iPon Hírek

Mimika-vezérlés mobileszközökhöz

Dátum | 2009. 03. 09.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Az alapötlet éppenséggel még jó is lenne: Kazuhiro Taniguchi ugyanis egy olyan, infravörös érzékelőkön alapuló rendszert fejlesztett ki, amely a viselő fülcsatornáinak összehúzódásaiból ismeri fel annak éppen felöltött arckifejezéseit, hogy aztán ezeknek megfelelő jeleket küldjön a hozzá csatlakoztatott mobil eszközök felé.

Röviden és tömören arról van szó, hogy bizonyos mimikákhoz bizonyos funkciókat rendelhetünk, és bármit - iPodot, mobilt, MP3-lejátszót, kinek mi tetszik - vezérelhetünk például egy pislogással vagy homlokráncolással. A lehetőségek tehát korlátlanok, csak épp olyan mimikákat kell kitalálni, amik azért belesimíthatóak az ember hétköznapjaiba, és amitől nem fog mindenki úgy nézni az emberre, mint egy bohócra.


No és ez az, ami Taniguchinak nem sikerült. Az általa megfogalmazott "utasításkészlet" ugyanis bizonyos kor fölött már legalábbis furcsán hatna bárkitől: "Így az ember a szája megrándításával felkapcsolhatja például a világítást a szobában, vagy épp beindíthatja a mosógépét... Egy iPod elkezdheti lejátszani a zenét - vagy épp leállhat -, ha az ember a híres Einstein-képről is jól ismert módon kinyújtja a nyelvét. Ha tágra nyitja a szemét, a lejátszó előreugorhat egy taktussal, míg egy kacsintással visszamehet eggyel."

Így tehát elég vicces látványra számíthatnánk a hétköznapokban, ha ez a megoldás ezekkel a konkrét parancsokkal terjedne el a legkülönfélébb eszközökben; főleg az előre-hátratekerés lenne igencsak nehéz ügy.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Svindler
2009.03.09. 18:21
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. gomba001
2009.03.09. 18:59
nyelvemmel irányítom a mobilom menüét
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. calvez
2009.03.09. 19:11
szerintem jó ölet, csak nem hülyeségekkel kéne vezérelni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. tibour
2009.03.09. 19:42
ez a tikkesedés magasiskolája
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. taripocok
2009.03.09. 21:35
hát,nekem még mindig nem okoz gondot megnyomni egy gombot az MP"sok" lejátszómon...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!