iPon Hírek

Microsoft varázspálca: mindent vezérel majd

Dátum | 2009. 05. 19.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

Különleges vezérlőeszközöket már eddig is láthattunk, ilyen például a Nintendo Wii-jének megoldása, amely még most is egyedi megoldásnak számít a piacon. A friss hírek szerint a Microsoft is hasonló vezérlőszeközt próbál készíteni, ám a szoftveróriás terméke sokkal szélesebb körben lesz használható, azaz gyakorlatilag mindent irányíthatunk  majd vele a lakásban, ha elkészül a szerkezet.

A varázspálca (Magic Wand) névre keresztelt egység fejlesztői között J Allard is megtalálható, aki a Boston University munkatársa. Dr. Allard-dal együtt öt kutató dolgozik a forradalmian új vezérlőegységen, amelynek szabadalmát már 2007-ben levédették. No de mi is ez a készülék? Tulajdonképpen egy kisebb pálcáról van szó, amely képes a ház elektronikus termékeinek vezérlésére, így akár a fűtés hőfokszabályzóját, szórakoztatóelektronikai készülékeket vagy számítógépeket is lehet majd vele irányítani a jövőben. Ja, és játékkonzolt is.

A Magic Wand belsejében gyorsulásmérők helyezkednek el, amelyek mozgásvezérlést tesznek lehetővé. Különlegesség, hogy a varázspálca biometrikus szenzort is tartalmaz majd, így a szerkezet felismeri, hogy éppen ki használja, ezáltal pedig az adott személyhez rendelt beállítások töltődnek be. A pálcában rengeteg dolog lesz összezsúfolva, például kamera, lézer, egy adegység és egy giroszkóp is, így az eszköz rendkívül sokoldalú lesz, és rengeteg termékkel tud majd kommunikálni. Hogy ezek a tulajdonságok hogyan passzolnak majd a játékkonzolok irányításához, az egyelőre rejtély.

Fontos megemlíteni, hogy egyelőre csak egy szabadalomról van szó, ami a Microsoft esetében nem feltétlenül jelenti azt, hogy a termék valóban elkészül, és kereskedelmi forgalomba is kerül. Az E3 heteken belül megrendezésre kerül, így akár már a rendezvény alkalmával is bemutatkozhat az új megoldás prototípusa. Hogy így lesz-e, az hamarosan kiderül.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Azrael
2009.05.19. 17:56
VISSZA A HIRHEZ

Ez a kép ez priceless
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Alwares
2009.05.20. 08:37
Ez mi valami megkésett áprilisi tréfa?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!