iPon Hírek

Microvision SHOWWX+: egy új, nagyon pici projektor

Dátum | 2010. 11. 23.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA


A pici projektorok világából elég régen érkeztek az utolsó hírek, ám most úgy tűnik, végre megtört a jég, ugyanis a Microvision illetékesei bejelentették a vállalat legfrissebb projektorát, amely parányi méretével és ütőképes specifikációival próbál majd hódítani a piacon.


A SHOWWX+ egy pico projektor, amely a SHOWWX modell továbbfejlesztett változatának tekinthető. A mérnökök közel egy éves megfeszített munkájának gyümölcseként az újdonság elődjénél 50%-kal magasabb fényerőt kínál úgy, hogy mérete egy milliméterrel sem növekedett (14 mm-es magasság, 60 mm-es szélesség). Az újdonság beépített akkumulátorral érkezik, ami egyetlen töltéssel kétórányi üzemidőt kínál a parányi projektor számára. A (class 2-es) lézeres megoldás 15 lumenes fényerő mellett üzemel, natív kontrasztaránya pedig 5000:1 értéket képvisel.


Fontos megemlíteni, hogy a SHOWWX+ kifejezetten az Apple különböző hordozható eszközeihez készült: a termék gond nélkül együttműködik az iPod, iPhone és iPad készülékekkel, sőt, még a Netflix tartalmakat is képes lejátszani anélkül, hogy digitális tartalomvédelemmel (DRM-mel) kapcsolatos problémák merülnének fel.


A termék egy speciális kábel segítségével kapcsolódik az iPhone, iPad és iPod készülékekhez, de kompozit kábel segítségével egyéb A/V forráshoz is könnyedén hozzákapcsolható. Külön megvásárolható VGA dokkoló segítségével még MacBookhoz vagy egyéb noteszgéphez is használhatjuk. Az akkumulátort micro-USB csatlakozóval ellátott hálózati adapterrel tölthetjük.

 


 


A natív felbontás az elődéhez képest nem változott: a SHOWWX+ a SHOWWX modellhez hasonlóan szintén 800 x 480 pixeles maximális felbontás mellett képes kivetíteni a különböző tartalmakat. A fenti videón némi Netflix és Rage HD demó látható, amelyekből kiderül, hogy mire is számíthatunk az újdonsággal kapcsolatban, már ami a képességeit illeti. A projektor 150 mm-től 2500 mm-es távolságig használható, az általa kivetített kép képátlója 6 hüvelyk és 100 hüvelyk között helyezkedhet el. A vászontól vagy egyéb felülettől való távolság határozza meg a kivetített kép képátlóját  (pl.: 1 méteres távolság, 1 méteres képátló).


A Microvision pico projektora 449 dolláros ajánlott végfelhasználói áron kerül forgalomba. További információt itt találnak az érdeklődők.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

14. axe
2010.11.23. 16:58
viccelnek? ezér az árért veszek egy másik elég jó telefont
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. gebana
2010.11.23. 17:09
amivel meg is oldottad a kivetítő szükségességének a problémáját. -.-
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Simba
2010.11.23. 17:12
Drága! És persze csak szifonhoz jó, így nem fog széles kőrben elterjedni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. hunmyke
2010.11.23. 17:25
Cirka 100k, persze ennél jobb projektor is beszerezhető ennél, de azt attól még nem tudod cipelgetni, főleg nem a zsebedben, az akksira meg ki sem térek...
Amcsiknál valószínűleg lesz rá igény...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. dcyborg
2010.11.23. 17:35
DDDDDD Ez egy vicc ))))) Ennyi pénzért lehet venni LCD TV-t ami nem ilyen gagyi felbontású. Igan nem lehet a zsebben cipelni de nem is ilyen xar ! DDDD
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. iteq47
2010.11.23. 17:37
szerintem nem rossz dolog, és zsír, hogy megy telefonnal is, de ettől függetlenül simán dobniuk kéne hozzá dsub,dvi,meg hdmi csatit. mert azért aki vándolrolva vetítget, az enyhén szólva sűrűbben teszi a notijával...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. LavX
2010.11.23. 17:53
http://www.youtube.com/watch?v=mN744LnxEeA
tessék 60e egy ilyen és kompaktabb, mint ez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. dcyborg
2010.11.23. 18:08
LavX köszi a videót nagyon igazad van !!!! Inkább az a videón mint ez a szuttttyok
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Szaby59
2010.11.23. 19:10
Kíváncsi lennék ez mennyivel jobb mint a Galaxy Beam projektora.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. CarKiller
2010.11.23. 19:33
YouTube Videó Samu Projektoros telefon, jobban megéri
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. hakosh2
2010.11.23. 20:21
Nagyon király dolgok ezek a kisméretű projektorok. Pl. el tudnám képzelni, hogy a tanároknak biztosítana egy-egy ilyet az iskola. Sokkal hatékonyabb lenne vele az oktatás. Főleg a matekhoz tudnám elképzelni, de az összes reál tantárgyhoz/történelemhez/nyelvhez is jó lenne ha a tanár tudna mutogatni _gyorsan_ videókat/ábrákat/feladatokat. Jó, persze most is van projektora az iskoláknak, de a régi sulimban pl egy 10 perces rituálé volt a projektor beizzítása, persze csak előzetes igénylés után.

@dcyborg: igen, egy TV kiváló alternatíva egy projektorra. Hogy én erre nem gondoltam...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. dcyborg
2010.11.23. 22:44
hakosh2 mi ez a hülyeség @dcyborg: igen, egy TV kiváló alternatíva egy projektorra. Hogy én erre nem gondoltam...
Nem jól értelmezed a hszemet !!!!
Azt írtam ennyi pénzért nagyon jó LCD TV-t lehet venni nem ilyen kis xar kivetítőt!! Egyébként 10-150 ezerért már lehet venni normális kivetítőt is, na nem FULL HD de ezerszer jobb mint egy ilyen kis nyüzüge csökevény!
Egy nagy lófaxot már a tanároknak !!!! OKSA? Felsőoktatásban dolgozom és minden xart ingyen megkapnak van annyi kivetítő mint állat fixen szerelve csak be kell kapcsolni. Ha arra lusta akkor kapják be nehogy már még egy ilyen vacakra is költsön az iskola vagy intézmény! Vegyen magának ha kell neki és csókolom
Anno vettek PDA-kat még az elején alig lehetett látni akkor olyan készüléket ésm inden tanár kapott, na hol van most a zsebükben közbeszerzéssel mint a computer és minden más egyéb is szal nekem ne sírjon egyik tanár vagy oktató sem hogy kevés a léje mert másként pótolják be változatlanul!!!!! Röviden Na de eltértem a lényegről bocsi érte de egy 127cm es plazma TV 160-180 ezer és azért már tényleg bocs de mennyivel szebb egy olyan cuccon a kép mint egy kivetítőn. Csak felkapott hogy kivetítő olyan mint most a 3D és lehet görcsölni szemüvegben röhejes
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. hakosh2 dcybo...
2010.11.24. 00:37
Arra gondoltam, hogy hiába kapsz ennyiért egy TV-t ha nem alternatívája ennek a kütyünek. Hogyan viszed a TV-det zsebben ide-oda? Nem ugyanarra való, felesleges összehasonlítani. Sőt, hiába van "rendes" projektor 100-150e-ért ha az sem fér be a zsebedbe/táskába. Tök más kategória. Neked minek van mobilod ha a PC-dről is skype-olhatsz? Mert praktikus és hordozható, nem?

"de mennyivel szebb egy olyan cuccon" De pont nem az a lényeg. Szerinted ezt arra szánják, hogy lerakják az asztalra és ezen nézzék a filmeket? Az az előnye, hogy felkapom és vihetem is. Maradjunk a tanáros dolognál: mit mond a tanár a diákoknak? "bocs, tv-t vettem projektor helyett, igaz így 2x nehezebb lesz megtanulni az anyagot, de legalább otthon tudok filmezni"

Az OFF-ra: tudom, hogy felsőoktatásban így van ahogy mondod. Egyetemistaként látom minden nap. (mondjuk nálunk nem igaz, hogy mindent megkapnak, mert már egy ideje megtiltottak mindenféle vásárlást az egyetemnek) Én a középiskolákra gondoltam. Ott nincs projektor, van kb 1-2 hordozható meg 1 teremben fixen (ami nyilván mindig foglalt). A tanárok inkább lesz*rják, túl sok a macera azzal, hogy elkérjék + az órából is elmegy 10 perc. Viszont ha lenne egy ilyenük, akkor jóval hatékonyabb lenne a tanítás, aminek az iskola örül (jobb átlag == több lóvé). Egy próbát megérne az iskoláknak, pl kapna 3-4 olyan tanár, akiről úgy gondolják, hogy használnák is. Aztán kiderül, hogy beválik-e.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jadam92
2010.11.24. 18:17
Mikrobi

nem kommentálom - Alma... az Alma miatt... proteksön. tudod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!