iPon Hírek

Milliós álomhatárhoz ért az Android

Dátum | 2012. 06. 29.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Google mobiltelefonokra és táblagépekre szánt operációs rendszere mára már jóval túlmutat azon, ami a keresőóriás eredeti terve volt vele. Az Android gyakorlatilag már a Chromebook lehetséges felhasználási területeire is bemerészkedett, és több multimédiás lejátszó is ezt az operációs rendszert használja.


Mindennek köszönhetően nem is csoda, hogy a Google I/O alkalmával már a milliós napi aktiválásról számolhattak be a cég dolgozói. Ez azt jelenti, hogy napi szinten, már nem kevesebb mint egymillió Android operációs rendszert aktiválnak be. Összehasonlításképpen 2010-ben jelentek meg azok a hírek, amik még a napi százezres értékesítésről szóltak. A forgalom tehát két év alatt, a tízszeresére növekedett, ami elképesztő eredmény. Ráadásul egészen biztos, hogy olyan készülékek is szép számmal akadnak, amiket már nem is tart nyilván a Google, hiszen az Androidot gyakorlatilag bárki szabadon felhasználhatja, maximum le kell mondania a Google egyéb szolgáltatásairól, mint például az alkalmazásbolt (ezért is van rá annyi alternatíva).


Egy másik érdekes szám a 400 millió. Ennyi készüléket aktiváltak eddig összesen, és ez a szám egyre nagyobb léptékben növekszik. Ilyen ütemben még néhány hónap, és az Android alapú eszközállomány eléri a fél milliárdos létszámot úgy, hogy a 100 milliós adat óta mindösszesen 13 hónap telt el.

A Google folyamatosan új képességekkel rendelkező rendszereket készít, és így igyekszik fenntartani az Android varázsát. Az innovációk pedig látszólag sosem fogynak el, hiszen most mutatkozott be az Android 4.1 Jelly Bean, ami ismét rengeteg kényelmes funkcióval, javítással és újítással készült. Sőt, már tudomásunk van a következő zöld robotos rendszerről is, ami az 5.0-s verziószámmal érkezik majd és a Key Lime Pie fantázianevet viseli majd.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. nyerek01
2012.06.29. 12:24
Születőben egy új 'Microsoft'?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. DogTheDog
2012.06.29. 12:37
Szep eredmenyek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Lazahunter
2012.06.29. 12:42
nyerek01
Hát a mobil operációs rendszerek piacán nevezhetjük már annak. Végül is ahogy az MS oprendszerek szépen az Apple rendszerek fölé kerekedtek, úgy az Android mobil fronton erősen az iOS föle kerekedik. Persze ettől még az Apple nem kell féljen, mert ugyanúgy veszik majd a cuccaikat, csak éppen a régen is ismert módszerrel szedik meg magukat: kevesebbet adunk el, de legalább sokkal többért
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. StevyXIX nyere...
2012.06.29. 12:49
Azért attól messze van, ez ingyenes ahogy a cikkben is írják, Google nem keres minden aktiválással, még MS minden eladott windowsal keres.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. DemonDani
2012.06.29. 13:09
StevyXIX

de még mennyit...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. LGx
2012.06.29. 23:16
"...még MS minden eladott windowsal keres."

ott a hangsúly ám!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. CyberPunk6... LGx
2012.06.30. 00:23
Az ms a kalóz windowsokkal is keres, mert ugyan a termék ára nem jön be, de tovább növelik a kalózpéldányok a monopóliumát, így közvetve az ms befolyását. Az egyeduralomban elég szép része van a kalózpéldányoknak.

ha törhetetlen lenne és mindenkinek meg kellene vennie, akkor szerintem akár tíz százaléknál is többet vesztene, és az már elég lenne, hogy egy új platform megindulhasson ellene. Onnan már lenne értelme fejleszteni rá, és lehetne működő üzleti modellje.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. LGx
2012.06.30. 11:46
CyberPunk666

ebben van igazság. a warezből adódó kiesést leszarja, ott a vállalati szegmens, ahol aztán annyit kér amennyit nem szégyell (és tudjuk, hogy nem szégyellősek). tömeges license, support, stb.

a másik dolog a kényelem, mert munkára és otthonra is többségében windowshoz szoktunk. nem sokan akarják feladni a kényelmi faktort., mert "windózra minden van"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!