iPon Hírek

Microsoft:a Zune HD jön, a többi Zune megy

Dátum | 2009. 09. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A második generációs Zune multimédiás lejátszók két évvel ezelőtt robbantak be a piacra, a termékek alacsony áraikkal, WiFi szinkronizációs támogatásukkal, beépített rádió tunerjükkel és a Zune Pad névre keresztelt vezérlési megoldással próbáltak hódítani. A legfrissebb hírek szerint a közeljövőben a Zune család ki fog halni, azaz csak egy modell marad, a Zune HD, legalábbis a Microsoft illetékesei erről számoltak be.

Zune HD: övé a jövő.
Ezzel nem csak a teljes méretű Zune 80-as és 120-as modellek, hanem a kisméretű Zune 8-as és Zune 16-os készülékek napjai is meg vannak számlálva. Ez utóbbi, vagyis a kisméretű Zune lejátszók még most is kaphatóak, áruk 130 dollártól indul. Paul Thurrott szerint ezek a termékek már csak addig lesznek elérhetőek az üzletek polcain, amíg a raktárkészletek kitartanak, így aki be akar szerezni egyet az utolsó darabokból, annak bizony igyekeznie kell.

A Zune HD, amely a fent említett termékeket teljes egészükben leváltja, szeptember 15-én debütál a nagyközönség előtt. Az új terméknél a vezérlést már nem a squircle megoldással, hanem egy 3,3 hüvelykes OLED érintőkijelzővel oldják meg. A friss termék jelentősen drágább lesz elődeinél: a 16 GB-os verzióért 220 dollárt, míg a 32 GB-os modellért már 290 dollárt fognak elkérni. A továbbfejlesztett lejátszó, amely már HD támogatást is magában foglal, nem lesz olyan vonzó, mint amilyenek elődei voltak, legalábbis ár tekintetében semmiképpen. A Microsoft lépésével nagyon valószínű, hogy sokan visszatérnek az Apple olcsóbb hordozható lejátszóihoz, mint amilyen például az iPod Nano..

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. MassKilla
2009.09.05. 01:37
VISSZA A HIRHEZ

csak hogy az ipod nano nem 32 gb-os
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Danyka
2009.09.05. 08:30
Én maradok a ZEN XFI-nél!16Gb,WLAN,TÖKÉLETES hang minöség egy pio HDJ-2000-el! és csak 149€+füles 299€-ért!

ez nem szól olyan szépen mint az XFI!!!

meg mondjuk én személy szerint nem is szeretem a touch screen cuccokat,lásd telomat HTC TOUCH DIAMOND!

NAGY A SÉRÜLÉS KOCKÁZATA!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. jano12
2009.09.05. 08:41
És aki magas ívben tesz az Apple termékeire? Annak jó lesz a Zune HD és várjuk, meg, szerintem robbanni fog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jano12
2009.09.05. 11:12
Meg még más is. Az egész Apple megkérdőjelezhető. Frankón megbolondítják a népet, persze a tájékozatlan meg is eszi a sok mende-mondát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!