iPon Hírek

Mikor jönnek a PS4 hiányzó extra lehetőségei?

Dátum | 2014. 06. 18.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Amikor a Sony tavaly februárban bemutatta a PlayStation 4-et, a konzol kulcsszavai között szerepelt az "azonnali" és az "összekapcsolt". Ezekhez kapcsolódóan két olyan lehetőséget is ígért a japán vállalat, melyet a mai napig nem tud a konzol. Az egyik ilyen az Xbox One-on például azóta már működő suspend/resume, vagyis, hogy a konzol úgy tud elmenni alvó üzemmódba, hogy az éppen futó játékot a memóriájában tartja, így azt bekapcsolás után a felhasználó azonnal onnan folytathatja, ahol abbahagyta. A másik, a bemutatón szintén mókásnak tűnő lehetőség pedig, melyet egyelőre szintén nem tud a PS4, hogy a barátaink az interneten keresztül átvehetnék az irányítást a mi játékunk felett, ezzel átsegítve minket például egy nehezebb részen. Az előbbivel a Sony célja egyértelműen az, hogy a gép bekapcsolása, és a játék elkezdése közti szünetet szinte teljesen megszüntesse. Utóbbi esetében pedig Dave Perry, a Sony által megvásárolt Gaikai vezetője azt ígérte, barátaink virtuálisan "átnézhetnek a vállunk felett játék közben". Shuhei Yoshida, a Sony Worldwide Studios elnöke megerősítette, hogy egyik lehetőséget sem tervezték megvalósítani a konzol indulásakor, viszont mindkettőn aktívan dolgoznak azóta is (a PS4 megjelenése előtt nyilatkozta is Yoshida, hogy nem minden bemutatott funkció lesz aktív). "Még nincsenek kész. Mikor lesznek? Nos, én is ezt kérdezem a technológia csapatomtól minden második héten, hiszen engem is naponta emlékeztetnek rá a rajongók és felhasználók" - mondta, viszont semmilyen várható dátumot nem tudott adni ezek elkészültére. A Sony egyébként ezek mellet még a visszafelé kompatibilitáson is dolgozik: a PlayStation Now egy újabb bétafázisba lépett Amerikában, így vélhetően már nincs messze, hogy a PS3-as játékokat különböző eszközökön (így PS4-en is) lehessen tolni, míg a PS1-2 visszafelé kompatibilitását emulációval oldják meg, bár erről egyelőre Yoshida nem beszélt. A hiányzó lehetőségeken kívül a másik nagy kritika a PS4-gyel kapcsolatban a kevés exkluzív játékot érte - ráadásul ami készül, azt is rendszeresen tolja el a Sony, így például a launchra ígért DriveClub csak idén ősszel, az idén őszre ígért The Order: 1886 pedig csak jövő év elején jelenik meg. Yoshida ezzel kapcsolatban a következőt tudta mondani: "Sokszor hangoztattuk, hogy valószínűleg kevesebb AAA-játék fog készülni, mert egyre nagyobbak ezek fejlesztési költségei. De rengeteg nagyszerű indie játék jelenik meg hétről hétre, és ezek jönnek PS4-re is."
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. patrik2991
2014.06.18. 19:50
Én is az indie játékokért (nem) veszek konzolt!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. mikej95
2014.06.18. 21:34
Szóval PS 4-en az összes eddigi Sony konzol játékát lehet majd futtatni? Mert akkor a végén mégis csak befizetek, kivéve ha PS3-as gamek felhőből mennek majd.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Svindler mikej...
2014.06.18. 23:24
Azok felhősök lesznek, ez biztos, legalábbis a Sony egyelőre nem talált megoldást emulációra és valószínűleg nem is fog. Jelenlegi infóink szerint PS1-2 fog menni emulációval, ráadásul felhúzott felbontáson, élsimítással, stb., a 3 meg felhőn keresztül (PS Now).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. djgeg
2014.06.19. 01:00
""Sokszor hangoztattuk, hogy valószínűleg kevesebb AAA-játék fog készülni, mert egyre nagyobbak ezek fejlesztési költségei. De rengeteg nagyszerű indie játék jelenik meg hétről hétre, és ezek jönnek PS4-re is."""
Aztán ha netán a másikra több jön akkor az is a drága fejlesztések oka?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. mikej95 Svind...
2014.06.19. 12:51
Gondolom fizetni is kell majd értük. Teljes árat, amire még rájön az online havidíj. És merik azt mondani, hogy a konzolokra kevesebbet kell költeni. Túl jól hangzott, hogy igaz legyen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Szefmester mikej...
2014.06.19. 15:37
Szerintem nem lenne megoldhatatlan, hogy a létező Accountod vagy valamid, átvidd, mentésekkel miegymásokkal a felhőbe. Majd otthon fogod a PS3as játék lemezét bepakolod a gépbe az felismeri hogy eredeti és engedi a felhőből letöltött verzió futtatását. Ami meg alapból csak digitálisan volt meg az accountodhoz fűzve, akkor azzal az accountod miatt játszhatsz simán.

Ehhez kb 10 másodpercet kellett gondolkodnom.... Szerinted nekik nem jutott eszükbe ez?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. nemlehet Szefm...
2014.06.19. 15:49
Eszükbe jutott, csak azt mondták: "Meh így nem dől majd a lé, és nem lehet 2x eladni valamit."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Shinjiii
2014.06.20. 07:57
nemlehet Tied a pont.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!