iPon Hírek

Miért késik az Uncharted 4?

Dátum | 2015. 09. 25.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Oké, nyilván amiatt, mert a fejlesztőknek több időre van szüksége a befejezéshez. De konkrétabban? Nos, Neil Druckmann most rávilágított egy-két dologra ezzel kapcsolatban. Először is, elmondta, hogy a késés mindig rossz dolog, hiszen felborulnak az eredeti tervek, át kell alakítani a folyamatokat, és persze több pénzre van szükségük. Az első játék amivel valaha késtek, az nem mást volt, mint a The Last of Us - az kereken egy hónapot csúszott a tervekhez képest. "Borzalmasan éreztük magunkat, mintha bűnt követtünk volna el. Ugyanakkor ha egy olyan játékot adunk le, ami nem felel meg minden tekintetben az elképzeléseinknek, akkor valószínűleg még rosszabbul éreztük volna magunkat" - nyilatkozta. Druckmann hangsúlyozza, számos dolog a fejlesztés közben alakul ki, nem tudnak mindent előre megtervezni. Az Uncharted 4 esetében eredetileg több olyan jelenetet is kitaláltak, ami egyszerűen túl nagy és túl komplex volt. Korábban úgy gondolták, hogy ezeket nem fogják tudni megvalósítani, és ki kell vágni őket. A megjelenés elcsúsztatása azonban lehetőséget adott arra, hogy ezeket igenis megcsinálják. Ami azonban még fontosabb, az a befejezés. A Naughty Dog tervei szerint az Uncharted 4 lezárja Nathan Drake pályafutását, így tehát mind a stúdiónak, mind a rajongóknak nagyon fontos, hogy lezárás tökéletes legyen. "Még csak közelítőleg sem mondhatok semmit a befejezésről. A lényeg, hogy olyan komoly dolgok történnek a vége felé, és ezeknek akkora hatása lesz, hogy egyszerűen muszáj többet dolgoznunk rajta. Ha nem toltuk volna el a megjelenést, akkor ezt alaposan meg kell volna vágnunk, és több ötletünket ki kellett volna hagyni. Mérlegeltük ezt, és hogy mekkora csalódást okozunk a rajongóknak a késéssel, és végül arra jutottunk, hogy csak úgy felelhetünk meg a Drake történetének lezárásával kapcsolatos elvárásoknak, ha még dolgozunk rajta pár hónapot" - fejezte be Druckmann.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Rimagras
2015.09.25. 22:15
És ezt akarja legyakni a Tomb Raider izomból... Ühüm...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. ThomasStev...
2015.09.26. 06:44
Rise of the Tomb Raider ami 2015 Novemberében jelenik meg .....látszik, hogy a két játék egy ligában játszik. Nekem jobban tetszik Uncharted 4 de kicsit nyomja jobban a képzeletbeli mérleget. Az biztos, hogy Tomb Raider többet fog kasszírozni mint az Uncharted. Már csak azért is, hogy min. két platformon is megjelenik. Számomra mintha az Uncharted 4 kamera mozgása szebb lenne illetve nem olyan darabos mint a Rise of the Tomb Raider-ben. De ettől még biztos megfogom venni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. zseli
2015.09.26. 12:07
Szerintem marha korrektek ,ha a tökéletességhez idő kell ám legyen csak kár hogy ez az utolsó rész lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. VikMorroHu...
2015.09.30. 15:51
Szerintem azért késik, mert amikor Neilék átvették az Uncharted 4 munkálatait, kidobtak 8 havi munkát. Aztán, ha a nagy lezárásban megoldanák, hogy ténylegesen összehozzák az Uncharted univerzumot a The Last of Us univerzumával, nem csak egy félig rejtett utalás szintjén, akkor az tuti ütős befejezés lenne...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!