplexebb feladatok terén egészítik ki az Office lehetőségeit és olyan új területeket nyitnak meg a munkában, mint például a kapcsolati hálók vagy akár a keresés hatékony kihasználása" - foglalta össze az újdonságok legfontosabb előnyeit Nagy Levente, a Microsoft Magyarország Office üzletágának vezetője.

Az Office 2010 szolgáltatásai számos új lehetőséget kínálnak a felhasználóknak - hangzott el a budapesti bemutatón. Mások mellett ilyen például a kapcsolat és közös munka a Microsoft Word, a PowerPoint és a OneNote programokkal vagy a fejlett e-mail-menedzsment és naptárfunkciók az Outlookban. Az új Outlook Social Connector az előzményeket és közösségi hálózatok értesítéseit (feedjét) rögtön az Outlookba helyezi át. Lényegesebb újdonság, hogy a felhasználók bárhol dolgozhatnak az Office Web alkalmazásaival: a Word, a PowerPoint, az Excel és a OneNote programok ugyanis távolról is elérhetők. A fejlesztők szerint az Office Mobile 2010 segítségével ugyanolyan könnyű az Office-dokumentumok (naptár, e-mail) megnyitása és szerkesztése, mint az asztali pc-n. Megújul az automatikus előnézet a Wordben, leegyszerűsödik a dokumentumok előkészítése a Microsoft Office Backstage funkciónak köszönhetően, az Excel értékgörbék szolgáltatása pedig az adatok és trendek megjelenítését oldja meg az eddigieknél is látványosabb módon.

A Forrester Consulting májusban kiadott, a Microsoft integrált hatékonysági platformjának gazdasági hatásai című elemzése a 2010-es termékeket (Office, SharePoint, Exchange stb.) elemzi. A Forrester négy alapvető szempontot vizsgált: a költségeket, a teljes vállalati hasznot, a rugalmasságot, valamint a rizikót. A felhasználói tapasztalatokra és véleményekre alapozott összesítés megállapítja, hogy a beruházás teljes bekerülési összege 7,4 hónap alatt megtérül, így a RoI (Return on Investment) mutató 301 százalék. A tanulmány összefoglalójából kiderül, hogy a vizsgált modellel egy nagyvállalat több mint 13 millió dollárral csökkentheti kiadásait egy hároméves periódusban, ami más közelítésből kéthetes munkaidő-megtakarítást jelent.

Az Office 2010 és a SharePoint 2010 május 12-étől 14 nyelven érhető el, de a következő hónapokban a termékcsalád már 97 nyelven lesz használható. A magyar nyelvű változat érkezése a mennyiségi licenccel rendelkező ügyfelekhez a nyár közepére, az otthoni felhasználóknak és kisvállalatoknak szánt (dobozos és előtelepített) változatai 2010 szeptemberére várhatók.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!