iPon Hírek

Minden, amit tudni akartunk az AC4-ről

Dátum | 2013. 03. 04.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Az Assassin's Creed: Black Flaget, amely közel két éve áll fejlesztés alatt, a Ubisoft montreali csapata hat másik Ubi stúdió segítségével készíti. Az október 31-én megjelenő játékot ma jelentették be hivatalosan. A Black Flag története a kalózkodás aranykorának végén játszódik a Nyugat Indiákon, amely ma Karib-térség néven ismert. A játék, az előző részekhez hasonlóan a világot alakító történések mögötti titkokba enged bepillantást, ezúttal az angolok és a spanyolok közötti háború, a nagy birodalmak és a kalózok közötti konfliktus és a Templomosok és Asszasszinek közötti titkos háború lesz a téma. A történetben Templomosok egy rejtélyes helyet keresnek, amely nagy előnyhöz juttathatja őket ellenségeikkel szemben. Az alkotók igyekeztek elszakadni a kalózokhoz és kalózkodáshoz kötődő kliséktől, és megpróbálják hűen visszaadni a kor hangulatát és a benne élő emberek mindennapjait, azokét az emberekét, akik hazájuktól távol, nehéz körülmények között próbáltak túlélni, és egy jobb holnapban reménykedtek. A történet 1715-ben veszi kezdetét és mintegy 10 évet ölel át. Az 1713-as Utrechti egyezmény véget vetett az Európa nagyhatalmai között dúló háborúnak. Sok tengerész, aki emiatt munka nélkül maradt úgy döntött, hogy kalózként próbál szerencsét. A Karib-tengert ebben az időben sok nemesfémet és más értékes rakományt szállító hajó járta, ilyen hajókból állt az Arany Flotta is, amelyet 1715-ben egy hurrikán Florida partjainál megsemmisített. Ezután arany után kutató kalózok és kincsvadászok lepték el a térséget, akik New Providence-ben, azaz a Bahamákon (ma Nassau) vertek tanyát, ahol megpróbáltak létrehozni egy demokratikus társadalmat. Az új főhős, Edward Kenway okos, karizmatikus, menthetetlenül vakmerő, kedves, de természetéből adódóan önző és makacs fiatalember, aki nem veti meg a jó itókát sem. Tengerészből lesz kalóz, és belekeveredik a Templomosok és az Asszasszinek közötti ősi háborúba, és ő lesz ez utóbbi rend első tagja a Kenway-ek közül. Ő az apja Haytamnak, így az AC3 főhőse, Connor az ő unokája. Hősünk egyszerre lesz kalóz és asszasszin, ami érdekes belső konfliktusokhoz vezet majd.

A küldetések 40 százaléka tengeren játszódik majd, így nem csoda, hogy Edward hajója, a Jackdaw is teljes értékű szereplőként jelenik meg a játékban, és az ő fejlesztésére is oda kell figyeljünk: segítségével juthatunk majd el az új területekre, és küzdhetünk meg erősebb ellenfelekkel. Annak érdekében, hogy a vízi navigáció élvezetes játékot nyújtson az alkotók teljesen átdolgozták a tenger fizikáját. Látni fogjuk, hogyan dagasztja a szél a vitorlákat, érezni fogjuk, ahogy a hajó felfut egy-egy nagyobb hullámra, és a viharok is sokkal nagyobb hatással lesznek a navigálásra. Hatalmas új világot kapunk, amelyben 50-nél is több helyszínre juthatunk el. A tengeri kalandok mellett (hajók megtámadása, elfoglalása, kutatás elsüllyed kincsek után) természetesen a szárazföldiek is fontosak lesznek a lopakodás, harc és a free-running ugyanúgy része lesz a játéknak, ahogy eddig. Az A4-ben a célzórendszer használata során az ellenfél távolságát és sebességét is számításba kell vennünk, ha telibe akarjuk találni. Öt új fegyver áll majd rendékezésünkre, és mind egyedi funkciókkal rendelkezik. Az ellenfelek is új viselkedésmintákat kapnak, melyek próbára fogják tenni képességeinket. A játék következő generációs konzolokra megjelenő verziói továbbfejlesztett grafikával és fizikával fognak rendelkezni, és a játékosok az új konzolok nyújtotta közösségi funkciókat is élvezhetik majd. Az alkotók célkitűzése az Assassin's Creed: Black Flaggel az volt, hogy realisztikus, ugyanakkor szórakoztató játékot hozzanak létre, amely szárazföldi és tengeri helyszíneket tartalmazó nagyméretű nyílt világgal rendelkezik, és bemutatja, milyen lehetett a kalózkodás aranykora. Hogy ez hogy sikerült, azt idén ősszel megtudhatjuk. Addig is gyönyörködhetünk a galéria képeiben és az előzetesekben.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. thspo
2013.03.04. 19:30
egyébként tavaly nem azt hazudták, hogy nem fog most már évente megjelenni AC játék, hogy ne menjen a minőség rovására? Erre itt van ez amit két éve fejlesztenek... Vagy aki nyilatkozta az nem tudott róla? Nincs ezzel baj, mert nekem a 3 is tetszett, csak ne hazudozzanak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Skorbut
2013.03.04. 20:19
Csak azt tartom erősnek ebben, hogy 4-esnek keresztelikl, nem holmi standalone kiegészítőnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. szucsdavid...
2013.03.04. 20:25
Háááááát..még mindig azt mondom, hogy nem lesz jó. Az ac3-ban még jó volt a tengeri csata, de így hogy a játékmenet majdnem fele ebből fog állni, szerintem monoton lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. jocek
2013.03.04. 21:15
Jó lenne ez az AC de körülbelül két évvel később kellene kiadni, még a harmadik rész se ült le a játékosok "gyomrában" nem hogy, negyedikről beszéljünk. A két éves fejlesztési idő meg akkora kamu hogy, az év vicce is lehetne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. gezu1025
2013.03.04. 23:51
Hát szerintem a 3 nem lett olyan jó, mint várták. Jó volt, de nem igazán kiemelkedő. Erre most gyorsan bedobják ezt a kalózkodos, hajozós témát, mert ez jött be a 3-ból mindenkinek. A 2 évet én is erős kamunak érzem.

De ezektől még lehet igen jó játék, mert tényleg jó az alapötlet. Csupán kicsit át kell írni ezt-azt a grafika stílusán, hogy passzoljon a Karib tengerre, megcsinálni a pályákat, meg vmi új játékmenetet. És máris kész a 9/10-es game.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. reednow
2013.03.05. 01:52
Velemenyem szerint az AC3 igencsak szinvonalas elorelepes volt az Ubisofttol, mar mondhatni ideje volt. Szebb lett a grafika, mondhatni pazar latvany tarult elenk; eltert vegre mind a Keresztes Haboruk, mind a kora - es kesei reneszansz vilagatol, s belecseppentunk egy, szamomra legalabbis, nagyon kedvelt tortenelmi korszakba, az Amerikai Fuggetlensegi haboru kellos kozepebe, a Brit Birodalom zsarnoki vilagaba. Telepesek, indianok, tengereszek, musketasok, orokkon orokke gonosz angolszaszok (amugy meg is erdemlik a jelzot... ). Szoval, ez mar nekem jocskan eleg volt ahhoz, hogy gondokodas nelkul nekiessek....voltak faraszto reszek, igen, s Connor tenyleg az eddigi legkevesbe talalo fohose a sorozatnak, de osszessegeben jo kis idotoltes volt, nem mondanam, hogy untatott volna....


....am ne feledjuk, hogy Desmond tortenete (elvileg) lezarult, s most megint visszaugrani az idoben, hat, annyira nem nyeri el a tetszesemet. A kulsosegek lathatoan hozni fogjak a megszokott szinvonalat, ez amolyan vedjegye az AC jatekoknak, de tenyleg inkabb kiegeszitonek kellene nevezni, mintsem folytatasnak. Sokkal talalobbnak gondoltam volna mondjuk a 19. szazadi Japant, a szamurajok koranak alkonyat, vagy valami hasonlo, szerintem sokkal szinesebb, valtozatosabb forgatokonyvet es tortenelmi periodust erdemelne egy uj AC...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Shinjiii
2013.03.05. 07:58
Igen, hiba volt 4. résznek ezt bejelenteni, egy spin-off-nak, vagy kiegészítőnek/mellékágnak kivételes lett volna. Mint annak idején a Revelations. Na mindegy.
Én mindenképpen örülök majd a játéknak, remélem lesz sok-sok utalás a későbbi időszakra (AC3-ra), mert ha már azonos időszak, és úgy mondva "családban maradt" a főhős, akkor ez így helyes. Kíváncsi leszek, mi fog belőle kisülni. Connor elég csőlátású volt, berögzült eszmékkel, remélem ez a karakter tetszetősebb, sokoldalúbb lesz.
Desmondot meg elfelejthetnék már, sose volt szimpatikus, élvezet volt látni az AC3 végét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. lightplaye...
2013.03.05. 10:40
Tengerészből lesz kalóz, és belekeveredik a Templomosok és az Asszasszinek közötti ősi háborúba, és ő lesz ez utóbbi rend első tagja a Kenway-ek közül. Ő az apja Haytamnak, így az AC3 főhőse, Connor az ő unokája. Hősünk egyszerre lesz kalóz és asszasszin, ami érdekes belső konfliktusokhoz vezet majd.

Ez az asszasszin ez tuti? Haytam a másik oldal katonája volt/lesz. Ez így elég összevissza.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. jocek
2013.03.05. 12:32
Haytam is assassin volt de át tért a templomosokhoz, ezért is van hidden blade-je.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ebrithil
2013.03.07. 15:46
A standalone kiegészítős dologgal csak az lenne a problémás, hogy más főszereplővel, más korban játszódik, bár inkább ez lehetett volna akkor a 3. rész. Legalább kronológiai sorrendben haladtak volna. Persze kár oltani a játékot azelőtt, hogy kijött volna. Pl az egyik képen víz alatt van a karakter, ezt én kifejezetten izgalommal várom. Legalább tudtak valami újat adni a játékmenethez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!