iPon Hírek

Microsoft NyárIskola: hasznos tanfolyamok diákoknak

Dátum | 2012. 06. 20.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

A képzések között összesen 19 ingyenes, illetve önköltséges kurzus indul, amelyek között több érdekes téma is található. A középiskolai és egyetemi hallgató számára indított, gyakorlatorientált tanfolyamokon a résztvevők többek között elsajátíthatják a kisvállalati hálózatok tervezésének és üzemeltetésének alapjait, de emellett akár Windows 8 Metro alkalmazásokat is fejleszthetnek C# programnyelven. A kurzusok között jelen van még a Windows Azure platform megismerésének lehetősége is, sőt, a diákok akár WebMatrix weboldalak készítésének fogásaival is megismerkedhetnek. Sokakat vonzhat majd a „Windows 8 Power User” nevet viselő onine tanfolyam is, amelynek keretén belül a Windows 8 különböző funkcióiról hull majd le a lepel.

A tanfolyamok öt felsőoktatási intézményben és egy budapesti helyszínen kerülnek megrendezésre. A programban a Budapesti Corvinus Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a győri Széchenyi István Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem is részt vesz. Alapfeltétel, hogy a közép- és felsőoktatásban tanuló jelentkezőknek rendelkezniük kell érvényes diákigazolvánnyal. 

A délelőtti kurzusok 8:30-tól 13:30-ig, a délutániak pedig 14:00-tól 19:00-ig tartanak. A résztvevők a NyárIskola honlapján találnak bővebb információt a kurzusokkal kapcsolatban – ugyanitt a tanfolyamokra történő regisztrációra is van lehetőség.

A kurzusok egy része teljesen ingyenes lesz, de néhány fizetős tanfolyam is indul, amelyeket bruttó 6350 forintos önköltségi áron lehet igénybe venni. A résztvevők minden esetben oklevelet kapnak, ami az adott tanfolyam elvégzését igazolja. A tanfolyamokon piacképes tudás szerezhető, ami álláskeresésnél például különösen jól jöhet.

A NyárIskola júliusban és augusztusban kerül megrendezésre.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. prohlep
2012.06.20. 23:25
"A képzések között összesen 19 ingyenes, illetve önköltséges kurzus indul, ..."

Drogkereskedonek van penze a beetetesre,

utana pedig csak a felmerulo igenyeket elegiti ki jo penzert ...

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. sanyix
2012.06.20. 23:45
igen ezek ilyen agymosó kurzusok, ezt szereti alkalmazni az m$, nem elég hogy a teljes informatika oktatás is a kezében van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. DogTheDog
2012.06.21. 13:16
sanyix:

Miert is baj ez?A legtobb ceg hallani sem akar az oktatas tamogatasarol.Intel es MS peldamutato ezen a teren.Nem sajnaljak sem a szakkepzett tanerot biztositani,sem a felszerelest.Azt meg nem varhatja el senki,hogy majd Linux tanfolyamokat szervez ingyen a fiataloknak.Az Adobe ugyszinten tele van,mint a diszno,megis egy normalisabb treningjuk 1-2-3 ezer euro es max ket-harom nap.Sok cegnek meg oktatasa,treningje sincs,es teljes aron licenszel oktatasi intezmenyeknek.
A kurzusokban semmi agymosas nincs,max az agymosott,aki ezt hiszi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Greathoof
2012.06.22. 00:08
Probléma az számomra ott van, hogy sok helyre csak Pázmányosok, Misckolci egyetemesek, stb.-k mehetnek.
Továbbá, hogy az ingyenes online kurzushoz is kell számlázási cím, diákigazolvány szám, etc.

Hiba a címben ugyanis NyáriIskola.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!