iPon Hírek

Microsoft: köszönjük bétatesztelők!

Dátum | 2009. 02. 27.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

A Windows 7 bétaváltozata január második hetétől volt legálisan is elérhető a nagyközönség számára. Azóta több százezren voltak kíváncsiak az új operációs rendszerre, akiknek visszajelzései nagyban segítették a Microsoft fejlesztési munkáját. Sőt, a Microsoft külön bíztatta erre a felhasználókat.

A bétaváltozat megjelenése után sokan döntöttek úgy, hogy alaposabban átkutatják a rendszert hibák után és azokat jelzik is a Microsoft számára. Ennek eredménye volt, hogy egy egész visszajelzés-áramlás indult el a redmondi óriáscég felé. Eddig azonban a tesztelők nem tudtak semmit se a bejelentett hibák, észrevételek további "életéről".

Steven Sinofsky a Windows és a Windows Live csapat vezetője végül megtörte a csendet és elárulta, nagyon is odafigyeltek a felhasználók visszajelzéseire és már vannak javítási terveik a tesztelők által talált több mint 2000 bug-ra. Egy-két érdekességet is elárult még Sinofsky, miszerint volt egy hét, amin keresztül átlagosan 15 másodpercenként érkezett bejelentés a Microsoft-hoz, ez volt az egész csúcspontja. Összesen 500 000 visszajelzést kapott a vállalat, ami fejlesztőnként 500 darabot jelent. Ez érthetően nem egy délutáni munka, ezért voltak annyira elfoglaltak. A Microsoft a bétatesztereken kívül még a Connect tagoknak (MSDN/TechNet felhasználók) is köszönetet szeretne mondani a Windows 7 bugtalanítási hozzájárulásukért. A nyilvános tesztelők és Connect tagok segítségével több hibát találtak meg és javítottak ki a Windows 7-fejlesztők, mint amennyit az eddigi kiadások során - közölte Sinofsky.


A hardver támogatás is elég jól működött az eddigi tapasztalatok alapján, ugyanis a Microsoft több mint 10 millió hardvereszköz feltelepítését regisztrálta, és körülbelül 2,8 millió egyedi plug-ang-play eszközt is azonosított. A hardverek 75 százaléka sikeresen működött előretelepített meghajtókkal, a maradékot pedig valószínűleg a Windows Update-n keresztül tudták működésbe hozni - tudtuk meg Sinofsky-tól.

Úgy látszik a Microsoft az utóbbi időben sokat vesztett makacsságából és így számos ember szemében sokkal "felhasználóbarátabbá" vált. Legutóbb például nem volt hajlandó elismerni egy fontos biztonsági hibát a kritikus fontosságú User Account Control-ban, ám később minden büszkesége ellenére beismerte, hogy annak működése nem helyes, és hajlandó volt korrigálni a hiányosságot.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Svindler
2009.02.27. 13:46
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. szedlakist...
2009.02.27. 14:01
szívesen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mihaszna
2009.02.27. 14:05
Így kellene másoknak is. Legyen példaértékű ez a hozzáállás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. hunmyke
2009.02.27. 16:36
mihaszna, kik azok a mások?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hunmyke
2009.02.27. 17:09
oliba, nem fikázni akartam az oprendszert, én úgy értettem az előttem szólót, hogy más oprendszer "gyártót".
Talán most kicsit hallgatni fognak a népre bugok szempontjából, és talán egy stabil rendszert kapunk. Ha már a rendszert a jónéppel teszteltették, akkor annyit szerintem megérdemelnek, hogy némileg olcsóbb legyen a rendszer a korábbi változatokhoz képest. Szerintem ezt mindenki méltányolná...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!