iPon Hírek

Miért hagyta ott John Carmack az id-t?

Dátum | 2014. 02. 06.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

John Carmack tavaly augusztusban jelentette be, hogy csatlakozik a 3D-s virtuális szemüveget fejlesztő Oculus VR csapatához. Akkor még arról volt szó, hogy meg fogja osztani idejét két munkahelye, az id Software és az Oculus között, de novemberben végül bejelentette, hogy kilép az id-tól, amelynek 1991-óta egyik alapítótagja volt. Carmack az USA Today-nek adott interjújában nemrég elmondta, hogy távozásának oka az volt, hogy az id anyavállalata, a ZeniMax nem egyezett bele, hogy játékai támogassák a VR szemüveget. Ha a megállapodás összejött volna, a készülőben lévő Wolfenstein: The New Order korai verziója már szerepelhetett volna a Consumer Electronic Shown bemutatott játékok között. "Nagyon szomorúvá tett, hogy [a cégek] nem tudtak összejönni. Sajnálatos volt. Amikor nyilvánvalóvá vált, hogy nem lesz lehetőségem rá, hogy a VR-on dolgozzak, amíg az id-nál vagyok, akkor úgy döntöttem, hogy nem újítom meg a szerződésemet." Az id-tól való távozása saját bevallása szerint édesbús érzéseket keltett a legendás fejlesztőben. "Fenséges, csodálatos dolgokat hoztunk volna létre, melyekre jogosan lettünk volna büszkék" - mondta. A ZeniMax nem fűzött kommentárt a dologhoz, amikor az újságírók a témával kapcsolatban kérdezték. Kapcsolódó híreink: John Carmack csatlakozik az Oculus Rift csapatához John Carmack otthagyta az id-t!
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. magerg
2014.02.06. 09:45
Grammar nazi on:
id-et, id-től.
Miért? Ezért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. MrFox
2014.02.06. 13:11
Még mindig nem értem a "legendás fejlesztő" címet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. hEngi MrFox
2014.02.06. 14:58
quake,doom,wolfeistein? Egy pár díjat is összeszedett de lehet csak szerencséje volt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. MrFox hEngi
2014.02.06. 15:05
Hány éve is voltak ezek...?

A Doom3 motor mennyire volt használhatatlan nagy nyílt terek kezelésében?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. hEngi MrFox
2014.02.06. 15:36
Sajnos nem számoltam az elért eredmények elévülési idejével. Mi scusi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. DogTheDog
2014.02.06. 15:49
Szoval jatekfejlesztokent gyakorlatilag nem kellett senkinek,es felszallt egy olyan hajora,ami mar lukasan futott ki az elso utjara.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. wishformor...
2014.02.06. 16:23
@MrFox
Pont azert "Legendas" nem? vagy a te olvasatodban inkabb azt mondjuk hogy szar fejleszto?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Chavalier
2014.02.06. 18:40
Nem kéne ennyire szidni és leszólni őt... Ha ő nem lenne akkor sok mai játék eléggé hiányos lenne grafikai szempontból.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. DogTheDog Chava...
2014.02.06. 18:48
Ha o nem lenne,lett volna mas.Mint mindig.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Flegeton
2014.02.06. 21:25
Carmack azért még a hőskorszakban kezdte, ahol 1,2 ember fejlesztett egy játékot. A neve megmaradt,... Romerora is sokan emlékeznek. Wolfeistein volt a nagy dobása, abból már jött a doom, quacke meg főleg a multi miatt szerzett akkora tábort.(történetre gondolom sokan nem emlékeznek)
Csak ami utána jött azok voltak a leégések. Wolfeisteint is elpróbálták adni egy szebb grafikával, quake4 re senki nem emlékszik. (Abba se vagyok biztos, hogy megjelent.) Doom3 szép és jó, de valahogy nem nagyon maradt meg a játékosok fejében. RAGE is felemás benyomást kelt. Sokkal többet vártam Carmactól (a Q3 után is mondjuk),... sajnos csak a nevét hozta. Az elején sokat letett utána meg abból próbált megélni. Érdekes, hogy pont Carmack ment az ocolushoz. OpenGL játékokat fejlesztett, oculusék meg directxes játékokhoz vannak nativoltva, még a vorpx plugin is csak a directxes játékokat tudja "konvertálni". Megint csak a nevét fogja futtatni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. KatonaKM MrFox
2014.02.06. 21:48
Tök igazad van. James Watt is egy igazi lúzer, hiszen mióta feltalálta a gőzgépet, csupa jobbnál-jobb hőerőgépet fejlesztettek ki.
Meg is érdemelné, hogy neki is jól beszólj.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!