iPon Hírek

Microsoft Pinpoint – Magyar nyelvű online piactér

Dátum | 2011. 03. 23.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

(sajtóközlemény) A Microsoft Magyarország megnyitotta online piactér-szolgáltatásának virtuális kapuit, amely a partnerek és az ügyfelek számára nyújt majd segítséget. A szolgáltatás lényege, hogy egy virtuális piactéren belül összesítik a Microsoft technológiáit alkalmazó minősített informatikai cégeket, amelyek között különböző szempontok szerint lehet majd keresgélni, legyen szó Microsoft termékekről, megoldásokról vagy akár szolgáltatásokról. A Pinpoint szolgáltatás a közbeszerzés szereplőinek is hasznos újításnak minősülhet, ugyanis a Microsoft partner-minősítő eljárása megújult, amelynek következtében hamarosan módosítják majd a közbeszerzési tendereken induló informatikai vállalatokkal kapcsolatos kritériumokat is.

Új partner-minősítő eljárás: kompetenciák szerint elnyerhető Silver és Gold minősítés

A Microsoft tavaly októberben újította meg partner-minősítő eljárását, így a Microsoft Partner Network program szereplőit ezentúl nem egy általános minősítő fokozattal látják el, hanem a szigorú vizsgákon való eredményes szereplés elismeréseként a megszerzett kompetenciákat egyesével értékelik, így azokat Microsoft "Silver" vagy "Gold" minősítéssel díjazzák.

Korábban Gold Certified és Certified minősítő fokozatok voltak érvényben, így a közbeszerzési tenderkiírásokat ennek megfelelően alkották meg. A jelenleg érvényes közbeszerzési tenderkiírások túlnyomó részében még mindig a régebbi minősítéseket alkalmazzák, ám ez 2011 októberétől meg fog változni, így ezután a tenderek kiírói és a pályázók is az új minősítésekre alapozhatnak, azaz ezeknek megfelelően kell majd egységesíteni a tenderek kritériumait is.

Microsoft Pinpoint: az igényeknek leginkább megfelelő partnerek, alkalmazások és szolgáltatások

A Microsoft Pinpoint online piacterén a Microsoft partnerei bemutathatják cégük szolgáltatásai és az általuk kínált termékeket, amelyek között az ügyfelek gyorsan és egyszerűen keresgélhetnek. A keresés hatékonyságát javítják a különböző szűrők, amelyek segítségével az ügyfelek könnyedén megtalálhatják a számukra legmegfelelőbb partnercégeket, szolgáltatásokat vagy informatikai szakértőket.

A szolgáltatás indulásakor már több, mint 400 partner adatait tartalmazza a Pinpoint adatbázis. A partnercégek közül a weboldal látogatói kompetenciák, megoldások és szolgáltatások alapján választhatnak majd.

Világszerte már több, mint 7000 szoftveres alkalmazás és mintegy 30000 Microsoft technológiai szakértő cég közül választhatnak az ügyfelek. A választást segítheti, hogy a listán szereplő partnerek korábbi és jövőbeni ügyfelei megoszthatják egymással a céggel és a szolgáltatásaival kapcsolatos tapasztalataikat, sőt, az ügyfelek értékelhetik és minősíthetik is a partnerek teljesítményét. Ez utóbbiaknak köszönhetően könnyebb lesz kiválasztani a legmegbízhatóbb partnerek közül azokat, akik az adott üzleti igény kielégítésére a legmegfelelőbb szolgáltatásokat és szoftvereket kínálják.

A magyar nyelvű Pinpoint itt található, a kompetenciákkal kapcsolatos részletes információkért pedig ide kell ellátogatniuk az érdeklődőknek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. prohlep
2011.03.23. 13:01
Tipikus MicroSoft szintu, azaz pici es puha szintu intelligencia az MS PinPoint, na nezzunk egy peldat, ami elsokent pottyant az olembe:

Rakattintottam, hogy "vallalatok", aztan rendezze "minosites" szerint sorrendbe, es neztem az igy elso vallalatot, es ott pedig az "alkalmazasok es szolgaltatasok".

Nos, a vallalat total veletlenul az ABC legelejerol kerult ki: Adatmentés Kft, hat OK, esetleg tenyleg a legjobb minositesu, habar gyanus, hogy az ABC elejen van.

Az adott vallalat leirasaban az "alkalmazasok es szolgaltatasok" leirasnal pedig ez olvashato a MicroSoft intelligencia szintenek megfeleloen: "Adatmentés Kft nem kínál semmilyen alkalmazást és szolgáltatást"

Ugye ertitek: az Adatmentés Kft nem kínál semmilyen alkalmazást és szolgáltatást, ... huhh, ehhez MicroSoft kell, hogy ilyen "jol elhiheto" informaciohoz jussunk.

Ugye mar vilagos, hogy miert olyan a MicroSoft Windows, amilyen ...

Pontosabban: a sok ilyesmi tapasztalatomhoz kepest egeszen meglepoen jol mukodik a Windows.

Nekem immar tobb mint ket evtizede folyamatosan ilyen jellegu tapasztalataim vannak: gyakorta nem celszeru komolyan venni, amit kiirnak a kepernyore.

Sokszor sok idom ment ra arra, hogy komolyan vettem a kiirt szoveget, holott a helyzet kulcsa eppen az volt, hogy nem igaz vagy felrevezeto kiirasrol volt szo.

Ezert nem tudtam fel evig Win95-ot kiprobalni, de ugyanezert sokaig nem tudtam jol beallitani a reszfakra oroklodo hozzaferesi tualjdonsagokat, mert a MAGYAR FORDITASBAN egy idoben eppen a VALOSAGGAL ELLENTETES allitas volt kiirva a konfiguracios opcio beallitasanal, mint felvilagositas. Es sorolhatnam az elmult ket evitzed boseges "termeset".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. prohlep
2011.03.23. 13:15
"Miért érdemes kompetenciákat elnyerni? ... ... ... Megkülönböztetheti cégét. Napjaink éles piaci versenyében a Silver vagy Gold kompetenciák segítségével kitűnhet versenytársai közül, mert segítségükkel igazolhatja cége komoly jártasságát és tapasztalatát."

Jajj, ez olyan ciki. Valoban megkulonbozteti a ceget: nekem gyanussag teszi, komoly ketelyek tamadnak bennem, hogy tenyleg mihez is ertenek?

Windows bajokkal kapcsolatos megoldasokat szinte mindig NEM a windows szakertoktol erdemes megkerdezni, es hanem a Linux-os guruk-tol.

A szabad szoftveresektol altalaban sokkal pontosabb utbaigazitast kap az ember, hogy mit is szurt el a MicroSoft az adott konkret kerdessel kapcsolatban, es valojaban mi lenne a jo megoldas, de a Windows eseten megis mit lehet csinalni.

Aki CSAK a Windows-hoz ert, az nagyon sok mindenrol nem szokott tudni, csak a MicroSoftos megoldast (kikeressuk, rakattintunk azt kesz) ismeri. Ezert aztan nem tudja, hogy milyen lehetne, es hogy az adott problemanak valojaban mi is a gyokere, mi az, ami lehetne, de a MicroSoft valami miatt megsem ugy csinalta.

A MicroSoft-ONLY "szakemberek" nagyon hasonlitanak azokhoz a biztositasi ugynokokhoz, akiket egy bank beidomit egy biztositasi termek tukmalasara, es amint valamerre nem vart iranyba kanyarodik a helyzet, akkor megall a tudas.

Ugyanez ervenyes valamennyire a Linux-ONLY emberekre is, habar a nyitott forraskod miatt ezek azert altalaban muveltebbek, tajekozottabbak szakmailag.

A rendes szakemberek mindenfele rendszerhez ertenek. Engem zavar is, hogy sosem volt Apple Macintosh rendszer a kezemben, nem ertek hozza. Csak hallottam, hogy BSD unix + GNU + X alapu rendszer van tovabbcsiszolva. Azaz valoszinuleg elboldogulnek vele elso latasra is. De nem ertek hozza.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. prohlep
2011.03.23. 13:27
"Elkötelezettség ... ... ... a Gold kompetencia éves díjának befizetése, mely 3300 Euro."

Sok mas dolog teljesites mellett azert le kell szurkolni evi egy millio forintot is.

Tehat Gold kompetencias cegrol tudni lehet, hogy a vevokre terhelodik ez az evi egy millio, tovabba 4 fonyi "Microsoft Certified Professional" biztositasa es meg egyebek terhe.

A cegek ezt a MicroSoft minositest nyilvan csak a beveteleikbol finanszirozzak, hisz vallalkozasnak az a lenyege, hogy nem hobby, nem a tulaj fizet passziobol, hanem a ceg bevetelebol fedezik a ceg uzemeltetesenek, adott esetben a MicroSoft minositesenek koltsegeit is. Tartjak el a 4 fonyi minositett profit, akar munkatarskent, akar alvallalkozokent. Stb.

Szabad szoftverek ennel sokkal egyszerubben mukodnek: a nagy allami strukturak, egyetemek es egyeb szellemileg szabad intezmenyek tartjak el a szabadszoftveres rendszert, es kesz.

Ennek megfeleloen a szabad szoftverek nem a profitot biztosito licenszdij elnyelesere vannak tervezve, hanem a celszeru mukodesre!

Ez nagy kulonbseg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!