iPon Hírek

Milliárdos felvásárlás a Dellnél

Dátum | 2009. 09. 21.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A Dell, amely a világ második legnagyobb számítógépgyártó cége, 30 dollárt kínál részvényenként készpénzben a Perot Systemsért, ami nagyjából 68 százalékkal több, mint a Perot szeptember 18-iki tőzsdei záróára. Az akvizíció vélhetőleg a Dell profitjának növekedéséhez vezet a 2012-es pénzügyi évben - idézte a Bloomberg a Dell közleményét.

A mostani vételár több mint kétszer annyi, mint amit a Dell fizetett a múlt évben az EqualLogic cégért, amely a számítógépgyártó vállalat legnagyobb akvizíciója volt eddig.

Michael Dell vezérigazgató erősítené a társaság jelenlétét a számítógépes szolgáltatói piacon, mivel a fogyasztók visszafogták a pc-vásárlásokat a gazdasági válság hatására. Az IBM és a Hewlett-Packard eddig jobban teljesített a recesszióban, mint a Dell, amelynek az eladásai 22 százalékkal csökkentek az elmúlt negyedévben. A tranzakció befejezésével a Perot lesz a Dell szolgáltatásokért felelős egysége. A Perot beolvasztását követően a szolgáltatási üzletág várható éves forgalmát nagyjából nyolcmilliárd dollárra becsülik a Dellnél. A Perot 65 százalékkal 29,62 dollárra szaladt fel a New York-i tőzsdén a kereskedés félidejére. A Dell, amely a második legnagyobb cég a Hewlett-Packard mögött a számítógépgyártó piacon, 4 százalékkal 16,02 dollárra esett a tengerentúli részvénypiacon.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!