iPon Hírek

Miért nincs kamera az új iPod Touch-ban?

Dátum | 2009. 09. 10.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Maga Steve Jobs mondta el, miért is döntöttek úgy, hogy inkább kihagyják a kamerát az új iPod Touch-ból. Az indokai végső soron logikusak és érthetőek, viszont egyrészt az eddigi lépéseiket tekintve bújkál bennük egy bizonyos ellentmondásosság, másrészt pedig nem kizárt, hogy sokan jobban csalódtak a kameramentességben, mint gondolnák.

Mindenesetre Jobs elmondása szerint az egész ott kezdődött, hogy eleinte ők maguk sem tudták, hogy hogyan is álljanak a Touch-hoz, miként reklámozzák azt. Telefon nélküli iPhone-ként? Zsebszámítógépként? De végül a vásárlóik visszajelzéseiből azt szűrték le, hogy azok egyre inkább játékgépként tekintenek a készülékre, mivel az App Store-ban számos játék teljesen ingyen kapható.

Mint mondta, egyre többen suggalták feléjük az általános gondolatot, hogy ez bizony tényleg nem más, mint egy nagyszerű játékgép, köszönhetően például a többérintéses képernyőjének - ezért tehát megfogadták a tanácsot, és elkezdték valóban játékgépként hirdetni a készüléket, és elmondása szerint ez a megközelítés fényesen be is vált. Jelenleg ez a készülék a legolcsóbb belépő az App Store-ba, és ez a legfőbb vonzereje is egyben. Éppen ezért nem is akartak semmiféle extrát belepakolni, csak olyan mélyre lenyomni az árát, ahol már mindenki megengedheti magának.

Ez idáig tehát még érthető is: nincs benne kamera, mert az emberek ezt nem igénylik. Az érdekességek ott kezdődnek, ha visszaemlékszünk rá, hogy volt idő, amikor azt mondták, hogy senki nem akar kis képernyőn videót nézni, majd egy év múlva előálltak a videólejátszó iPoddal. Aztán mondták még azt is, hogy senki nem akar flash-alapú zenelejátszókat - majd kisvártatva megérkezett az átütő sikert arató iPod Shuffle. De mondták még azt is, hogy a legtöbben nem akarnak FM rádiót digitális lejátszókban... No mindegy. Meglátjuk, meddig maradnak jelenlegi állásukban a dolgok.

Ami pedig "az emberek" viszonyulását illeti a kérdéshez, gyors külföldi körültekintésünk azt mutatja, hogy meglepően sokan vannak azok, akik abban a reményben készültek az új iPod Touch megvételére, hogy abban lesz kamera - és akik nyomban el is álltak a vásárlási szándékuktól, amint kiderült, hogy e tekintetben bizony csalatkozniuk kellett. Az Apple szerencséjére azonban igen valószínűnek tekinthető, hogy a puszta olcsósága miatt az új iPod mindenféleképpen nagy sikert fog aratni. Ha meg mégsem, akkor nyilván rövid időn belül tesznek majd bele kamerát is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. nucleon
2009.09.10. 13:26
Hát érthető is.

Viszont azokat az embereket nem értem, akik azért nem veszik meg, mert nincs benne kamera. Szinte nincs is olyan mobiltelefon, amiben ne lenne kamera, aki meg meg tud venni egy ilyent, annak már van telefonja is.

Amúgyis az ilyen kis fókusztávolságú fényképezők csak max arra jók, ha valamit mindenképp meg akar az ember örökíteni, igazán szép képet nem lehet velük csinálni.

Akkor már inkább azért ne vegyék meg, mert nem lehet normálisan pendriveként rápakolni a zenéket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. hunmyke
2009.09.10. 13:31
Következő generációs IPod Touch-ban meg fura módon 28 MP-es kamera lesz, mert ez kell a vásárlóknak. Így kell minden t megvetetni a néppel, mindig kiadunk egy újabb ketyerét amin van újabb funkció azt amcsik viszik is mint a cukrot...
Azért kíváncsi lennék, mennyi lenne az árdifferencia kamerás és kamera nélkülin...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. pjszilard
2009.09.10. 13:45
Ertheto a DSi be rakott kamera is bukas a sony se tudja mit csinal amikor ilyet tervez mar a kovetkezo generacios PSP ibe is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. byzzah
2009.09.10. 14:31
A következő ipodot pedig zenelejátszó nélkül gyártják mert nem kell a népnek. Ugyanmár! Az ipod touch nem játékra való, be kéne már ismerni és nem mantraként szajkózni ilyen hazugságokat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. atee92
2009.09.10. 18:42
Hmm a következő iPod touch kijelző nélkül jön?....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. axe
2009.09.13. 14:36
következő generációs touc áramkör nélkül jön
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!