iPon Hírek

Microsoft Office: Készül Androidra és iOS-re is

Dátum | 2012. 11. 12.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Microsoft a jelek szerint valóban úgy döntött, hogy a legújabb, mobilokra szánt Office csomag nem hiányozhat a Windows Phone 8 riválisairól sem. Az persze elképzelhető, hogy lesz pár WP8 exkluzív képesség, de alapjaiban véve úgy néz ki, hogy a Microsoft követi az asztali gépekre szánt változatnál már bevált módszert (annak is van OS X változata).

Az Office Mobile használatához elengedhetetlen lesz egy Microsoft fiók regisztrálása. Azok akik a vállalat más termékeit is használják, már biztosan rendelkeznek ilyennel, mivel a One Note és a SkyDrive is erre a profilra támaszkodik. A program használata ingyenes lesz, de a Word, Excel és PowerPoint dokumentumokat csak megnézni tudjuk majd alapból. Ha többre vágyunk, vagyis szerkeszteni is szeretnénk a fájljainkat, akkor szükségünk lesz Office 365 előfizetésre.


A The Verge információ szerint először az Apple operációs rendszerét veszik célba, az iOS-t futtató gépekre február végétől vagy márciustól érhető majd el az Office, az Androidra optimalizált változat pedig májusig várat magára. A szaklap felkereste a Microsoftot is, ahol szintén megerősítésre került a támogatott platformok körének bővítése.

A Microsoft a felhő alapú tárolásra is figyelt, így a SkyDrive-on és a One Note-on tárolt dokumentumainkat is lehetőségünk lesz szerkeszteni. Viszont ez nem biztos, hogy elég lesz a konkurenciával szemben, ami bizony bőven akad. Androidon például az OfficeSuite Pro 6+ és a Quickoffice is képes mindazokra, amiket eddig megtudhattunk az Office Mobile-ról. Ezekért ráadásul általában elegendő egyszeri díjat fizetni, és máris használhatók szerkesztőként is. Továbbá amit még fontos ezen a téren kiemelni, hogy a Quickoffice néhány hónappal korábban - még a nyár elején -, a Google kezébe került, és éppen ezért az sem lenne nagy meglepetés, ha integrálásra kerülne a következő Androidba valamilyen szinten.

Konkurencia tehát van, így kíváncsian várjuk milyen erős lesz a Microsoft irodai szoftvercsomagja Androidon és iOS-en.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. 5hR3kY
2012.11.12. 09:03
Nem siették el ezt egy kicsit?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. LGx
2012.11.12. 09:17
nekem tökéletesen megfelel droidra a Documents to Go
de igen, szerintem is elsiették egy kicsit, mert vannak M$ Office-nál is többet nyújtó progik már a mobilpiacon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Supra
2012.11.12. 11:38
Beindult a gépezet, az MS mindent és mondenhol le akar darálni. Remélem beletörik a foga.

Egyébként sajna az androidra meglévő office alkalmazások idegesítően bénák (pl. nagy fileok kezelése), és meglehetősen buták is (pl. támogatott formátumok).

Borzasztóan hiányzik egy rendes office alkalmazás - ezek szerint a google is érzi ezt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. I.Jozsef83
2012.11.12. 12:17
Android + MS Office = vicc

nehogymá , meg egyébként is , aki ilyeneken akar dolgozni meg is érdemli ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. sanyix
2012.11.12. 14:49
Dolgozni? Az office programok nem dolgozásra valók, hanem időhúzásra, látszattevékenységnek, munka imitálására. A közhivatalnokok (főleg a minisztériumiak) legjobb barátja a passziánsz mellett. (de főleg vicces idézetek, üzenetek és képes prezentációk körlevélben való küldözgetésére jó)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Zabalint
2012.11.12. 15:03
Akkor 20-30 ezer (kb. ennyi egy olcsó androidos netbook) + Office áron lesz Androidos alternatívája a Surface-nek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mythbuster
2012.11.12. 15:15
Szerintem jó lesz ez tableten ha nem baxák el és nem spórolják ki belőle a 90% -át. Én inkább a Visual Studiót várom már OSX -re, amit még 2010 -ben beígértek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!