iPon Hírek

Miért nem változhat a CoD?

Dátum | 2013. 10. 07.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Mark Rubin az Infinity Wardtól elmondta, hogy a Call of Duty szokásos formulája azért nem változhat túl sokat, mert a játék már majdnem olyan, mint egy eSport. A funkcionalitás és az irányítás nemcsak az eSportok egyre nagyobb teret nyerése miatt marad a régi, a másik ok, hogy az emberek szeretnek a megszokott dolgokhoz visszatérni. "Az igazság nyilvánvaló: ha ez foci lenne, és jövőre úgy döntenénk, hogy csak hét játékos játszhat egy oldalon és a kéz használata is megengedett, akkor nem hiszem, hogy sok ember elmenne az ilyen meccsekre. Úgyhogy nem igazán változtathatunk az alapszabályokon, amik elég egyszerűek. Te vagy a játékos, a nézet belső, fegyvert tartasz a kezedben és rohangászol, miközben lelősz másokat." De mindez vajon kizárná a kreativitást is? Rubin szerint nem. "Sokat tudunk játszani a felszínnel, olyasmikkel, mint pl. a karakterek testre szabása, javíthatunk a mozgáson, érdekesebbé tehetjük a játék világát, új módokat találhatunk ki és új dinamikus pályákat tervezhetünk." "Úgyhogy még sok minden van, amit megtehetünk. Amikor kiadunk egy játékot, mindig marad valami, amit szerettünk volna beletenni - ez nemcsak a CoD-ra vonatkozik, és minden fejlesztőre igaz. Úgyhogy szerintem mindig tudunk újat és érdekeset nyújtani. Szó szerint jobb játékot akarunk készíteni, mint amilyen az előző volt. Új tartalmakat adni az embereknek, új játékmódokat; a Squads pl. egy igazán új módja a játéknak, és szerintem érdekesnek fogják találni az emberek, mert különbözik minden eddigitől, amivel a Call of Duty-ban próbálkoztunk... Szerintem folytatni fogjuk ezt a trendet."
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

14. aAron_
2013.10.07. 19:36
ennek ellenére valahogy mindegyik rész egyre rosszabb mint az előző (multi), szvsz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Cadaver
2013.10.07. 19:45
A cikk címében a rejtett válasz:
mert nem tud,és kisgyerekeknek nem is kell változtatni. 8-16 év közöttieknek pont elég...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. NovaTerra
2013.10.07. 20:16
Amíg minden évben milliárd dollár feletti bevételt hoz nem is fognak változtatni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Konigstige...
2013.10.07. 21:01
Régen imádtam a CoD-ot, mára hányingerem van tőle ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. goofej
2013.10.07. 22:09
aAron, igazad van teljes mértékben, a multik már nem tudnak érdekesek lenni. Anno CoD2 és CoD4 multi még mind a mai napig a legjobb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. partxxx
2013.10.07. 22:44
CoD-UO és CoD2 király volt, azóta a 11-16 éves VérIstvánok jutnak róla eszembe
igen, kipróbáltam 1-1 részt azóta is, de a moba-k 90%-a több élményt nyújt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. tomturkey
2013.10.07. 23:44
ezhülye.ki beszélt "alapszabályokon" való változtatásokról? senki nem várja, hogy tps legyen a codból, netalántán rózsaszín pónikkal kelljen röpködni benne. volt szó viszont a 10éves agyonfoltozott motorról amin az istenért sem hajlandóak változtatni, mégis úgy kommunikálják a játékaikat mintha a világot váltanák meg vele.ezzel a rakás összehordott baromsággal(mert ez az egész szöveg egy nagy közhely, nesze semmi fogd meg jól)meg a saját hülyeségüket próbálják meg igazolni, mert, hogy ők mekkora királyok, hogy nem változtatnak. a battlefield sem változtat az alapszabályokon mégis részről részre megújul..a codmw után én már lemondtam a sorozatról.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. bunfi
2013.10.08. 00:05
squads? rombolhatóság? ennyire szolgalelkűen másolnak? habár a cod soha nem volt más, mint egy vacak klón.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Joke77
2013.10.08. 07:09
Nekem semmi különösebb gondom nincs egyik COD-l sem csak az a kibaszott zombi mód ne lenne benne.De én azért várom ,hát még a kölykök
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Shinjiii
2013.10.08. 07:46
Mai napig CoD UO-t játszom, és maradok is annál. A CoD2-höz béna vagyok, a többi nem érdekel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. csabi02
2013.10.08. 08:46
Joke77: +1
Hidjétek el,hogy nagyon sok 30-as vagy az feletti is még szívesen tolja végig azt a néhány óra kampány részét.
A vérpistikék meg inkább a multiban hentelnek reggeltől estig...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. wishformor...
2013.10.08. 09:20
@bunfi "egy vacak klón"
Ez netto hulyeseg!

Cod4 MW, az egy jol eltalt jatek volt, proMod-al rengeteget waroltunk, egy jo competitiv jatek volt amihez kellett skill, es sokkal kozelebb allt az eSprotokhoz mint az uj reszek valaha is fognak.
Ezt a jatekot is anno a modolhatosag tette jatszhatova eSport szinten, es azokbol a dolgokbol semmit nem tudtak atemelni.
Engem a legjobban az zavart hogy egy maszek szerver-t ha hosztoltal kurva helikoptert nem lehett kikapcsolni (multi), hogy legalabb valamennyire a skill legyen a pivotban...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Szefmester
2013.10.08. 11:53
Attól hogy jól lett összerakva, attól még egy klón!

Igazán izgalmas volt olvasni hogy a cáfolatod erre a klón megjelölésre mennyire nem volt cáfolat, vagy odaillő. Mintha azt mondta volna valaki hogy büdös a hal, majd a halárus védekezésképpen az almáspite ízéről, és sütéséről kezd beszélni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mikej95
2013.10.08. 15:39
CoD2 és a 4 nagyot alkotott multi és egyjátékos-mód terén, de még mindig ugyan az a CoD2 óta szénné patch-cselt motor hajtja. Black Ops 1-2-nek pedig elégséges története is volt, ami jó dolog.
Ez a Squad dolog is nagyon jó lehet, volt már ilyen más játékban(CoD egyjátékos módjában is), de ha marad a holthülye AI akkor már elve fél lábbal a sírban van. Elég megnézni a Black Ops II Strike Force csapatok intelligenciáját, ha abból csak egy sor bent marad az új játékban...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!