iPon Hírek

Miért nem jön ki Xboxra a Final Fantasy 14: A Realm Reborn?

Dátum | 2013. 07. 09.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Final Fantasy 14: A Realm Reborn MMO augusztus 27-én jelenik meg PC-re és PS3-ra, és a játékosok platformtól függetlenül együtt kalandozhatnak majd Eorzea világában. A Square Enix elmondta, hogy a játék azért nem jelenhet meg Xbox 360-on, mert a Microsoft nem hajlandó más platformokkal osztozni a szervereken. A játék rendezője, Naoki Yoshida a következőket mondta ezzel kapcsolatban egy interjúban: "Részünkről a fő ok az, hogy nem akarjuk megosztani a közösséget, nem akarjuk két vagy több részre szakítani. Pl. ha egy játékos a PC verzióval játszik, egy másik a PS4-gyel, én pedig az Xbox változattal, akkor már nem tudnék velük együtt ugyanarra a szerverre csatlakozni. Ez egyszerűen... nem tetszik ez az ötlet. Nem értek egyet ezzel." "Nézzük meg, most milyen sokféle hordozható készülék van, táblagépek, okostelefonok stb., egyáltalán miért ragaszkodna valaki egyetlen platformhoz hardver szempontból? Legyünk inkább nyitottak mindenki felé, nekem ez a véleményem." "Szeretném, ha minél többen élvezhetnék a játékot világszerte, és üzleti szempontból is annak lenne értelme, hogy kiadjuk Xboxra. De ahogy már mondtam tragikus lenne, ha valakinek emiatt kéne abbahagynia a játékot egy már létező karakterrel. A játékosok kiakadnának, aztán azt kérdeznék: Square Enix, nem tudnátok csinálni valamit? A Microsoft hozzáállása nem változott, és amíg nem fog, addig nem tehetünk semmit."
- Várunk még valakire? - Az Xboxosokra, de ők nem jönnek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. HeverAdam
2013.07.09. 19:28
Gondolom azért mert a Final Fantasy alapból PS3-as játék és ha XBox-ra megjelenne az már eléggé lerontaná a hírnevét a játéknak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. balikabo
2013.07.09. 20:10
Haver ezt jól gondold meg Kb 5 perce hagytam abba a Final Fantasy 13 mat hogy szünetet tartsak Xbox-on. Am engem nem zavar csak adják ki ps4 re is azt tső, de hanem akkor marad a pc, várom már nagyon
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. MrFox
2013.07.09. 20:25
A FFXIII pont azért lett szar lineális nulla, mert kellett xbox port is, ahol a dvd tárolókapacitás korlátozta a játékteret (több dvd = több pénz a mikorfosnak).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. balikabo
2013.07.09. 20:33
MrFox baromság, FF13 az egyik legjobb FF most attól hogy pörgősebb még nem szarabb
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. MaverickM1
2013.07.09. 23:45
Abban egyetéretek MrFox-al, hogy egyetlen 8.5 gb-ot meghaladó játékot sem szabadott volna lebutítani a m$ idiotizmusa miatt, ideje volna a visszahúzó gyártókat magára hagyni. Örömmel hallom, hogy végre szankcionálnak, még ha más okból is.
6 jó évet idegeskedtem végig amiatt, hogy pixelszörnyeteg lett minden multiplatform játékból PS3-on is, csak azért, mert a billgatyáék gönce beérte a dvd mára már nullának számító kapacitásával, így megkaptuk a kb 512*512-es textúrafelbontást.
Persze a kis köcsögök anno a HDDVD mellett kardoskodtak, igaz, a meghajtót a gép áráért lehetett extrában megvenni. És még be is bukott a szabvány. Hát így járnak az idióták. Csak sajna van az a pénz, amivel megvásárolható a kiadó lojalitása, ne hogy már a M$ hülyeségét a Sony, vagy bárki más kihasználhassa. Ez a modernkori sarlatánság, amiért most is megégetném az érintetteket.
Érdekes hogy egy Naughty Dog olyan játékot domborít PS3-ra, hogy kiesik a kezemből a kontroller, a másik véglet egy Battlefield vagy cod, ahol meg tudom számolni a pixeleket. Ez nem a gép képessége, ez a kiadó/fejlesztő M$ iránti lojalitása.
Most annyival jobb lesz a helyzet, hogy az új box is BD olvasót kap. Halleluja billgatya, csak 10 évvel vagytok lemaradva.
Azon imádkozom, hogy az Apple mielőbb szálljon be az asztali konzol témába, akkor aztán emezek mind elcsomagolhatják a motyót...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. lestyanrob...
2013.07.10. 00:23
MrFox véletlenül nem 3 db dupla rétegű DVD-s az xbox verzíó, vagy rosszul emlékszek? Ez tényleg olyan nagy korlát?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Shinjiii
2013.07.10. 07:25
Az FF 13 tényleg a leggagyibb rész lett, ezért ettől a XV-től (régi nevén Versus XIII) sem várok sokat. Azért tetszik az embereknek, mert jó grafika mellé hülyebiztos játékmenet dukál. Semmi szabadtér, kicsit használni a fejed, merre menjél... Nem arról beszélek, hogy a régi részek annyira open-world lettek volna... De az, hogy egy befagyott tengeren, vagy egy erdőben csupán egyetlen ösvényen sétáljak végig (és így az EGÉSZ játék alatt), ez már vicc...

MrFoxnak jó rálátása van a dolgokra, csak ne lenne lefizetve a Sony által.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. balikabo
2013.07.10. 08:01
Én teljesen értékben a sony mellett állok, PS4 lesz a köv platform az xbox-om után. mindemellett nekem nagyon bejön az FF13 és lastyanrobi-nak van igaza 3db dupla dvd a játék, nem értem ezeket a felfogásokat sosem amúgy 720p ben van a játék megírva a full hd TV-men gyönyörű a kép. Most kajak nem mind 1 hogy beteszel 1 lemezt és feltelepíted vagy feltelepítesz 3 mat és 20 óránként(játékidő) kicserélsz egy lemezt? Tényleg ez a3 mozdulat ami ennyire irritál 1-2 embert?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. balikabo
2013.07.10. 08:02
Legalább addig is mozogtok kicsit :
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Svindler
2013.07.10. 13:45
Shinjiii: Azért a bolygón lehetett össze-vissza mászkálni Ezt leszámítva tényleg borzasztóan lineáris az egész

balikabo: A több DVD-re osztással az a baj, hogy korlátol. Nem csinálhatsz egy olyan világot amiben bármikor mehetsz bárhova, mert akkor állandóan cserélgetni kell a lemezeket. Ha csak mész előre a sztoriban, akkor csak egyszer-kétszer cserélsz és annyi. Még a régi FF-eknél is úgy nézett ki (pl 7- konzolon, hogy volt X CD, de szinte mindegyiken rajta kellett legyen a játék nagy része (mert lehetett össze-vissza mászkálni), csak azért volt több CD, mert egyre nem fértek fel a filmek. Így volt gam + első x film, gam + köv x film, stb. Manapság ez azért nem járható út, mert maga a játék is sooookkal nagyobb lenne, nem tudod ugyanígy megcsinálni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!