iPon Hírek

Milliárdos kártérítést kell fizetnie a Samsungnak

Dátum | 2012. 08. 27.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Samsung rekord összegű büntetést kapott. Az ítélet csak egy újabb állomása a két óriás szabadalmi harcának, amelyből most éppen az Apple jött ki győztesen, nem is kicsit. A következő fordulója a jelenlegi pernek szeptember 20-án lesz.

A két nagy gyártó egymást perelte be, de a szenvedő fél csak a Samsung lett végül. Az Apple-t az esküdtszék a Samsung minden vádpontjában ártatlannak találta, így ők semmilyen megrovásban nem részesültek. Ám a Samsung esetében ez már nem egészen így történt. A dél-koreaiaknak óriási kártérítést kell fizetni, ráadásul úgy, hogy az Apple eredeti követelésének még így is csak a töredékét ítélték jogosnak.

A perben az Apple összesen 2,5 milliárd dolláros kártérítésre tartott igényt, ebből végül egészen pontosan 1 049 343 540 dollár maradt. Ennyit kell a Samsungnak kártérítés gyanánt fizetnie. Azt szinte összeszedni sem lehet, hogy a Samsungot milyen vádakkal illette a cupertinoi cég, olyan hosszú a lista, az Apple mindent bevetett a siker érdekében. A Samsung "csak" 422 millió dollárra tartott volna igényt, de ezt is teljes egészében elutasították.

A büntetés kiszabása is érdekesen ment, mivel először 1 051 855 000 dolláros bírságot szabtak ki, de a Samsung jogászai néhány ponton hibát találtak. Az iratban már olyanokért is büntetést szabtak volna ki, amelyek az eredetileg beterjesztett vádak között fel sem voltak sorolva, így ezeket végül eltávolították.


A Samsungot bűnösnek találták több telefon formatervi másolásában, és elképesztő mennyiségű szabadalom megsértésében is. Ezek között például olyanok is szerepelnek, mint a görgetési mechanizmus, a két ujjas zoom, vagy az érintésre való közelítés (ezek közül néhányra a szabadalmi bejegyzést az Apple csak nemrég kapta meg). No meg persze több segédprogram is másolás eredménye lehet a bíróság döntése alapján.

Az ügynek még ezzel nincs vége. A következő fordulót szeptember 20-án "rendezik", ismét a San Jose-i bíróságon. A Samsung ekkor sem számíthat sok jóra a jelenlegi döntést figyelembe véve. Az őszi tárgyaláson afelől döntenek, hogy a Samsungnak meg kell-e szüntetnie azon készülékek forgalmazását az Egyesült Államokban, amelyben a mostani döntés szerint szabadalomsértő technológiákat használt fel.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

112. DogTheDog
2012.08.27. 08:16
Ha azt is eleri az Apple,hogy a Samu kihuzzon az USA-bol a termekeinek egy reszevel,az bezony csunya nagy szivas lesz a koreaiaknak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
111. markangabo...
2012.08.27. 08:20
"mint a görgetési mechanizmus, a két ujjas zoom, vagy az érintésre való közelítés" - Ez most vicc??? Ezek szabadalmak?!?!? Pislogni szabad még, vagy már licenszet kell rá vásárolnom?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
110. R3LaX123
2012.08.27. 08:45
markangabor

Ezen lepődtem meg én is.Itt már minden pixel külön szabadalomnak számít...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
109. Tuzvihar
2012.08.27. 08:46
De ez minden mobil gyártóra igaz volt, hogy az iPhone után mindenki az Appletől lopta az ötleteket.
Én erre egy olyan mondást halottam: "Jótól nem szégyen lopni, ha a végeredmény is jó lesz."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
108. 0rigami
2012.08.27. 09:20
Tuzvihar: nem ez a probléma. Hogy lehet levédetni olyan dolgokat, amik feltétlen szükségesek egy dolog működéséhez??? Ráadásul mindenki azt használja... nonszensz, ezzel nem csak az ipart és a gyártókat, de az egész számtech fejlődést sakkban lehet tartani!
Levédetem a "tapi kijelzőt" és senki sem gyárthat olyat, mert az már mind plágium lesz! LOL!

Elismerem, h a vádpontok jó része igaz, de akkor is! Mostantól végigperli az összes gyártót, mert érintőképernyő van a telójába/gps-ébe/tabletjébe? Kevés lesz oda, főleg, ha összefognak ellene!

Most sem sikerült belopnia magát almáéknak a szívembe!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
107. langward
2012.08.27. 09:31

Előbb fogják ellehetetleníteni az almásokat hardver gyártás szempontjából... sztem egyenesen hülye dolog a világ egyik legnagyobb gyártójával b@szakodni..
Persze ez egyéni vélemény, de szerintem végül az Apple húzza a rövidebbiket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
106. fekszi
2012.08.27. 09:32
Szerintem a Samsung before, after iphone kép mindent elárul. A Samsunggal az a gond, hogy ő direkt pofátlan módon másolta az iphone-t. Előkerült egy irat is, ami kb 130 oldalon keresztül a másolásról szól. Tehát, a Samsung mérnökei fogtak egy iphone-t és megpróbálták picit átalakítva "Samsungosítva" lemásolni. Na ez az a dolog ami miatt megérdemli a Samsung amit kap. Ez most olyan, hogy valaki kitalál egy nagyon jólmenő vállalkozást, nekem megtetszik mert látom, hogy kaszál vele és úgy ahogy van lemásolom és elveszem előle a vevőket. Ezt lehet, hogy törvényileg nem büntetnék, de akkor is egy szemétláda dolog lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
105. vivanto
2012.08.27. 09:32
"a görgetési mechanizmus, a két ujjas zoom, vagy az érintésre való közelítés"

Ezeken a telókon nem android van és speciel nem az op.rendszer felel ezekért a funciókért? Már várom mikor megy neki az rothadó alma a googlenek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
104. fekszi vivan...
2012.08.27. 09:36
Ez a következő lépés, és a végső cél. Az android- google tönkretétele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
103. TOMKRAFT
2012.08.27. 09:37
Nem értem mi a célja almáéknak így is horribilis összeg a bevételük ha meg kitiltják a samut az usa-ból bele se merek gondolni mennyi lesz,ezek a szabadalmak meg a vicc kategóriába valók mondjatok egy olyan gyártót ami nem ezeket a szabadalmakat építi bele a készülékeibe?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
102. fekszi TOMKR...
2012.08.27. 09:40
Igen, minden gyártó ezeket használja, viszont azoknak elenyésző a profitja és a veszélye az apple-re nézve, ezért nem foglalkozik velük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
101. Cris99
2012.08.27. 09:41
fekszi abban azért nem lennék biztos
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
100. fekszi
2012.08.27. 09:45
Az apple árkategóriájában a Samsung a fő vetélytárs. Esetleg még ott a HTC, de ők legalább kicsit kreatívabban oldják meg a telefonokat, így abba nem fog belekötni. Más gyártó most hirtelen nem jut eszembe, aki hasonló árszegmensben érne valamit ellene.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
99. and1ao
2012.08.27. 09:50
Az android- google tökretételbe szerintem felesleges is belefogni az almásoknak ott azért gyakorlatilag az összes androidos gyártó oda fog álni és az kétlen hogy apple abból jól jönne ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
98. lorddiablo
2012.08.27. 09:53
Magyarországon ezek a kritériumok:

Szabadalmi oltalomban részesülhet a találmány, ha:

1. új: új a találmány, ha nem tartozik a technika állásához, azaz az elsőbbség időpontja előtt írásbeli közlés, szóbeli ismertetés, nyilvános gyakorlatba vétel útján vagy más módon nem válhatott bárki számára hozzáférhetővé.
2. feltalálói tevékenységen alapuló: feltalálói tevékenységen alapul a találmány, ha a technika állásához képest szakember számára nem volt kézenfekvő annak megalkotása.
3. iparilag alkalmazható találmány a technika bármely területén: iparilag alkalmazható a találmány, ha az ipar, vagy a mezőgazdaság valamely ágában előállítható vagy hasznosítható. Ideértendők a biotechnológiai találmányok is.


Léteznek olyan megoldások, melyek ugyan kielégítik az újdonság, feltalálói tevékenység és ipari alkalmazhatóság kritériumát, mégsem minősülnek szabadalmaztatható találmánynak.
Ilyenek:

a felfedezés, a tudományos elmélet és a matematikai módszer;
az esztétikai alkotás;
a szellemi tevékenységre, játékra, üzletvitelre vonatkozó terv, szabály vagy eljárás, valamint számítógépes program;
az információ megjelenítése.


Gondolom kint sincs ez nagyon másként (nem is szabadna lennie, mert lehet kérni az egész világra szabadalmi oltalmat, de az nagyon drága...). Azért a 2. pont kapásból nem teljesül a 2 ujjas zoomolásra - szerintem. Azért át kéne nézni egy független bizottságnak, hogy mi az, ami tényleg megérdemli a szabadalmat és mi az, ami nem. Gyanítom, hogy jó pénzért kapták meg az oltalmat az alapvető funkciókra. A pénz meg visszajön, mert lehet perelni.

Volt egy eset még Ausztráliában, amikor megújították a szabadalmi törvényt. Ez jogilag lehetővé tette, hogy egy ember a kerékre nyújtson be szabadalmat. Szerencsére el lett utasítva valamilyen módon.

Már kezd nagyon gyanús lenni, hogy az almások mennyit perelnek el mindenkitől, azért nem ártana már a körmükre nézni egy kicsit. Ok, hogy ott elég előkelő helyen szerepel az innováció, de ez most a sokadik húzásuk, ami elég visszatetsző. El tudom képzelni, hogy a koreaiak tényleg megsértettek 1-2 szabadalmat direkt, de akár véletlenül is, azonban nem értem, hogy hogy lehetnek ezek közt olyan alapvető funkciók, amiket kitalálna egy tervezőmérnök simán, ha 1 heti élelemmel bezárnánk egy szobába. Az ilyenek kizárólag a versenytársak ellehetetlenítéséről szól.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
97. NTibor77
2012.08.27. 09:53
1. Ha a törvények lehetővé teszik, miért ne kérelmezhetnék a védettséged?
2. Az Apple nem véd le semmit, a szabadalmi hivatal dönt, hogy mit és hogyan lehet levédetni.
3. Az Apple nem az olyan általános eljárások védettségét kérte mint az újjal való görgetés, hanem konkrétan annak a megoldásnak, amit az iOS-ben alkalmazott. Ott van a kutya elásva, hogy a Google egy az egyben lemásolta a iOS felületének működését.
4. Nem mindenkit perelnek be, csak azokat, akik nem kérnek engedélyt a szabadalmak használatára. A per során kiderült, hogy a Samsungnak is felajánlották, hogy ném ellenérték fejében használhatják a szabadalmakat, de erről a Samu még csak tárgyalni sem volt hajlandó.
5. A Google-nek nincs közvetlen bevétele az Androidból, ebből a készülék gyártók profitálnak, akik, lecserélhetik a felhasználói felületet, tehát, akár az iOS működéséétől eltérő felületet kis kialakíthatnának, ha akarnák.
6. Ugyan a Samsung nem fog megrendülni, de azért megérezni az Apple-től kapott bevétel kiesését.
7. Kibicnek semmi sem drága! Kíváncsi lennék, ha Ti ötleteteket, szellemi terméketeket lopnák, akkor is azt mondanátok, hogy ugyan csinálják nyugodtan, elég ez a mostani bevétel. Itt nem a pénzről, hanem az elvekről van szó!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
96. fekszi
2012.08.27. 09:56
Steve Jobs még élt azt mondta, ha kell az apple egész tőkéjét felálldozná, de a google-t kicsinálja. Ez szerintem halála után is cél maradt, az más kérdés, hogy tényleg nem sok esély van rá, hogy kiirtsa, viszont azt el tudja érni, hogy kordában tartsa.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
95. gery84
2012.08.27. 10:19
Csak szolok hogy az Apple cuccokat Kínába rakják össze, fél nesztelen emberek, mert munkás ruhát se adnak nekik.
És erre horrorisztikus összegér árulják! Nem csoda hogy ekkora bevétele van.
Viszont Samsung cuccok is vannak az Apple ban!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
94. vivanto
2012.08.27. 10:26
@NTibor77
"Ott van a kutya elásva, hogy a Google egy az egyben lemásolta a iOS felületének működését."

Rendben, és a Xerox mikor pereli be az Applet mert lenyúlták a görgős egeret és a GUI koncepcióját?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
93. mikej95
2012.08.27. 10:34
Valalhol igaza van az Apple-nak, de ez már vicc. " Ezek között például olyanok is szerepelnek, mint a görgetési mechanizmus, a két ujjas zoom, vagy az érintésre való közelítés" Mostanra az szifon nagyon lecsúszott és egy Steve Jobs-szal is kevesebbjük van a túlárazott vacakjaik eladására, be vannak rezelve, mert férges az alma. De végső soron ennek a tökéletes jogrendszernek köszönhetjük az egészet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
92. NTibor77
2012.08.27. 10:38
A probléma az, hogy az Apple fizetett a Xeroxnak az ötletért, ahol a vezetőség döntött úgy, hogy az Apple fejlesztőit be kell vezetni a leg apróbb részletekbe. A 360 fokban mozgó golyós egeret pedig éppen az Apple-nek, köszönthetjük. Ugyanis előtte két kerék volt az egérben melyek csak a vízszintes és függőleges mozgást érzékelték, s Steve Jobs volt, aki azt mondta, hogy ez nem jó, és így állt elő egy mérnök a golyós egér ötletével. Ha lett volna bármi alapja a Xerox már régen perelt volna látva az ölet sikerét és üzleti hasznát!
Annyit még megjegyeznék, hogy az amit a Xerox átadott és amit az Apple alkotott belőle nem sokban hasonlított egymásra, ugyanis megoldottak olyan feladatokat, melyekre a Xerox-nál azt mondták, hogy lehetetlen, pl. hogy az ablakok kitakarhassák, átfedjék egymást...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
91. NTibor77
2012.08.27. 10:44
@mikej95: Tehát a Samsung olyan hülye, hogy egy férges, elcsúszott terméket másoljon, s a vásárlók olyan hülyék, hogy egy férges, lecsúszott termék másolatát vásárolják meg, mellyel a Samsung degeszre keresi magát...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
90. gery84
2012.08.27. 10:46
Ez olyan hogy feltalálom a vízzel hajtott autót, és elkezdem árulni erre jön egy kínai aki 3x olcsóbban árulja csak az öve cukrozott vízzel megy, be kellene akkor perelenem!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
89. vivanto
2012.08.27. 11:11
@NTibor77
Mintha valami dokumentumfilmben - pontatlan és talán erős idézet - kreatív lopásnak nevezték volna a GUI másolását, persze az ilyen filmek gyakran pontatlanok úgyhogy valószínű tényleg licencelték tisztességgel.

Az egérről pedig, ajánlom figyelmedbe Xerox Alto gépét, ami ~10 évvel megelőzte a Mac 128K-t, de ennél is előrébb mehetnénk mert egy független cég előbb megalkotta. Lényeg, hogy nem az Apple, de még csak nem is Munkás Pityu sz.rta a spanyol viaszt, csak ügyesen ollóztak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
88. sempron07
2012.08.27. 11:13
Úgy tudom, hogy már egyszer kikezdett az Apple a Google-lel, de miután az utóbbi megvette a Motorola összes szabadalmát - fordult a kocka és picit több "fegyver" került a keresőcég kezébe almáék ellen.
Android rendszer - úgy tudom, hogy a Google a Samsunggal közösen dolgoztak rajta, szóval van köze a Samunak a rendszerben lévő esetlegesen másolt dolgokért.
Én is utálom az Apple-t, de szerintem jogos, ha feltalálnak valamit, amit akár mindenki használ - és azt ellopják - beperlik jogsértésért.
Jobb helyeken ez alapból úgy működik: valaki feltalál valamit, és fizet a jogdíjért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
87. kovy29
2012.08.27. 12:00
Szopja keresztbe a román kurva anyját az Apple, a többi céget miért nem perli be, miért csak a Samsungot kell baszlatnia?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
86. NTibor77
2012.08.27. 12:20
Részletek Steve Jobs életrajzi könyvéből:

"A Xerox kockázatitőke-részlege 1979 nyarán be akart szállni az Apple második körös tőkeemelésébe. Jobs tett egy ajánlatot: "Megengedem, hogy egymillió dollárral beszálljatok az Apple-be, ha betekintést engedtek a PARC-ban folyó kutatásokba." A Xerox elfogadta az indítványt. Beleegyeztek, hogy bemutatják az Apple-nak új technológiájukat, és viszonzásul 100 ezer részvényt vehetnek nagyjából 10 dolláros darabonkénti áron.
Amikor egy évvel később az Apple a tőzsdére ment, a Xerox egymillió dollár értékű részvénycsomagja 17,6 milliót ért. Ennek ellenére az Apple járt jobban."

"Jobs és mérnökei jelentős mértékben tökéletesítették a Xerox PARC-ban látott grafikus felületre vonatkozó ötleteket. Így azok olyan módon kerültek megvalósításra, ahogy arra a Xerox soha nem lett volna képes. Pl. a Xerox egere háromgombos és nagyon bonyolult volt, darabja 300 dollárba került és nem is gördült simán."

"Jobs másik szenvedélye a sima görgetés volt. A dokumentumnak nem szabad soronként megakadnia, mikor görgetik, folyamatosan kell gördülnie. (...) Szerették volna, ha az egér bármelyik irányban könnyedén mozgatja a kurzort, nem pusztán le-fel vagy jobb-balra. Ehhez a szokásos két kerék helyett egy golyóra volt szükség. (...) Az egyik mérnök azt mondta Atkinsonnak, hogy ilyen egeret elérhető áron képtelenség előállítani. (...) Mikor másnap az irodába érkezett a mérnök már nem dolgozott ott, Jobs kirúgta. Amikor először találkozott a mérnök utódjával, annak első szavai ezek voltak: "El tudom készíteni azt az egeret.""
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
85. NTibor77
2012.08.27. 12:23
@kovy29: Talán azért, mert a Samsung keresi a legtöbbet a lopott ötleteken. Egyébként az Apple perben áll a Samsunggal, a Motorolával és a HTC-vel (de utolsó információm szerint ők hajlottak a peren kívüli megegyezésre).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
84. LechooEdy
2012.08.27. 12:25
Nincs elég pénze az almának? Nem tudom mit kell sírniuk, a Samsung anyaghasználatban meg sem közelíti. Persze az SIII-on kívül az árukat sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
83. LechooEdy
2012.08.27. 12:25
Nincs elég pénze az almának? Nem tudom mit kell sírniuk, a Samsung anyaghasználatban meg sem közelíti. Persze az SIII-on kívül az árukat sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
82. NTibor77
2012.08.27. 12:37
@LechooEdy: Nem az Apple akar több pénzt, azt szeretnék, hogy a Samsung ne az ő ötleteiken gazdagodjon!

@sempron07: Az Apple jelenleg is perben áll a Motorolával, átvitt értelemben tehát a Google-lel, mely vesztett, mikor a Motorla szabadalmainak megsértésével vádolta az Apple-t, így jelenleg nem jött be a Motorla felvásárlása.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
81. Gyurkov
2012.08.27. 12:41
Csúnyán vissza fog nyalni még ez a fagyi, ha az Apple kiírt minden konkurenciát és csak ő lesz a piacon ilyen profilú termékekkel, annak szép vége lesz...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
80. NTibor77
2012.08.27. 12:50
@Gyurkov: Ez már kezd megvalósulni, hiszen a konkurencia az Apple terméket másolja, a bíróság kimondta, hogy a piacvezető, legtöbb mobilt eladó cég, az iPhone/iOS másolásával érte el ezt eredményt! A konkurencia kiírtja saját magát...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
79. 5hR3kY
2012.08.27. 12:59
NTibor77: Jó hogy ezt írják! Majd pont Jobs életrajzi könyvébe, ami neki állít emléket, abba fogják beleírni hogy összevissza lopkodta az Apple GUI-ját?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
78. arin
2012.08.27. 13:22
Ez a jele annak, és mérföldkő is lehetne, hogy ez a szabadalom mizéria tarthatatlan, és nevetséges az egész. Ügyvédbiznisz semmi más, az iparágnak biztos nem jó, ha az Apple nak jelenleg az is. De szerintem náluk is majd fordul a kocka.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
77. vivanto
2012.08.27. 13:23
@NTibor77

Hopsz, igazad van, én meg analfabéta vagyok! Golyós egeret akartam írni, nem görgőst.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
76. mythbuster
2012.08.27. 13:24
Elképesztő hogy itt egyesek milyen hülyék, akár az élethez is!

1. "mint a görgetési mechanizmus, a két ujjas zoom, vagy az érintésre való közelítés" - Ez most vicc???
Nem vicc, a biztonságos bankkártyás fizetést is egy ember fejlesztette ki és azóta semmit nem csinál mert abból a szabadalomból jön a pénz neki(PayPal)!

2. "Levédetem a "tapi kijelzőt" és senki sem gyárthat olyat, mert az már mind plágium lesz! LOL!"
Igen plágium lesz, de gyárthatsz attól még "kapacitív" kijelzős készülékeket, csak a jogdíjjat fizesd be az Applenek akinél jelenleg a kapacitív kijelző szabadalma le van védetve, és nem fogják beörölni a termékeidet!

3. "Elismerem, h a vádpontok jó része igaz, de akkor is! Mostantól végigperli az összes gyártót, mert érintőképernyő van a telójába/gps-ébe/tabletjébe? Kevés lesz oda, főleg, ha összefognak ellene!"
Igen megteheti mert a szabadalom az ő kezében van, ők találták föl a kapacitív kijelzőt így ők felelnek a használatáért, és aki nem fizette be a szabadalmi díjjat azokat joggal szarrá perelheti, mert lopásnak számít! Ők találták föl a kapacitív kijelzőt, ne lopják már le róla a qúrva anyjukat Samsungéknak!

4. "a görgetési mechanizmus, a két ujjas zoom, vagy az érintésre való közelítés"
"Ezeken a telókon nem android van és speciel nem az op.rendszer felel ezekért a funciókért? Már várom mikor megy neki az rothadó alma a googlenek."
Mivel addig nem volt kapacitív kijelző így ezek a gesztusok sem léteztek, ezeket is az Alma szakemberei írták és ezt se lopják már el a Samsungék! Aki programozó az tudja mekkora méreg ha valaki ellopja az ötleteidet!

5. "Csak szolok hogy az Apple cuccokat Kínába rakják össze, fél nesztelen emberek, mert munkás ruhát se adnak nekik.
És erre horrorisztikus összegér árulják! Nem csoda hogy ekkora bevétele van."
A Samsung, Sony, LG és további rengeteg gyártó a termékei jelentős részét a Foxconn -nál gyártja! Én az Appletől mindíg is minőséget kaptam és ha azt a Foxconnál dolgozó kis kínai rakta össze, akkor elismerésem és köszönöm neki hogy az idejét erre szánta, valamint örömmel fizetek neki a kitartó munkájáért, mert sokan el nem tudják képzelni hogy milyen körülmények uralkodnak ottan! Az Emberek a gyárban alszanak és mindent ott végeznek el, gyakorlatilag egy kisebb kolónia, de fehér ruhában, nyakig beöltözve szóval nem félmeztelenül lógatják a f@szukat a futószalagon!

6. Az Apple-t is perelték és perkált is a Nokiának a GSM szabadalmáért, jogtalanul használta a Nokia jogosan beperelte, az Apple meg joggal fizetett. Pedig mindenki a GSM -t használja! Egyszerűen meg kell érteni azt hogy a szabadalmakat nem lehet csak úgy lenyúlni, ha lenyúlod akkor perkálsz vagy a gatyát is lehúzzák rólad és a munkád kárba vész! Ha fizeted a szabadalmi díjjat akkor senki nem fog belédkötni, egyszerűen csak az van hogy a Samsung és a Guggle pofátlanul szétlopják az Apple -t úgy hardveres mint szoftveres megoldásokban, az Apple meg ezt nem hagyja és úgy gondolom hogy ez jogos! Amit ő talált öl azt ne lopják már el, ha én lennék az Apple helyében én is szarrá perelném a gyártókat, ha kell az utolsó centem is perre verném el, ha nem fizet a szabadalomért ami a birtokomban van akkor NE használja! Nincs BKV bérleted? Nem gond mert nem omlik össze tőle a világ, de ne szállj föl a BKV járataira és ne pofázz az ellenőrőkkel ha bliccelésen kapnak, hanem perkálj b@zdmeg mert más is fizet azért hogy utazhasson!

Úgy gondolom a fenti cikkben látható kép mindent elárul! Aki így nem látja át a dolgokat az vagy a Samsungnál gyártja a szemetet, vagy nincs tisztában a szabadalommal járó kötelességekkel, vagy egyszerűen csak beteg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
75. Nightfury
2012.08.27. 13:48
juj itt valaki nagyon szupcsi alma-fan.nos,nem hiszem hogy jogod lenne ilyen kijelentésekhez,miszerint a és b hülye az élethez mert nem ért veled egyet,elég beszűkült látókörre utal.
nem tudom,mégis mennyire baromi változatos módon lehet elkésziteni egy érintőkijelzős telefont,de pontosan ezekért sorra vehetné az appla az összes gyártó összes érintökijelzős palettáját,mert amint talál valami hasonlóságot perelje befele.csakhogy ennek a cégnek az a lényege hogy a legfőbb konkurensét (és első mobilgyártót)húzza le kicsit,és a szánalom itt kezdődik,hogy nem a szabadalmai megtartása a fontos,hanem hogy ne legyen aminek a részvényei többet érnek mint az apple-nek.nagyon szép erkölcsi regény volt amit irtál de szerintem de idegeld fel magad egy szutyok telefon miatt,másrészt ezt az észrevételt te is megláttad gondolom,amit írtam...ha nem,akkor meg csak a szubjektiv aAapPleE fanság jön elő..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
74. 0rigami
2012.08.27. 13:56
fekszi: ahol már a görgetési mechanizmuson megy a kötekedés, ott nem tudod kreatívabban megoldani! Így mindenkit perelni lehetne, igazából az ilyen dolgokat nem engedném levédetni...

A többi gyártó helyében mittomén' gyorsan levédetném a hang alapú hívásjelzést, és odasétálnék almához, h "ejnye wazze! a tiéd is csipog, ha hívás jön? ez bizony egy milliárd lesz b@szod! mi? hogy nem csipog, hanem zenél? oké, akkor kettő!"
pfff..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
73. NTibor77
2012.08.27. 13:58
@5hR3kY: Még egy idézet a könyvből:
" A Xerox prezentációt tartó kutatóinak egyike, Larry Tesler nagyon izgatott volt, hogy végre eldicsekedhet valakinek azokkal az eredményekkel, amiket saját főnösségük nem igazán tartott sokra. A másik előadó, Adele Goldberg azonban fel volt háborodva, hogy cége így elherdálja legnagyobb értékeit. "Hihetetlen nagy hülyeség volt! Eszméletlen nagy baromság! Megpróbáltam elérni, hogy Jobs minél kevesebbet tudjon meg a fejlesztéseinkből"-emlékezett vissza."
Tehát a történetet a Xerox-os kutatók is megerősítették. Szóval, tény, hogy az Apple fizetett az ötletért és persze az is tény, hogy az Apple sokkal jobban járt evvel mint a Xerox!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
72. mythbuster
2012.08.27. 14:15
NIghtfury

Itt nem arról van szó, hogy hülye aki nem ért velem egyet! Ez a cikk arról szól hogyan lopjuk szét az Apple -t Samsung módra. Ha valaki ellenérvet ír, az legalább töltsön fél órát a cikkben használatos fogalmak ismeretének elsajátításával, és ne úgy nyomja be a hosszokat hogy fogalma sincs a szabadalmakról és az ahoz tartozó tulajdonost védő védelemről, majd szajkózza hogy jaj de a Samsungot bántja csak mert piacelső, a többit miért nem(mert ők fizetnek a szabadalmak használati jogáért), meg hogy ő majd levédeti a kapacitív kijelzőt amit már rég levédetett az Apple és ehez hasonló f@szságok! Na én ezen tudok igazán kiakadni és nem azon ha egy embernek nincs valamiről tudása. Az embereknek nem kell mindenről tudni, de ha valamivel foglalkozunk akkor ne csináljunk hülyét saját magunkból. Ez az én véleményem. Én sem írok olyant aminek nem olvastam utána, ha tévesen emlékszem valamire és ezért lehülyéznek akkor vállalom mert az én saram hogy nem voltam kellően figyelmes!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
71. mythbuster
2012.08.27. 14:22
"ahol már a görgetési mechanizmuson megy a kötekedés, ott nem tudod kreatívabban megoldani!"

Szereljen kereket az oldalára és pörgesse, vagy fizesse be a jogdíjjat és használja az Apple megoldását ahogy azt mások is teszik!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
70. gery84
2012.08.27. 14:38
Hát igen ha úgy vesszük a Samsung a szarból nőt ki!
Ahogy eltűnt a Simens, előjött a Samsung, és csak az érintőképernyős telefon megjelenésével lett ekkora sztár!

Viszont úgy tudom de nem vagyok 100% biztos, a ramokat a Samsung találta fel és minden telefonba ő gyártja. Ne hogy az legyen hogy Applenek 2x olyan drágán adja el, vagy nem ad el neki!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
69. 0rigami
2012.08.27. 14:43
Lehet, a levédetett szabadalmaknak nem néztem utána, való igaz. Ám én nem védem egyik céget sem, nem jó a verseny nélküli piac!

És "vigyázni fogok mit írok", mert nem venném a szívemre, ha lábon kihordanál egy infarktust!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
68. 0rigami
2012.08.27. 14:45
ocsabi:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. mythbuster
2012.08.27. 14:50
0rigami
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. vivanto
2012.08.27. 14:58
@mythbuster
Ha elolvastad, amit idéztél, az említett területen nem a gesztusokat védtem - bár az is megérne egy misét - hanem hogy HW gyártót perel SW plágiummal.

sempron07 értelmesen válaszolt is a miértjére, de azért köszi a fáradságot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. thedevelop...
2012.08.27. 15:01
gery84: Tudtad, hogy a Samsungnak csak egy kis üzletága a mobil piac? A világ második legnagyobb hajógyártója, illetve rengeteg telekommunikációs cégnek szállítanak hálózati eszközöket, stb..

A cikkhez hozzászólva pedig, volt szerencsém informatikai jogot hallgatni, de az egészből annyit sikerült leszűrni (a fiatal jogász srácnak is), hogy sok dolgot egyszerűen már nem lehet, vagy nem érdemes definiálni.
A fenti képen csak az látható, hogy a Samsung (és szinte minden mobiltelefon gyártó) lemásolta az Apple jól sikerült modelljét, majd ebből profitált.
De feltennék egy költői kérdést:
Az egymást követő forma1-es pilótákat/csapatokat meg kellene büntetni, ha az előttük haladó autó szélcsatornájában többletsebességre tesznek szert?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. lajcsi1975
2012.08.27. 15:06
A hétvégén olvastam az indexen hogy egyre többen ugy vélik hogy az amerikai szabadalmi rendszer egyre inkább tarthatatlan , hogy már agyalnak hogyan kellene ezt megszüntetni de óriási lobby van a megtartása mellett.

http://index.hu/tech/2012/08/26/johet_a_szabadalmi_haboru_vege/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. pdx06
2012.08.27. 15:44
A nevető harmadik kínaiak még az Apple emblémáját is lemásolják
Máskülönben lecseng az iPhone láz és az Apple szépen lassan mehet vissza a süllyesztőbe ahonnan feldobta őket egy hullám kis időre. Azt sem értem hogyan lehet a legnagyobb cég, ha alig gyárt valamit. Apple számítógépet még a megyében sem láttam. Amerikaiak pedig jó hogy a sajátjukat védik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. pdx06
2012.08.27. 15:49
Gery84 elég nagy baromságokat hordasz össze. A Samsung Heavy Industries például hajókat, autókat gyárt. A Samsung Inc. építette a Burdzs Kalifa felhőkarcolót, a Petronas ikertornyokat, és a Taipei 101-est. Gyártják továbbá az általad ismert elektronikai cikkeket szinte mindenben az elsők. Repülőgéphajtómű, ruházati cikkek, ételek gyártása is folyik a samsungnál. Saját iparvárosuk van ami mellett Budapest elbújik. Koreai gyáraikban busszal közlekednek egyik szegletből a másikba. Nem fantáziaszüleményekre kell itt hagyatkozni. Az Apple meg mit gyárt? telefont. Csak nem költenek sokat fejlesztésre ezért van akkora vagyonuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. Galanodel
2012.08.27. 16:05
Én csak erre csodálkoztam rá: "Az iratban már olyanokért is büntetést szabtak volna ki, amelyek az eredetileg beterjesztett vádak között fel sem voltak sorolva." Ha gonoszkodni akarnék, akkor megkérdezném, hogy mennyit volt abban a borítékban, amit a bíró kapott a tárgyalás után?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. mythbuster
2012.08.27. 16:06
pdx06

Érdekes, míg az Apple nem fejlesztette ki a kapacitív kijelzőt addig a samsung telefonodon is gombok voltak, legroszabb esetben stylus! Az Apple gyárt asztali és hordozható számítógépet, zenelejátszót, telefont, táblagépet. A többiek csak másolják azt némelyik pofátlanul nem fizeti be a szabadalmakat... Az Apple kihoz valamit, már a másolása zajlik. Nagyobb touchpad akkor azt majmolják, a kivilágított billentyűzetet sem lehet szó nélkül hagyni, most meg pofáznak az emberek mert a Samsung telefonjaikban is lopott Apple találmány van, és az Apple volt olyan szemét és perre vitte a kedvenc gyártójukat... Azért mielőtt elküldenéd az Applet a süllyesztőbe, gondolj arra hogy a samsung telefonod kapacitív kijelzőjét is nekik köszönheted!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. pdx06
2012.08.27. 16:10
Tudom Mythbuster, és még a kanapéd mögött is samsung kijelzők vannak ahogy azt 600 fórumon leírtad már
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. gery84 pdx06
2012.08.27. 17:04
Már nem tudom hol olvastam, de valami olyasmit hogy a Samsung sok mindent gyárt az Applenak!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. vlac
2012.08.27. 17:05
mythbuster-ben nem csalódik az ember.
Ha a főoldalon Samsung kontra Apple hírt látok tudom, hogy már írt is valami szemetet gyárt a Samsung, az Apple az Isten kommentet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. borsosa
2012.08.27. 17:30
Az apple nem véletlen akar saját félvezető gyártó üzemet, jelenleg ha a samsung és a többi beszállító azt mondaná nem szállít többet az apple lehet lehúzhatná a rolót
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. bazsa56
2012.08.27. 17:40
http://www.youtube.com/watch?v=MwlzbTQfOpI
http://www.youtube.com/watch?v=ok1n0lwY1ZA
http://www.youtube.com/watch?v=EwRjb4fNWAI&feature=player_embedded

Na most itt van a 2001-ben kifejlesztett multi touch kijelző elődja, 2003-2004-re be is mutatták, annyiben más, hogy ez kis módosítással még azt is megmondja, hogy melyik ember nyúlt hozzá, ezért asztalként is üzemel.

Valahol volt mégegy videó ennek kapcsán (nem találtam most meg), az egyik készítő elmondta hogy ebben nincsen semmi új, a kapacitív multi touch technologói 80-as évek beli találmány.

Na most erre jön Steve Jobs.

http://www.youtube.com/watch?v=8JZBLjxPBUU

Mi találtuk fel. Mindenki levonhatja saját magának a következtetést ebből. (kivéve mythbuster, rólad tudom hogy nem vagy ennyire intelligens, neked poénból: nem ők találták fel, ugyanugy ahogy nagyon sok minden mást sem)

(megjegyzésként, tudom hogy apple megvették a fingerworks-ot, de az eredetileg multi touch billentyűzeteket csinált, azt is 2005-ben, jóval a diamond touch után, illetve a 80-as évek után (looool))

Az másik kérdés hogy az ikonok hasonlítanak, amerikában ez is elég, nem is baj, 100-200 milliót igy is megérdemelne az apple érte, ezt nem vitatom. Egyébként is sokkal jobb a nexus device-ok alap felüte, még a htc sense is, mint a samsung touchwizje. (nekem jobban tetszik, lehet valaki nem ért ezzel egyet)

Itt az a veszélyes, hogy a perben ezekre a szerencsétlen szabadalmakra is igazat adtak az apple-nek, és ha ez így folytatódik hamarosan az ember nem fog tudni új terméket dobni a piacra, mert mondjuk el akarom indítani a kis cégemet, aztán később kiderül hogy valaki levédte hogy körkörösen mozgatom az egeret és így jelenik meg egy új menü (kb ennyit ér a pinch to zoom), vagy bármi hasonlót.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. mythbuster
2012.08.27. 17:41
borsosa,

1. Mindenki nem lopja szét az Applet, csak a Samsung.
2. Nem csak a Samsung gyárt félvezetőket!
3. Nemrég olvastam egy cikket amiben arról volt szó, hogy az Apple kemény megmozdulásokat tervez ami a Samsung teljes értékű kiiktatását vonja maga után. Ha ez bekövetkezik, a Samsung tuti megérzi majd! A guggle maps -et már kinyírta(ami szerintem nem a legjobb míg nincs teljesen kidolgozva a térképrendszerük), de ez is azt mutatja hogy egy alkatrészbeszállító kiesése nem okozhat gondot neki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. lorddiablo
2012.08.27. 17:44
pdx06

Azért a repülőgép hajtómű erős, maradjunk annyiban, hogy gyárt alkatrészeket gázturbinákhoz. Ezek persze mind olyanok, amik viszonylag kis kihívást jelentenek, mert nem kritikus darabok. Mivel a gázturbinák gyártása a viszonylag kis sorozatban és a kisebb összeszerelő csarnokokban történik, ezért jó, hogy kiszervezik az ilyen alkatrészek gyártását.

Egyébként el kell ismerni, hogy tényleg komolyan gondolják a dolgot és hirtelen nem tudok olyan mérnöki területet mondani, ahol nincsenek jelen.

mythbuster felbukkanását már vártam, mert nagyon kevesen voltak, akik az almások oldalán szájkaratéztak eddig
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. Nightfury
2012.08.27. 17:51
mithbásztörnél úgy látom fájó pont ha az applet leszólják mondjon bármit az ember.haggyuk is;

én személy szerint még mindig úgy látom hogy itt egyértelműen arról van szó hogy az apple a konkurenciáit akarja meggyengíteni,több szempontból is,telón táblán gépen és zenegépen nincs neki mása,ellenben samuval,viszont ez a "tárgyalás" már most vérzik egy pár sebből. olyanért elitéltek volna egy céget amit nem is tett meg vagy nem is volt vád,hát hogy is mondjam...pont most volt hír a mobilarénán,hogy az apple úgy pár tíz nokia szabadalmat sért,az mégse perelte be..itt a baj a morállal applekéim...másrészt ha olyannyira magának akarja tudni ezt a fhudenagy szabadalmát(aminek javarészét nem is ő találta fel csak tökéletesitette majd levédette)akkor górja ki a telójából a samsung,sharp,nokia,és egyéb más eszközöket,és épitsen mindenből saját gyártósort.függetlenül attól hogy fizet licenszet az alkatrészeiért,ne higgyük hogy ez az amerikai cég által generált gondolkodásmód tolerálható huzamosabb ideig. mi lenne ha látnék ezen az oldalon olyan hírt hogy "innováció az applenél." új világmegváltó alkatrész vagy alkalmazás az applenél".ej ej..

http://www.mobiltelefon.abbcenter.com/weboldal/mobiltelefon/cikkek/nokia_7710_l4.jpg na ez talán nem hasonlít az ájfónra..bár be lehetne perelni mert rezisztiv a kijelzöje nem kapacitiv,mit képzel ez hogy nem fizet nekünk licenszet ne maradjon már ki a sorból..komolyan már nevetséges...ennél már csak azon röhögtem nagyobbat (leszámitva ezt a bírósági eljárást)hogy samsung laptop formatervet perelt be az alma..mondom szinvonal megvan...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. Nightfury
2012.08.27. 17:57
http://www.youtube.com/watch?v=FhWtJ2OwZ4A nna,kb ennyit erről
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. Axane
2012.08.27. 18:27
@Nightfury
ennyit is ér.

@mythbuster

Még neked van pofád másokat életre alkalmatlannak hívni, meg lehülyézni, te kis szarzsák? pff rossz vicc vagy. Minden egyes apple vs bárki hírnél ottvagy és nekiállsz a szaraszamszung című applebibliádból előhúzott valamelyik bekezdésnek. Komolyan ha egyszer meglátnálak az utcán lilára vernélek az ájfónod lopott-kapacitív kijelzőjével...nyugi felismerlek majd a félalma tetkódról a homlokodon, meg az anyu által a pólóidra vasalt ájlávsztív feliratról. De nem is értem miért húzom fel magam rajtad...inkább szánnom kellene az ilyen idiótákat, csodálom, hogy be tudod indítani a számítógéped, izé a mekbúkod, bocs nem akartalak megbántani, tudom, hogy nem nyúlnál máshoz, csak amit a kis világod istene megálmodott.

Amúgy ezen a szabadalmi szarságon nem kell meglepődni: a jó öreg Amerika, máshol ezt nem tudná eljátszani, hogy minden szart levédet, de mint tudjuk amerikában, ahol indokoltnak érzik köszönés helyett is az isten áldja amerikát mondatot...hát nem meglepő, hogy besegítenek az almának egy icccccccci-picit
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. Konigstige...
2012.08.27. 18:48
Kíváncsi vagyok mikor jön a hír hogy az USA haditengerészete Korea partjaihoz vezényli valamelyik repülőgép-hordozóját hogy nyomást gyakoroljon a Samsungra amiért "másolja" az Apple termékeket ... Csicska amerikai mentalitás ez, semmi más ... Egyszer volt a kezemben ájfón többet nem is lesz, minőség ide vagy-oda ... én pénzt nem adok egy ilyen agyon hypeolt okos kütyüért. Talán az fáj az almának hogy több Samsung terméket vesznek mint Apple-t? Mindenki a pénztárcájának megfelelő telefont, laptopot, számítógépet stb. vesz, és ha egy Samsung telefon olcsóbb mint egy Iphone (ki volt az az elmeroggyant aki ilyen nevet adott egy telefonnak?) akkor miért ne vennék meg az emberek? Főleg ha az olcsóbb is maximálisan kielégíti az igényeket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. Narval
2012.08.27. 18:49
Axane: +1 like
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. mythbuster
2012.08.27. 18:51
Ééééééssss bevontultak a trollok!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. bazsa56
2012.08.27. 18:54
bevontultak?

Ennyire remeg a kezed egy két értelmes ellenérvtől hogy nem tudsz gépelni sem?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. bede sándo...
2012.08.27. 19:05
mythbuster

Vannak ismerőseim, akiknek almás a telójuk, s mindíg eszembe is jut, mikor velük beszélek.
Csak annyit hallok: bluty,blutybluty, blugybluuuugy, klutty. Jobb esetben csak olan, mintha akváriumból beszélnének. Igyazad van csúcs az apple ilent más telefon nem tud.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. lorddiablo
2012.08.27. 19:28
mythbuster, ezt olvastad? [LINK]

Miért van az, hogy az almások készüléke ilyen hamar lefagy? Itt nem extrém hőmérsékletekről van szó, de az, hogy -10°C-on - ami azért itthon simán lehet bármelyik téli napon - miért áll le a 4S? Pedig az almásoknak ez a csúcstelefonja, ami tudást felhalmoztak, azt ebbe mind beletették. Miért tűri ilyen rosszul a hideget? Ha valóban ennyire fejlett a technológiájuk, akkor hogy is van az, hogy egy sima köznapi teszten kullog a többiek után?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. mythbuster
2012.08.27. 19:41
lorddiablo

Nem tudom miről beszélsz, jó lenne az olvasottaknak utána járni, mert sokszor az index is rengeteg baromságot ír aminek 0 valóságalapja van! Én rengeteget járok Erdélybe, mivel ott nőttem föl, így rengeteg ismerősöm van páran vannak 4S -el, de még egyiknek sem fagyott meg többek között az én i4 -em sem a cudar -30 fokos körülmények között amiről MO -n nem is álmodnak! Tehát továbbra is azt mondom ne légy hülye és állíts olyanokat aminek nem jártál utána! Tény a 10 percnél hoszabb telefonálás -30 fok körül már elég nehézkes az i4 -el mert az oldala acélból van, így az marha gyorsan ragadni kezd. De ha érdekel leöntheted folyékony -200 fokos nitrogénnel és meg fog halni, de azt a hőmérsékletet egyik félvezető sem bírja ki!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. lorddiablo
2012.08.27. 20:02
mythbuster

Először is a hülyét kikérem magamnak, én se hülyéztelek le. Másrészt pedig mindenki olvassa a netet, mielőtt vesz egy ilyen kaliberű kütyüt. Vannak hülyeségek, de az, hogy egy félvezető sem bírja a -200°C-ot, azt rögtön cáfolnám. Az elvetemült tuningosok a processzor rekordokat pont folyékony nitrogénnel érték el. Amikor már elég hűvös volt, akkor öntötték nyakon folyékony héliummal (kb. -269°C vagy 4 K a forráspontja, ahogy jobban tetszik). Hallottál a szupravezetésről? Annak pont az a lényege, hogy az erre képes anyagok (pl. a réz és egyéb elektromos vezetéknek használt anyagok) elektromos ellenállása 0 lesz. Így nincs az átsuhanó elektronnak akadálya, tehát nem is melegszik fel a berendezés. A processzor pedig az alap órajel többszörösét kibírja. (Egy fizikus vagy villamosmérnök jobban le tudná írni, én csak műkedvelő vagyok )

Legközelebb légy szíves olvass utána a dolgoknak, mielőtt ilyen nyilvánvaló hülyeséget írsz le. Szinte hetente-kéthetente van hír itt arról, hogy újabb rekordokat értek el órajelek tekintetében - és persze mindenhol legalább folyékony nitrogént vetettek be.

Végül a válasz: Bármilyen hidegben működik a meleg zsebből előhúzott telefon. Mivel hívásnál melegszik, ezért nyilvánvaló, hogy nem fog befagyni beszélgetés közben. Gyanítom, hogy a cikkben a tesztmódszer mindegyik telefon esetében ugyanaz volt. Valószínű egyszerűen csak betették őket egy-egy klímakamrába, majd megpiszkálták, miután átvették az adott hőmérsékletet. Ha ez a cikk hibás, linkelnél egy jót? Köszi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. jozsefm
2012.08.27. 20:29
Mint vihar a biliben, annyit jelent az összeg a Samsungnak. Jó kis ingyenreklám. Ez a felhajtás csak jót tesz, ennyi fizetett reklámidő, valamint a nyomtatott és elektronikus médiafelület, -ha fizetett hirdetés formájában kellett volna leközölni világszerte,- sokkal többe került volna nekik.
Abban se vagyok biztos ,hogy ezzel az erkölcsi elégtétellel, bármit is javult az alma megítélése a vásárlók között.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. mythbuster
2012.08.27. 20:37
lorddiablo

Én nem linkelek semmit, ugyanis az elektrónikai eszközöket nem arra tervezték hogy -100 vagy +100 fokon tartsák, nyílvánvaló hogy a -30 fokon 2-3 nap alatt megfagy! Ha nem az elektrónika adja fel a harcot a nedvesség árán, akkor az akku merül le és veszíti el a töltését aminek eredményeképp az elektrónika leáll. Azon kívűl a tuningosok a processzorra nem csak úgy zúdítják rá a -200 fokos folyékony nitrogént mert az MEGREPESZTENÉ a processzor burkolatát!!! A processzort előbb hevítik az üzemi 50-60 fokra, ezt követően öntik rá lassan a nitrogént és terhelik a processzort valamint növelik az órajelt. Lényegében a processzor üzemi hőmérséklete -20 fok alá nem megy mert míg föntről hűtik addig alólról "fűtük". Álltalában +10 fokra mennek le, azért kell a folyékony nitrogén hogy a magas hőmérsékletet alacsonyan tartsák nem azért hogy lefagyasszák! Nem tudom hallottál-e már a TEM -ről(termo elektromos modul), amire ha áramot kapcsolsz egyik fele 80 fokos lesz, a másik -10. Ugyan ez a reakció csak fordított esetben. Ennyit a tuningról, visszatérve az okostelefonookra:

Hagyományos szakszerű használat során az Okostelefonod órákon át nem kerül -30 fokba, mert 10 perc alatt garantáltan a kezedhez fagy, a Samsungod műanyag háta bár annyira nem hővezető, aki valaha is járt -30 fokba az tudja hogy 30 perc alatt kemény fagyási sérüléseket lehet szerezni a megfelelő védelem nélkül. Tehát ha csak nem esel hipotermiába akkor a telefonod is túléli a -30 fokban is!

A Miértre a válasz a fent leírtak. Vagy a nyák zár rövidre, vagy az akku merül le(télen a több 100x -erősebb autóakkumulátorok is hajlamosak egyetlen -30 fokos éjjszaka alatt föladni a harcot annyira, hogy a lámpák is halványan világítanak, tehát bőven 10V alá húzza.) A kérdés nem az hogy melyik bírja alacsonyabb hőmérsékleten, hanem hogy melyik burkolata vezeti jobban a hőt. Feltételezem az ájfon üveg-acél burkolata jobban vezeti a hőt, így az hamarabb föladhatja aharcot ha órákon át -20-30 fokoknak teszed ki, de garantálom neked hogy a galaxyd sem foggja egy óránál tovább bírni a cudar körülményeket. Csak idő kérdése, hogy melyik anyag milyen gyorsan húzza át a hőt a belső alkatrészekre!

A hideg környezetben elhelyezett fémek vezetési képességeiről csak annyit hogy ebben igazad van, viszont egy félvezetős elektrónikai alkatrészben(legyen az ellenállás, tranzisztor, processzor, memória egyszerűen bármi) nem csak fémből hanem több anyag kombinációjából tevődik össze amit nem fagyaszthatsz csak úgy össze, hogy ez majd csúcsszuper lesz! Az elektrónikai alkatrészeket hűteni lehet, fagyasztani nem! és pont.

Neked mint Samsungos partnernek kívánom, hogy soha ne kerülj tartósabb idejig -30 fokba!

Továbbra is hiszem amit látok és nem amit a finnek csinálnak, akik egy okostelefont nem képesek legyártani...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. lajcsi1975
2012.08.27. 20:51
Én semleges vagyok mert még soha nem volt sem samsung sem apple telefonom , de megint egy jó példával jövök. Vegyük a mai monitor piacot , Szerintem simán kijelenthetjük hogy rengeteg külömböző monitort gyártanak ugyanazon kaptafára , adott egy készre szerelt lcd panel , ezt beledobják egy kávába mögé szerelik a kiszolgáló elektronikát és végül a hátfedél. A változatosságot a 4-5 kezelőgomb elrendezése, az lcd panel átlója és a káva/borítás szine alkotja (bekapcsolásig) , és ez a példa jól megáll szerintem a bekapcsolás után is.

Akkor ezek szerint az összes monitor és tévégyártó gyilkolhatná egymást mert a termékeik nagyvonalakban azonos felépítésűek? Mert sok esetben jelentős azonosságot hordoznak?

Nem vagyok benne biztos de mintha a márkák logóinak az lenne a szerepük hogyha én apple telefont akarok venni akkor nehogy véletlenül samsungot vegyek , és fordítva.

Másik példa: Gyártják a rengeteg felültöltős vhs magnókat , aztán valaki kitalálja hogy mennyivel praktikusabb lenne ha elől töltödne az a videó , aztán futótűzként elterjed az előltöltős videók , azoknak is így gyilkolniuk kellett volna egymást mint ma ez a szégyenteljes apple teszi? Azért mert valamit a praktikussága miatt találnak ki és nincsen mögötte rengeteg kutatási munka/költség akkor nem kellene ezzel cigánykodni , az elvakult apple fanok akkor is apple cuccot vesznek ha a samsung gyémántal rakja ki a lekoppintott cuccait.

Na ez kicsit hosszú lett , sorry
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. gery84
2012.08.27. 21:00
Na és ez le van már védve? [LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. thedevelop...
2012.08.27. 21:04
Engem nem érdekel az Apple meg a Samsung vitája, sőt, azt mondom, hogy a Samsung bizony valóban megérdemelt némi büntetést, mert ami valódi szabadalom (technológiai innováció eredménye, és az Apple alkotta meg először) és nem fizetett a használatáért, akkor fizessen.

DE: Ha józan paraszti ésszel belegondol valaki, akkor egy "képernyő érintés két ujjal, majd az ujjak mozgatása körkörösen" stb.. nem újítás, nem szellemi termék, ezt nem lehet levédetni, szabadalmaztatni! Formákat sem lehet levédetni! Legalábbis értelmes ember ilyet nem engedélyez, de mivel a pénz beszél, ezért sajnos mindez megtehető. Hová vezet ez így??
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. VagasiFeri
2012.08.27. 21:09
@NitróTibor77
Hűha! Valaki felvásárolta mind az 5 fajta Steve Jobs könyvet a könyvesboltban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. CyberPunk6... lordd...
2012.08.27. 21:17
Kb jól írtad le. Megszűnik a hőrezgés, és nullára csökken az ellenállás. Bár jellemzően teljesen más anyagok a jó szupravezetők, mint a szobahőmérsékletű normál vezetők (konkrétan a normál sima réz alkalmatlan szupravezetőnek), így egy normál berendezés ilyen szintre hűtése, szinte biztosan a készülék végét is jelenti (lévén nem is erre tervezik őket).

Abban viszont igaza van, hogy ezeknél egy fém tölcsérbe öntik bele a nitrogént, ami nem is érintkezik közvetlenül a processzorral. Így a "borda" által elvezetett hőt hűtik vele, közvetetten. Már csak az egységes hőfok miatt sem lehet a közepére önteni.

A processzort pedig nem hűtik le jobban mint máskor, hanem nagyobb mennyiségű megtermelt hőt vezetnek el róla. Itt az a lényeg, hogy ilyenkor több hőt termel és ezt is képesek elvezetni, nem szabad annyira lehűteni.

[/villamosmérnök]

A stílusa tényleg sokszor elég bunkó, és az appleval kapcsolatban valami nagyon durván szemellenzős fanatikus, de ha nem az appleról van szó, akkor egész értelmes. Lépj tovább rajta. Néha engem is felb...sz, de nem ér annyit. ez csak egy fórum
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. mythbuster
2012.08.27. 21:19
lajcsi1975

Nem vagyok biztos benne de az LCD szabvány "talán" a Panasonic tulajdonában van, ami biztos hogy le van védetve és ha te egy TV -t csinálsz amit értékesíteni akarsz a piacon akkor fizetned kell az LCD szabványért, ha LED -es háttérvilágítású akkor azért is(talán a Sonynak), ha telefont szerelsz bele akkor a GSM -ért a Nokiának és ha kapacitív kijelzős akkor az Applenek is! Ez így megy a nagy világban, te azt látod hogy mindenik TV, de ha te veszel egy Samsung, LG, Sony TV -t annak az árának 30% -ból a szabványokat fedezed! Kivéve ha a gyártó lopja... De az sem garancia rá hogy nem fizetteti ki veled!

thedeveloper

Az apple nem a formát védette le hanem a kapacitív kijelzőn való információ feldolgozás külömböző területeit(módját)! Ha ugyanazt megoldod rezisztív kijelzőn(nehéz lesz), akkor megoldhatod és nem fog beperelni! Kapacitív kijelzőn a szoftveres találmányt nem használhatod ha nem fizetsz érte, ahogy PayPal -t sem ami szintén szoftveres megoldás de nem használhatod mert azt valaki föltalálta, kidolgozta és levédette, hogy ne lopják szét az ötleteit. Ilyen egyszerű.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. CyberPunk6... mythb...
2012.08.27. 21:34
a gsm több, mint 20 éves, a szabadalmak pedig csak 20 évig élnek, onnantól szabadon felhasználható, még pénzt is kereshetsz vele a tulaj engedélye nélkül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. mythbuster
2012.08.27. 21:39
CyberPunk666

A stílusom néha lehet bunkó, de ilyenkor egyszerűen az van hogy bizonyos hosszok kib@sszák a biztosítékot az emeleten. Ilyenkor nem mindenkit hülyézek le csak azokat akik annak néznek és tajtig hajtják a baromságokat amiről sokszor fogalmuk nincsen de mégcsak az internetten sem olvastak róla. Mint ezt már leírtam lentebb...

#41
"Itt nem arról van szó, hogy hülye aki nem ért velem egyet! Ez a cikk arról szól hogyan lopjuk szét az Apple -t Samsung módra. Ha valaki ellenérvet ír, az legalább töltsön fél órát a cikkben használatos fogalmak ismeretének elsajátításával, és ne úgy nyomja be a hosszokat hogy fogalma sincs a szabadalmakról és az ahoz tartozó tulajdonost védő védelemről, majd szajkózza hogy jaj de a Samsungot bántja csak mert piacelső, a többit miért nem(mert ők fizetnek a szabadalmak használati jogáért), meg hogy ő majd levédeti a kapacitív kijelzőt amit már rég levédetett az Apple és ehez hasonló f@szságok! Na én ezen tudok igazán kiakadni és nem azon ha egy embernek nincs valamiről tudása. Az embereknek nem kell mindenről tudni, de ha valamivel foglalkozunk akkor ne csináljunk hülyét saját magunkból. Ez az én véleményem. Én sem írok olyant aminek nem olvastam utána, ha tévesen emlékszem valamire és ezért lehülyéznek akkor vállalom mert az én saram hogy nem voltam kellően figyelmes!"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. mythbuster
2012.08.27. 21:42
CyberPunk666

Ebben igazad van, de ne felejtsük el hogy a szabadalmakat le lehet védetni és meg lehet hosszabítani, így továbbra is fizetni kell érte. Ilyen a GSM is, bár letelt az a 20 év a Nokia mégis beperelte vele az Applet aki perkált is a Nokiának rendesen...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. mataczadri...
2012.08.27. 21:51
Valahogy a címből tudtam, hogy az applenek.Amúgy meg bevezették az iPhone után az érintőképernyőt, mekkora b*szott nagy szabadalom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Nightfury
2012.08.27. 22:09
hát, a 62-es kommentet én olvasgatnám még kicsit,bár van akinek fölösleges mert más értékrendje van, de én most azon kezdtem el gondolkozni inkább,hogy mi kényszerithet valakit arra hogy szívügye legyen ilyen vehemenciával megvédenie valamit amihez egy fizikai eszközön túl semmi köze,vagy annyi se,és lényegében teljesen értelmetlen az egész,mert nem tudjuk pontosan ki kinek mit és mennyit fizet...nehogy valaki magára ismerjen.de nem viccből látja azt a mobiltársadalom nagyja,hogy ez a jellegű pereskedés hogy mondjam,van-e erre szó,értelmetlen,gyerekes.
már ott jó pár kommenttel ezelött(vagy egy másik oldalon nem tudom) olvastam,hogy sztivi egy kijelentése szerint a google-t fődig" kell rombolni.hát,ha egy elektronikai vállalat ezt tartja legfőképp elsődlegesnek,nem pedig a saját innovációit,akkor érthető az applecizmus annál a cégnél, de a követőinél" is...
és nem is csinálná rosszul,a legtöbb eladott androidos(google) készülék az a samsung,és most kit is akartak azért is megvádolni mert süt a nap?..érdekes
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. CyberPunk6... mythb...
2012.08.27. 22:30
akkor valamit hozzátettek és azt védették le (ugye más addig nem fejlesztheti és 20 év alatt hozzá tudnak tenni valami), de az eredeti szabadalom az szabadon használható. Persze elavult.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Georg17
2012.08.27. 23:10
Itt egy kis videó: [LINK]

Oké, hogy ő már nem él. De azért van ereje a videónak, nem? No meg a szöveg is sokat mondó, ha tudtok olvasni a sorok között. Ezek után nehéz elhinni, hogy nincs olyan dolog, amit az Apple úgy gondol, hogy ne tudnának véghez vinni. S eddig megy is nekik. De ez most már lassan felér egy háborúval, amit művelnek. Nem jó ez így. S akkor még csodálkoznak páran, hogy miért nem tartják szimpatikusnak sokan az Apple-t?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Terror
2012.08.27. 23:15
Tehát akkor le van védetve a téglalap alak kijelzővel? Mert akkor durvasok cég fog tejelni a jövőben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. rastawicc
2012.08.27. 23:23
Csakhogy végre! Úgy kell nekik!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. 5hR3kY
2012.08.27. 23:25
mythbuster, CyberPunk666: Téves a tuningolt processzoroknál alkalmazott folyékony nitrogénes hűtéssel kapcsolatos teóriátok! Nyakon öntik azt mindenféle szívbaj nélkül, és lehűtik majd -200 fokra is! [LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. mythbuster
2012.08.27. 23:49
5hR3kY

Biztosan van védőréteg a proci és a cső között vagy nem érik egymást, mert ha a processzort -200 fokra hűtöd, majd áramot kapcsolsz rá, kb annyi marad belőle mint a kis virágból!(szerintem mielőtt rákapcsolnád az áramot már csak az atomjait hűtenéd vele) Ne azt nézd hogy hány fokos a cső hanem hogy mennyit mutat a processzor belső hőmérője! Amit sajnos a szerencsétlen tesztelő nem tüntetett föl! Amúgy ha kicsit racionálisan gondolkozol az a processzor szobahőmérsékleten ekkora órajelen ha kibírná simán fölpörögne 130-140 fokra, ha ezt -200 fokkal hűtöd, nem marad -196 fok!

Tény a folyékony nitrogén hideg, de a processzor is fűt és ezt nem szabad elfelejteni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. 5hR3kY
2012.08.28. 01:41
mythbuster: Ott van a videón 0:26-nál amikor felrakja a csövet a CPU-ra! A hővezető pasztán kívül semmit nem tesz rá. Illetve 1:15-nél látszik a BIOS-ban hogy a CPU -111.5 fokon megy épp.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. gery84
2012.08.28. 05:21
Múltkor volt a híradóban az Apple hogy olyan jók a részvényei hogy zsebből ki tudná fűzetni a Magyar állam adósságot!

Különben minden Amerikai Apple terméket vesz mert náluk az a márka, csak a bevándorlók vesznek Acer meg Samsung terméket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Bibike_ATW
2012.08.28. 06:48
Nem tudom mit van ezen mindenki kiakadva...Ti hol voltatok az elmúlt 6-7 évben?
Az IPhone előtt semmi hozzá hasonló sem volt...nyomógombos készülékek voltak! Tudtommal ők csináltak elösször ilyen telefont...sem Nokiát sem Samsungot nem lehetett igy ujjal "huzogatni"...forradalmit alkottak ez tény és ezt kár is vitatni!
Minden más gyártó őket koppintotta...ez tényleg így van! Nem is csodálkozom,hogy perelnek!
Helyükben én is ezt tenném...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. CyberPunk6... 5hR3k...
2012.08.28. 08:13
ezek szerint neked nem tűnt fel, hogy a cpura helyezett cső alján egy vastag réz tömb van, és nem közvetlenül kapja a processzor.

A -111 meg a -200 között pedig iszonyatosan nagy a különbség.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. DemonDani
2012.08.28. 08:17
Micsoda témák felé terelődött a "topic" )

Cyber hozzászólását olvasva azt hittem, hogy eltévedtem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Fix
2012.08.28. 09:00
Nos szerintem addig jár a korsó kútra amíg bele nem esik. Azaz nem csodálkoznék ha a samsung a kijelzőgyártásban megszívatná az almásokat. Illetve innentől kezdve minden gyártó a pertől való félelmében háromszor annyiért adná az almásoknak az alkatrészeiket. Ennek pedig az lesz az eredménye hogy a termékeik lehet, hogy f@szák lesznek de árban eladhatatlanok. De ügye azzal tisztában van mindenki, hogy ezek a szabadalmakat 90% az apple kezébe kerültek és nem saját kútfőből jöttek. Illetve a nokiának nem fizetett annyit amennyit kellet volna a szabadalmak megsértésért. Na igen mert a nokia is nézett, hogy hogy tudott valaki mobiltelefonokat árulni ha nem fizetett szabadalmi díjat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. NimKorko
2012.08.28. 09:28
A cpu-s hőmérsékletterheléses vitához csak ennyit fűznék:
LINK
Microprocessor thermometer mennyit is mutat? -221,4-et Celsiusban.
Megdőlt az, hogy nem bírják ki a a -200 fokos hideget.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. CyberPunk6... NimKo...
2012.08.28. 09:52
[LINK]

ez külső mérésre alkalmas eszköz. tehát nem a processzor belsőhőmérsékletét mutatja
A méréshatára J tipusú érzékelő esetén -210°C (T és K esetén meg csak -200), tehát méréshatáron kívül vagyunk, így a kiírt eredmény teljes mértékben értékelhetetlen.

a méréstechnika tanárom már üvöltene veled, hogy -210°C-os méréshatár mellett -221°C lesz az eredményed. Ennyiért önmagában már simán megbuktatott embereket, akármit csinált mellette, meg sem nézte.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. 5hR3kY
2012.08.28. 10:15
On: Csak nehogy az legyen a vége az egésznek hogy összefog a sok telefongyártó, és elkezdi visszaperelgetni az Apple-t!


Off:

CyberPunk666: Nem az a lényeg hogy most -111 vagy -200 fokos a proci, hanem az hogy én ezt a videót erre a kijelentésedre linkeltem be: "A processzort pedig nem hűtik le jobban mint máskor, hanem nagyobb mennyiségű megtermelt hőt vezetnek el róla. Itt az a lényeg, hogy ilyenkor több hőt termel és ezt is képesek elvezetni, nem szabad annyira lehűteni." Szerintem ez a "nem szabad annyira lehűteni" dolog ez megdől -111 foknál!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. NimKorko
2012.08.28. 10:20
CyberPunk666:
tudtommal senki sem mondta, hogy belső hőmérsékletről lenne szó, csak annyit, hogy a processzor hőmérséklete. Így hiába írtad, egy olyan információra hagyatkozol, amit eddig senki sem emlegetett.
Az meg, hogy többet mutat a méréshatárnál az már nem azt jelenti véletlen, hogy nem tudja mérni a készülék az adott hőmérsékletet, tehát határon kívül esik, ahogy te is mondod?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. CyberPunk6... NimKo...
2012.08.28. 10:31
"Az meg, hogy többet mutat a méréshatárnál az már nem azt jelenti véletlen, hogy nem tudja mérni a készülék az adott hőmérsékletet, tehát határon kívül esik, ahogy te is mondod?"

te sem mértél még a vonalzónál komolyabb műszerrel...

a méréshatáron kívüli eredmény, maximum ilyen sajtófotókra jó, de teljesen kiszámíthatatlan.

Ha egy műszer 20-40 között mér valami, de a kijelzett mondjuk 17, akkor a valódi érték lehet 45, vagy 200, esetleg -80, vagy lehet a műszer szar.

egy ilyen szintű ember aki ezt csinálja az tudhatná, persze a fotón jól mutat.

Az meg ha belelógatja nekem a hűtőfolyadékba semmit sem mond el attól, hogy milyen hőmérséklet is van a processzorban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. NimKorko
2012.08.28. 10:41
Látom te se vagy különb a másik trollnál.
Amúgy meg eddig bármilyen műszerrel mértem, méréshatáron kívül nem random számokat dobott fel. És képzeld nem csak vonalzó volt.
Amit hwbot-ra értéket felrakott az meg -230 és -235... Amúgy folyékon Héliumnál ami kétszer hidegebb a folyékony nitrogénnél nem hiszem, hogy -111 környékén megállt volna... oops.
Részemről befelyeztem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. CyberPunk6... NimKo...
2012.08.28. 11:28
Méréshatáron kívül mérsz egy műszerrel. Itt befejeztem én is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. NimKorko
2012.08.28. 11:30
Rosszul fogalmaztam: az érték esett kívülre. Ennyi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. NimKorko
2012.08.28. 11:37
Most néztem, nem fogalmaztam rosszul, csak képtelen vagy a központozást egy mondatban értelmezni.

Remélem a VESSZŐ jelentését és így a mondat értelmezését nem kell bemutatnom.

De ez már nagyon OFF és nem is tartozik a vitához.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. beleutomaz...
2012.08.28. 14:47
En nem ertem miert hulyezitek le egymast.
1 ezert senki nem fizet
2 nem is nagy boldogsag elolvasni/irni
3 ebben az ugyben az almasok ugyanolyan sarosak mint samuek es mint mindenki mas
mert 4 miota leteznek ipari oriasok azota letezik ipari kemkedes eppen ezert
5 vezettek be a szabadalmakat mert ha valamit nem tudtal lopas biztosan megoldani akkor tudjal erte penzt perelni.
Ennyi.
Az Apple nem tisztesseges. A Foxconnal olyan magas a munkakorulmeny/eletszinvonal hogy
a kinai kormany milliardos buntetest rott ki, a Foxconn megduplazta a fizeteseket csak az utobbi egy evben mert kiderult hogy naluk a legnagyobb a vilagon az elhalalozasi rata. Az emberek ongyilkosok lettek. Amikor ez a sajtoba kerult akkor havi 14 ember olte meg magat(az en memoriam is limtes inkabb keress a guglin mint nekem irkalj). A sajto embereit brutalisan bantalmazzak a rendorok ha Apple termekekrol van szo.
Meg az ujsagiroi mintapeldanyert is alkotmanyt sertenek, pedig ok adtak oda.
Ezek utan mindeki formalhat velemenyt. Szep napot, es egyel sok almat. Abban van a vitamin.

Itt egy almas vicc mielott az is szabadalmazva lesz:
Ket alma van a fan. Egyszercsak az egyik eszreveszi hogy a masik oldalabol kilog egy kukac es elpirul.
-Mi van? kerdi a kukacos alma
-Lattam a kukacod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. pdx06
2012.08.28. 15:41
Gratulálok az apple-nak, feltalálták a keregített szegletű téglalapot, meg az ujjnyi nagyságú ikonokat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. pdx06
2012.08.28. 15:45
gery84, az Apple az első a Samsung pedig a második legnagyobb vállalat. De a Samsung legalább fejleszt is. Itt az Iponon sem volt olyan nap mikor ne botlottam volna egy zseniálisan új és látványos Samsung újításba. Apple meg majd megy a levesbe ha lecseng az iPhone őrület. Mert sem erőforrásuk sem fantáziájuk nincs újabb feltűnőségre főleg Steve nélkül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. pdx06
2012.08.28. 15:47
...egyszerűen vérszemet kaptak a tengerentúlon hogy a Samsung átvette a vezetést a mobil piacon is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. stranger
2012.08.28. 16:07
Még jó, hogy hasonlítanak az iPhone utáni telefonok az almásra, hiszen azokban is van kijelző - ami ugyanolyan alakú, és azt bizony nem az Apple gyártja -, aztán nyilván törekedtek/nek a peremek lehető legkisebb jelenlétére. Ez nem lopás, ezt kívánja a piac; nehogy már visszafele fejlődjünk, ahol még 2 centi volt a kijelző körül. És sok hasonló miatt perelnek még, ahogy olvasom. Mintha a Goodyear perelné a Pirellit, mert kör alakú gumikat gyárt, felnikre, miután ők is elkezdték. Akkor csak ők gyártanának abroncsokat és oda tennék az árakat, ahová akarnák. Ezek után van egy véleményem arról a bíróságról.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. CyberPunk6... stran...
2012.08.29. 23:17
A samsung több teherautónyi apróval fizette ki ötcentesekben DDD

Igazán stílusos
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. gery84
2012.08.30. 21:58
Csak még egy érdekes információt ide, csak hogy mit is gyárt a Samsung az Applnak:

Természetesen a Qualcomm és az Apple helyzete is érthető. Előbbi cég a TSMC szűkös gyártókapacitása miatt nem tud elegendő mennyiségű Snapdragon S4 szériás lapkát szállítani, ami rányomja a bélyeget a vállalat idei növekedésére. Az Apple pedig eléggé összerúgta a port a Samsunggal, és közismert tény, hogy utóbbi vállalatnál gyártják a lapkákat. Az üzleti viszony ugyan nem szűnt meg, hiszen ez az Apple kiszolgálása a Samsung számára is kedvező az anyagiak szempontjából, de nyilván van esély arra, hogy a dél-koreai óriáscég az Apple magatartása miatt nem újítja meg a bérgyártói szerződést, ami az almás céget nagyon kellemetlenül érintené, hiszen hirtelen nem tudnák hol gyártatni a termékekbe szükséges lapkákat. Nem véletlen tehát, hogy a TSMC felé nézelődnek, de az Apple nem szokott hozzá ahhoz, hogy megtagadják tőlük a kiemelt bánásmódot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!