iPon Hírek

Microsoft: tesztek az érintőkijelzők késésével kapcsolatban

Dátum | 2012. 03. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Microsoft egyik csoportja, az Applied Sciences Group  - Alkalmazott Tudományok Csoportja – egy meglehetősen érdekes bemutatót készített, amelynek keretén belül képet kaphatunk arról, hogy napjaink érintőkijelzői mekkora késés – lag – mellett üzemelnek, azaz ujjunk mozgására mekkora késéssel reagál a rendszer.

A lenti videón látható bemutatón egy kivetítésen alapuló érintő megoldással demonstrálták a 100 ms-os, 50 ms-os és 10 ms-os késleltetés közötti különbséget, sőt, még azt is megnézhetjük, hogy 1 ms-os késleltetés mellett hogyan működne egy érintőkijelző. A videó lassított felvételeket is tartalmaz, amelyeken jól követhető a hagyományos érintőkijelzők késleltetésének hatása.
 


A fentiek alapján még a 10 ms-os késleltetés is meglepő, igaz, valós felhasználás alkalmával aligha vennénk ezt észre egy érintőkijelzőnél, amikor különböző komponenseket mozgatunk egyik helyről a másikra. Rajzolásnál már más a helyzet: akár ujjal, akár érintőceruzával rajzolunk, a késleltetés mértéke komoly fejtörést okozhat, ugyanis miatta igen kényelmetlen a munka. Igaz, utóbbi megszokás kérdése. Más kérdés, hogy itt, azaz az érintőkijelzőknél egyértelműen és könnyen nyomon követhető a késleltetés mértékének alakulása, míg az egereknél, billentyűzeteknél és érintőpadoknál már nem vesszük ilyen egyszerűen észre a késleltetést.

A Microsoft a következő évtizedre az 1 ms-os késleltetést tűzte ki célul az érintőkijelzőknél. Reméljük, minél hamarabb sikerül elérni ezt a célt, hiszen így sokat javulhat a felhasználói élmény a táblák és az egyéb, érintőkijelzővel ellátott konfigurációk esetében.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. hunmyke
2012.03.13. 14:30
Mikrobi, szerintem is, most indult be igazán a tabletek piaca is, lesz pénz a fejlesztésre dögivel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. DogTheDog
2012.03.13. 19:59
Keses vagy kesleltetes?Mert ha kesleltetes,akkor miert is problema ez?
Csak siman kapcsoljak ki a kesleltetest.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. riflex
2012.03.14. 20:29
a keret karton?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!