iPon Hírek

Miért csúszik DayZ?

Dátum | 2013. 01. 08.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A DayZ az ArmaA 2 egy modjaként kezdte pályafutását. Miután annyira sikeres lett, hogy több mint 1 millióan regisztráltak rá, a Bohemia Interactive elhatározta, hogy egy teljesen különálló játékot fejleszt belőle PC-re DayZ címmel. A cseh stúdió most viszont későbbre halasztotta túlélő MMO-ja kiadását, mert szeretné, ha a játék a lehető legjobb lenne, derült ki az egyik fejlesztő nyilatkozatából. Dean Hall, a project vezetője a blogján elmondta a rajongóknak, hogy az eredetileg 2012-re kitűzött megjelenési dátum azért csúszik, mert drasztikus változtatásokat eszközölnek a játékon.

"Egyszerűen megfogalmazva a DayZ Standalone azért nincs még itt, mert lehetőséget kaptunk, hogy egy játéknak, ami eredetileg csak egy továbbfejlesztett mod volt, egyszerű csomagolásban továbbfejlesszük a motorját, és az egész darabot olyanná alakítsuk, amilyennek megálmodtuk. Ez teljesen keresztülhúzta az eredeti számításainkat."

A stúdió most küldi ki 500-1000 rajongónak a meghívókat a zárt bétára, akik annak a tesztelésében fognak segédkezni, hogy a játék architektúrája jól működik-e. "A zárt teszt középpontjában az architektúra lesz, nem a játékdizájn" – mondta Hall. Ha a zárt teszt eredményeként meglesznek a hibajavítások, az alapján már újra tervbe tudják venni a megjelenési dátumot. A fejlesztők beszámoltak arról, hogy az inventory rendszert már átalakították, hogy kényelmesebben kezelhető legyen, és a kezelőfelülettel is hasonló a helyzet, sokkal letisztultabb és egyszerűbb lesz. A textúrákon is sokat dolgoztak, hogy a belső tereknek poszt-apokaliptikusabb feelingje legyen. A játék egyik pályadizájnerét, Ivan Buchtát sajnos még mindig fogva tartják Görögországban, vele levélben tartják a kapcsolatot, ő így tud a csapatnak segíteni.


 

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. djgeg
2013.01.08. 11:36
"csúsziak" ? O_o
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Shinjiii
2013.01.08. 12:02
A második bekezdés első mondata is érdekes, valahonnan hiányzik a pótolhatatlan vessző.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. djgeg
2013.01.08. 13:23
Azért durva, hogy átnézés nélkül rögtön mennek fel a postok
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Runciter
2013.01.08. 18:52
jó, csituljatok, csak úgy mondom, hogy hónapok óta az index.hu is hasonló színvonalon működik, pedig az más súlycsoport újságírás terén...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Skorbut
2013.01.08. 22:16
Fizettek ezért? Webmagazin ez? Még van is min nyámmogni, extra szolgáltatás, örülnétek az ilyesminek inkább
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Leeroy Runci...
2013.01.08. 22:18
Az Index? Hónapok? ÉVEK óta!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. djgeg
2013.01.09. 09:30
Skorbut...
Ha valamit csinálsz csináld helyesen...
Te szerinted "ingyért" vagy itt? Vagy ennyire nem vagy képben az iPon boltal? Reklámok hada... Szerinted hány ember aki csak olvasni járt ide vettek rá hogy gyere vásárolj nálunk?
Ennyire hülye nem lehetsz...

Egyébként is Egy helyesírás elleneörzőt le kéne futtatni... Legalább a Címen...
Amúgy most meg egy "a" hiányzik...

"Miért csúszik "a" DayZ?"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!