iPon Hírek

Miért éri meg az Xbox-játékokat PC-re is kiadni?

Dátum | 2015. 09. 24.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Többek között a címben feltett kérdéssel is zargatták Phil Spencert tegnap, aki utána még több médiumnak is interjút adott, és beszélt néhány érdekes témáról. Spencer elmondása szerint sokan teszik fel neki ezt a kérdést: "Miért koncentrálsz a Windowsra? Miért jelenjenek meg Xbox-játékok PC-re is?" A válasz egyrészt üzleti természetű, másrészt pedig Spencer szerint így mindenki jobban jár hosszú távon. "Ha még nem vettél Xbox One-t, akkor venned kéne egyet. Ez az alapvetésem, és mindenkinek ezt mondom. És amikor ezt mondom, tudatni akarom, hogy a Microsoft hosszú ideig támogatni fogja a platformot. Mivel a Microsoft egy részvénytársaság, így természetesen bármit is csinálunk, azt üzleti szempontból is kell nézni, hiszen végső soron ez határozza meg a sikerünket. Ahhoz tehát, hogy mindent meg tudjunk valósítani, amit az Xbox-csapat kigondol, a pénzügyeknek rendben kell lenniük. Így tehát logikus, hogy támogassuk a Windowst, és megjelentessünk Xbox-játékokat PC-n is. Minél több játékot tudunk eladni, annál több pénzt tudunk visszatenni fejlesztésbe és újabb játékokba, így végső soron az Xbox-tulajdonosoknak is jó lesz, hiszen még több és érdekesebb exkluzív címet kaphatnak." Spencer szerint egyértelmű, hogy az Xbox történetének legjobb játékfelhozatalával készülnek az ünnepi szezonra, és ez még csak a kezdet: a fent felvázoltak miatt a jövőben még több exkluzív készülhet. Mi a helyzet a VR-ral? A nagy VR-őrület hamarosan elkezdődik, de egyelőre úgy tűnik, hogy az Xbox kimarad belőle. A Microsoft persze a Windows 10 elkészítése során szorosan együttműködött az Oculusszal, és nyilvánvaló, hogy a VR-es eszközök fő szoftveres platformja a Windows lesz (kivéve persze a PlayStation VR-t). Spencer ugyanakkor elmondta, nem akarja, hogy a VR teljesen átvegye a fő játékplatform szerepét. "A VR persze nagyon jó élményt lesz, és ha elkészülnek rá a megfelelő játékok, rengetegen fogják élvezni. Én ugyanakkor szeretek a szobába leülni a gyerekeimmel játszani, és szeretem az érzést, amikor sokan nézzük a képernyőt, és együtt nevetünk vagy izgulunk. Számomra mindig is erről szóltak a videojátékok. Persze hasonló lehetséges egy közösségi rendszeren összekapcsolt VR-környezetben is, de én sajnálnám, ha a jövőben minden játékot csak egy sisakot és fülhallgatót felvéve tudnánk élvezni, kizárva minden mást" - nyilatkozta.
A konzolháborúról Spencer az utóbbi időben sikeresen alakította ki magáról a jófiú képét. Rendszeresen dicséri a Sony eredményeit, és minél többször igyekszik hangsúlyozni, hogy minél több konzol kel el akár PS4-ből, akár Xbox One-ból, az iparágnak csak jobb lesz. Most beszélt egy kicsit a konzolháborúról is: "Igyekszem kivonni magam ebből. Semmi értelme nincs, hiszen csak arról szól, hogy melyik műanyagdarab van a tévéd alatt, nem pedig a játékokról, amiről szólnia kéne. Arról szól, hogy a másik bukását kívánom, nem pedig arról, hogy mit szeretek. Ez pedig nem egy egészséges dolog, és nem jó az iparágnak. Én inkább arra igyekszem koncentrálni, hogy a vásárlóinknak minél jobb legyen, és nem azzal foglalkozom, hogy éppen mennyi PS4-et adott el a Sony, vagy mennyi konzolt a Nintendo. Igyekszem megtalálni azokat a lehetőségeket a mi platformjainkban, amiket korábban még senki nem csinált meg" - mondta az Xbox-főnök. 20 év múlva is lesz Halo A Halo a Microsoft legnagyobb horderejű címe, nem csoda, hogy Spencer külön kitért erre is. Elmondása szerint nem szabad kiégetni a sorozatot a gyakori megjelenésekkel, de nem szabad alulhasználni sem. Szerinte megfelelő menedzseléssel a Halo még 20 év múlva is közöttünk lesz. "Persze az utóbbi években szinte minden évre jutott egy Halo, de ezek sokszor kisebb játékok voltak, mint például a Spartan Assault, vagy éppen felújítások, esetleg a Master Chief Collection. Az igazi, nagy megjelenéseket azonban nem sűrítjük össze. Mi is izgatottak akarunk lenni egy teljesen új Halo-játék megjelenésekor, és szeretjük látni, ahogy épül a hájp körülötte. Úgy kell kezelnünk ezt a franchise-t, hogy ne kopjon el, ez pedig egy komoly feladat lesz a jövőben: a megfelelő módon kell gondozni és növeszteni" - mondta. Szerinte még az olyan nagy címeknél is, mint a Halo, el kell nyerni a játékosok bizalmát újra és újra, nem lehet kényelmesnek lenni. Ez főleg igaz a Halo 4 után, ami messze nem tudta annyi ideig lekötni a játékosokat, mint a korábbi részek. Éppen ezért a Halo 5 amellett, hogy felfrissít egy rakás korábbi formulát, a többjátékos részét úgy alakították ki, hogy folyamatosan tudjanak tartalmat szolgáltatni és változtatni a visszajelzések alapján.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. Rimagras
2015.09.24. 15:27
Pusztán gondolatkísérletként érdekelne, hogy mit mondana ha fordítva állna a meccs a két konzol között eladásban.

Marketing szempontból ez a hozzáállás viszont nagyon jó (marketing, tehát ne nézzük a valóságtartalmát).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. FaL
2015.09.24. 15:44
Komolyan mondom ez a forma a legszimpatikusabb az összes ilyen megmondóember közül! Minden kijelentésével kb. egyet tudok érteni és szerintem amit az Xbox-szal az utóbbi 1,5 évben csinált az egyenlő a csodával. Amit Mattrick a földbe gyalult, azt ez a fickó felemelte, leporolta, kifényezte és minden eddiginél vonzóbbá tette. Remek szakember!

A VR-os megjegyzése meg olyan szinten igaz, hogy csak na! Ő jól látja a video játékok igazi célját!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Crytek01
2015.09.24. 15:57
"Miért éri meg az Xbox-játékokat PC-re is kiadni?"

Rossz a kérdés:

Miért nem jön már a sok sok xbox-os cím pc-re?

Ez a kevés alamizsna amivel kiszúrják a szemünket kevés.

Gears of War 2-3- Judgement
Forza akármelyik
Fable 2
Halo-k
Midnight Club Los Angeles
Ninja Gaiden-ek
Silent Hill Downpour
The Darkness
UFC Undisputed -ek
Vanquish
Asuras Wrath
Ezek hol vannak? És még csak párat említettem....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Shinjiii Cryte...
2015.09.25. 08:20
Egyértelmű a válasz, nem mennek a boxok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. TheM374
2015.09.25. 08:22
Forza Horizon 1 2 pcre
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. i2k010 Rimag...
2015.09.25. 09:22
"Pusztán gondolatkísérletként érdekelne, hogy mit mondana ha fordítva állna a meccs a két konzol között eladásban."

Csak nem azt képzeled, hogy a XO vezet?...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. m76
2015.09.25. 13:23
Most akkor jól értem, azt mondta, hogy a pc-s bevételekből finanszírozzanak xbox exkluzív játékokat?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Rimagras i2k01...
2015.09.25. 22:16
Nem. Éppen ezért gondolatkísérlet. hogy az vezet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Rimagras Shinj...
2015.09.25. 22:16
Még jobban nem fognak menni, ha X exkluzívokat kiadják a kalóztanya pécés piacra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Crytek01 Rimag...
2015.09.27. 09:49
Nyilván ettől a konzol eladások nem fognak növekedni, viszont a respect az igen.

Ha varázsló lennék megcsinálnám azt ,hogy az eddigi only ps4-es gyártók akik pc-re fejlesztést csak videókon láttak megbabonáznám őket és a legnagyobb címeiket kiadatnám velük pc-re.
Na ott aztán nézne mindenki mi ez a nagy váltás
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!