iPon Hírek

Milliós eladások után második a Kindle Fire

Dátum | 2012. 01. 31.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Amazon alig több mint két hónapja tette elérhetővé a saját készítésű táblagépét, melyet egy teljesen új stratégiával kezdett el értékesíteni, aminek a lényege abban rejlik, hogy maga a készülék nem a keresetük forrásaként szolgál, hanem csak egy eszköz, ami a valódi bevételt termelő tartalmaknak ad helyet. Ennek megfelelően a táblagép értékesítését gyakorlatilag komoly bevételek nélkül folytatják.


Ez vezetett oda, hogy elsőként a táblagépek történetének során, valódi ellenfele akad az Apple iPad-jeinek. Persze sajnos attól még távol állnak a Fire eladásai, hogy piacvezető szerepről lehessen beszélni, de lényegesen jobb a helyzet, mint eddig. Az év utolsó negyedévének értékesítési adatait a Stifel Nicolaus elemzője, Jordan Rohan vázolta, aki egészen lenyűgözőnek nevezte az adatokat, és egyértelműen kijelentette, hogy a Kindle tábla az egész alsó árszegmens egyedüli uralkodójává nőtte ki magát. Összesen 6 millió készülék fogyott, mindezt úgy, hogy a boltokban a készülék csak a negyedév felében volt jelen, mivel november 15-ével kapható, bár ezt megelőzően néhány héttel már előrendelhető státuszban szerepelt. Az összes eladást tekintve, ami 10,5 milliós példányszámot jelent, ez közel 60 százalékát jelenti az eladott androidos táblagépeknek, a teljes választékot tekintve pedig majdnem 25 százalékról beszélhetünk, mivel az Android részesedése jelenleg 39,1 százalékot tesz ki.

Az almás vállalat persze elmondta, hogy a Kindle Fire-t nem tekintik valódi ellenfélnek, ami jogos is, ha az árcédulákat és a készülékeket megnézzük, de a képlet ennél sokkal többrétűbb, például a két készülék hardvere alig különbözik, a legnagyobb eltérés a kijelzők méretében keresendő, továbbá az Amazon által elképesztő mennyiségű tartalom áll a Kindle mögött, de azért az Apple felhozatala sem elhanyagolható. Az első teljes negyedév adatait követően már biztos, hogy pontosabb képet kapunk majd a keresletről, érdekes lesz látni, hogy tudja-e ezt az ütemet tartani a Fire, vagy az iPad ismét egyeduralkodó marad.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. Sandel
2012.01.31. 15:57
Androidos Ipad fele akóra se árcédulával. Csoda hogy még nem első. Szvsz ha lett volna beépített kamera(legalább elől)+mikrofon hogy lehessen a Skype-ot(vagy akármilyen VoIP alkalmazást) használni akkor már rég első lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. DemonDani
2012.01.31. 18:40
Mikrobi

méretre kisebb, de a felbontása majdnem ugyan akkora, csak a képarány miatt különbözik kicsit. a processzor pedig nem a fizikai méretet fogja nézni, hanem a felbontását.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. DemonDani
2012.01.31. 19:46
Mikrobi

táblázat irja a ppi értéket, ami a pixelsűrűséget jelenti, ahol sokkal jobb a fire pl
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. hympyke
2012.01.31. 20:41
Off*

Ki fejleszti ezt az oldalt? Csak mert lassan 20 másodperc kell mire reagál a lefelé scrollozásra (mindenhol).

On*
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. pjszilard
2012.01.31. 21:29
Ipad2 no flash!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. sanyix
2012.02.01. 01:49
@Mikrobi: ne becsüld alá az apple zombihadseregét, és a divatra ugró birkacsordát!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. imhotep
2012.02.01. 04:39
Mikrobi:
az alma eladásai nem csökkentek hanem nőttek, rekord bevételük volt
(google:apple negyedéves gyorsjelentés 2012)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. DemonDani
2012.02.01. 08:08
Mikrobi

az apple az iphonennal lett igazi nagy király, nem a mac termékekkel. ezt jól látni a tőzsdei értékükből. 2008 óta van ilyen felívelésben
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. NeoX
2012.02.01. 08:41
Használjatok Chrome-ot adblock plus for chrome kiegészítővel.
SOHA nem lassult be még, az IPON amúgyis a leggyorsabb lapok között van. Szval biztos hogy az IE/mozilla vacakol nálatok.
("Mikrobi -Sokszor lassú az oldal.;hympyke-Ki fejleszti ezt az oldalt? Csak mert lassan 20 másodperc kell mire reagál a lefelé scrollozásra."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. hympyke
2012.02.01. 12:42
Operával vagyok igen erős géppel. Lassan minden tartalmat letiltok már(mert alapban van benne tartalom tiltó), akkor is horror a töltési idő minden lapnál az iponon belül. Máshol nem az, szóval itt lapul a hunyó ipon berkekben.
Ezen kívül még maxthonnal próbáltam, meg a telefonomon párral. A maxthonnal valamivel gyorsabb, de ott nem találok olyan beállítást hogy ne carja tele az ssdmet(az opera csak ramba ment fél gigáig).
Régen 10x gyorsabb volt az egész, fogalmam sincs mi változott meg az oldalon belül.
Igazából szerintem nem nekem kéne trükközgetni, hanem az iponnak kéne normálisan mennie(mint régebben).. Tegyek a monitorra holdtöltekor szedett kakukkfüvet, akkor gyorsabb lesz az oldal..?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Butchy
2012.02.09. 14:16
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ThIgx20H7do
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!