iPon Hírek

Microsoft Security Essentials: kisvállalkozásoknak is, ingyen

Dátum | 2010. 09. 23.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Microsoft vírusvédelmi szolgáltatása, a Microsoft Security Essentials október első felétől nemcsak az otthoni felhasználók, hanem maximum tíz számítógépig a kisvállalkozások számára is ingyenesen elérhető lesz. A Microsoft Security Essentials (MSE) a Windows operációs rendszer beépített szolgáltatásaival és az Internet Explorer böngészőkkel karöltve egyszerű és biztonságos internetezést nyújt minden használója számára.

A szoftver ráadásul nemcsak a vírusok, hanem a kémprogramok és más rosszindulatú alkalmazások ellen is hathatós védelmet garantál. A MSE ugyanarra a jól bevált és több vírusvédelmi teszten is előkelő helyezést elérő Forefront technológiára épül, amely a Microsoft üzleti felhasználóknak szánt biztonsági megoldásainak is alapja. A szoftver használata nem igényel regisztrációt, azonban kizárólag eredeti Windows operációs rendszerre telepíthető.

„Bár csak február óta érhető el magyarul, a Microsoft Security Essentials máris jelentős népszerűségre tett szert az otthoni felhasználók körében. Örömünkre szolgál, hogy ezzel is hozzájárulhatunk a gondtalanabb, vírusoktól és kártevőktől mentes számítógépezés élményéhez. A szoftvert ráadásul október első felétől maximum tíz számítógépen kisvállalkozások is szabadon használhatják, akiknek így pénzt és energiát megspórolva nem az informatikai fenyegetések miatt kell aggódniuk, hanem kizárólag a munkájukra koncentrálhatnak.” – mondta el Tóth András Mihály, a Microsoft Windows üzletágának vezetője.

A Microsoft Security Essentials-t úgy tervezték, hogy észrevétlenül fusson a háttérben, és csak akkor figyelmeztesse a felhasználót, ha valami tennivalója van. Korlátozott mértékben veszi igénybe a processzort és a memóriát, így még a régebbi vagy kisebb teljesítményű PC-knél sem zavarja a felhasználó napi feladatainak végrehajtását – például dokumentumok és böngészőablakok megnyitását, vagy a keresési eredmények letöltését. Valós időben védi a PC-t a fertőzésektől – a Microsoft biztonsági termékei közül elsőként használja a vállalat új „dinamikus aláírás” szolgáltatását (Dynamic Signature Service), amellyel a felhasználók már a következő betervezett letöltés előtt élvezhetik a legújabb vírusdefiníciós fájlok által nyújtott védelmet.

A szoftver kezelőfelülete.
A Microsoft Security Essentials 32 bites és 64 bites Windows XP SP2/SP3, Windows Vista és Windows 7 operációs rendszerekkel egyaránt kompatibilis, utóbbiakkal még Windows XP módban is tökéletesen működik. A szoftver használatának előfeltétele, hogy jogtiszta operációs rendszerrel kell rendelkeznünk. A 25 nyelven elérhető vírusvédelmi szoftvert innen tölthetik le az érdeklődők.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. Smith166
2010.09.23. 19:23
Végre! Még egy lehetőség ami miatt nem fogják b*sztatni a kisvállalkozásokat, ráadásul egész jó kis virnyákirtó ez, és alig igényel erőforrást!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. kean
2010.09.23. 21:22
maradok a jól bekonfigurál routernél és nem IE böngészőnél, ahogy teszem már 5 éve vírusmentesen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. petyus76
2010.09.23. 22:13
A helyedben én nem lennék ennyire biztos abban a vírusmentességben...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. kean
2010.09.23. 22:20
Petyus, csak nem valamelyik antivírus cégnek lobbizol itt?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Tom1985
2010.09.23. 23:22
kean:

Addig nincs gond, amíg nem szedsz össze semmit sem. Ám ha egyszer "beüt a ménykü", akkor lesz ám káromkodás...

#OFF:

Ez szvsz olyan mintha valaki sosem kötné be magát vezetéskor mert "ő jól vezet és sosem karambolozik"...Aztán meg a kék fény tele van olyan esetekkel amikor közlik,h. "közúti baleset x halott, ha bekötötték volna magukat nem lett volna semmi bajuk"...

Na mind1, ez lehet kicsit erős példa volt és mindenkinek szíve joga eldönteni,h. használ vmilyen vírusvédelmet-e (és ugyebár tűzfalat mellé) vagy sem... Ám engem azzal tudnak felhúzni, amikor egy otthoni felhasználó fertőzött gépét akarják az én PC-m elleni támadásban felhasználni vagy az én PC-met megfertőzni távolról... (a legtöbb vírus így terjed). És most nem azért,h. akármilyen antivírus cég mellett lobbizzak de a munkám során láttam már jó pár olyan esetet, amikor egy otthoni felhasználó gépe fertőzött volt, spammelni, ddos támadásra használták távolról és figyelmeztetni kellett a tisztelt felhasználót,h. csináljon valamit a gépével különben le lesz tiltva a netről (nem vicc! volt aki nem vette komolyan és azóta is a szomszédba jár netezni )...

A laptopomat egyszer adtam kölcsön egy házibulihoz, amiről a zenék mentek. Mindenki felmásolta a kedvenc zenéit pendrive-ról,h. legyen mit hallgatni. Amikor visszakaptam, feltűnt,h. valami nem stimmel vele... Az Ms Malicious Software Removal jelzett be,h. talált rajta mindenféle szemetet. Aztán leirtotta a kártevőket és minden okés lett. Azóta nem engedem meg magamnak azt a luxust,h. vírusirtó és tűzfal nélkül használjak PC-t (még a laptopot sem pedig az évente 5ször van max netre kötve, házibuliban pedig 1-2szer). Hogy hogyan lett vírusos az a laptop, nekem máig rejtély ugyanis csak egy korlátozott jogosultságokkal rendelkező fiókot (nem rendszergazda!) hoztam létre a bulisoknak. Igaz utólag kiderült,h. a 10-15 pendrive vagy 70-80%(!)-a vírusos volt.)

További szép estét!

u.i:ahogy az általános iskolás számtech tanárom mondta: "a legjobb vírusvédelem nem bekapcsolni a gépet v. lehúzni minden hálóról és lekötni róla minden meghajtót..." (az más kérdés,h. így már nem lehet egy PC-t sem használni dehát valamit valamiért )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. CyberPunk6...
2010.09.24. 06:57
Szerintem nem a legjobban sikerült program ez..
Maradok az avira security suitenál...

Nekem nem jött be a tapasztaltaim alapján.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Joco1114
2010.09.24. 07:11
Nekem nagyon tetszett: csendes, kis erőforrás-igényű, ráadásul azonnal ugrik, ha kell. Ritka minősésű sf. a MS házatájáról.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. berner
2010.09.24. 09:16
egyetlen egy gondja van, van egy két régi athlon xp-s valamint 939-es és cerka 478-as masin amire nagyon nagyon ellenjavalt a telepítése ugyanis úgy megfogja hogy szinte lehetetlen a gépet használni ha nincs benne min 1.5 gb ram.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. berner
2010.09.24. 09:18
csak azt nem értem hogy miért most van róla hír amikor már legalább fél éve elérhető
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Terror
2010.09.24. 13:55
Tipikus Microsoft színvonal:

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Szedah
2010.09.24. 21:10
A Comodo is ingyenes. Virusírtó + tűzfal, kis teljesítményigényű, ráadásul ott a Chromium alapú Comodo Dragon Internet Browser, ha a Chrome nem elég biztonságos valakinek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. v_p
2010.12.22. 09:30
Megjelent a Microsoft Security Essentials 2.0.
Letölteni itt lehet:
Microsoft Security Essentials 2.0 32-bit
Microsoft Security Essentials 2.0 64-bit
Letöltés
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!