iPon Hírek

Microsoft WebMatrix: ingyenes e-könyv honlapépítéshez

Dátum | 2011. 02. 09.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Microsoft nemrégiben mutatta be WebMatrix névre keresztelt fejlesztőeszközét, amelynek segítségével egyszerűen és gyorsan lehet különböző honlapokat létrehozni. A szoftvercsomag a kezdő honlap készítők munkáját könnyíti meg, ugyanis segítségével még a kezdők is képesek elképzeléseiknek megfelelő honlap létrehozására, emellett pedig elsajátíthatják a weblapkészítés fortélyait is, azaz némi kitartással használható tudásra tehetnek szert.

A WebMatrix bemutatása után a Microsoft most egy újabb érdekességgel is kedveskedik a kezdő honlap készítőknek: a vállalat elérhetővé tette a szoftvercsomaghoz tartozó felhasználói kézikönyv magyar nyelvű változatát, amelyhez bárki ingyen hozzáférhet, ezáltal még könnyebbé és még egyszerűbbé válhat a weboldal fejlesztés és a tanulás. A WebMatrix a weboldal készítéshez szükséges összes fontosabb összetevőt tartalmazza (adatbázisok, webes frameworkök) és többféle programnyelvet is támogat, mint például az ASP.NET "Razor"-t vagy a PHP-t. A szoftvercsomag segítségével kész megoldásokat is találunk néhány gyakori problémára: a Twitter-csatornák vagy a videók honlapba történő beágyazásához külön kódsor is rendelkezésre áll, mint ahogy sok egyéb gyakran felmerülő probléma megoldásához is. A szoftvercsomag keresőoptimalizációs segédeszközt is tartalmaz, amelynek használatával keresőbarát, a felhasználók számára könnyebben áttekinthető weboldalak létrehozására nyílik lehetőség.


A WebMatrix segítségével elkészített weboldalakat saját tárhelyünkre is feltölthetjük, de igény esetén a WebMatrix programon belül szereplő 18 ország több mint 30 hoszting partnere közül is választhatunk.

A Microsoft szoftvercsomagja nem csak a diákok és a kezdő fejlesztők számára jöhet jól, hanem a profi fejlesztők
számára is, akik még gyorsabban és még egyszerűbben építhetnek weblapokat és nem mellékesen segíthetik is a kezdőket egy kódokat tartalmazó könyvtár bővítésével, amely a NuGet-en keresztül érhető el. Érdekesség, hogy a WebMatrix programmal közel 40 nyílt forráskódú szoftverfejlesztő partner működik együtt a siker érdekében.

A WebMatrix-ot innen tölthetik le az érdeklődők, a hozzá tartozó magyar nyelvű e-könyv pedig itt található.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Zack( ro)
2011.02.10. 17:11
"ASP.NET "Razor"-t" igen ez mind szep es jo, en is kiprobaltam es angyon szuper elore irt weboldaik vannak csak az a baj hogy razor nyelven ami asp.net syntaxisra epul amit viszont az ingyenes tarhelyek nem tamogatnak pl: atw
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kiskoller
2011.02.11. 09:34
Microsoft? Az IE készítője? Meg a Sharepoint és Frontpage készítője? Weboldalkészítésről? No thanks.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. martonx
2011.02.11. 09:51
Ingyenes tárhelyre egyébként sem teszünk semmit. Egy hello világon kívül. :-)
Amúgy, aki nem tudná a cytanium ingyen tárhelyet (+ sql adatbázist) ad ASP.NET-es játszadozásokhoz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!