iPon Hírek

Minden generációt végigvitt a Twitch Plays Pokémon

Dátum | 2014. 08. 05.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A Twitch Plays Pokémon kezdeményezést ezen a ponton már valószínűleg senkinek nem kell bemutatnom. A dolog lényege, hogy a Twitch közvetítő képernyőjén látszik az emulátoron futtatott Pokémon-játék, a nézők pedig a chat ablakba írhatják az utasításokat, amit aztán egy program fordít le az emulátor számára, így gyakorlatilag több tízezren irányítják egyszerre a játékot. A dolog fél évvel ezelőtt indult, és akkor még senki nem tudta mi lesz belőle, a legtöbben úgy gondolták, leginkább egy hatalmas káosz. Nos, tényleg káosz lett, de a közösség önszervező erejének köszönhetően mégis sikerült végignyomni ezeket - az egyébként nem rövid - szerepjátékokat. A közösség a múlt hétvégén fejezte be a Pokémon X-et, ami azt jelenti, hogy minden generációból kitoltak egy címet. Mivel a Pokémon X egyébként 3DS-en fut, és ehhez még nincs működő emulátor, az egyik rajongó házilag bütykölte meg a kézikonzolját, hogy az képes legyen fogadni a közönség által kiadott parancsokat. A kezdeményezés nem csak a közönségnek, de a Twitch-nek is tetszik: "Szükségtelen mondanunk, mennyire örülünk annak, ahogy a Twitch Plays Pokémon összefogja a közösséget. És annak is nagyon örülünk, hogy a közönségünk végig támogatta ezt a kezdeményezést". A mókának persze nincs vége: most éppen a Nintendo 64-es Pokémon Stadium 2-t tolja a Twitch népe, aztán pedig jöhet újra a Pokémon Red, ezúttal azzal a kitűzött céllal, hogy összeszedjék az összes elérhető, összesen 151 darab Pokémont.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. dbelam
2014.08.08. 13:45
Megszerezni mind a 151 pokemont Red alatt.
Hát hajrá. Először is nem mind a 150 van alatta. Articuno-Zapdos-Moltres megoldható ultra labdával és akkor megmarad a mester labda is Mjútú bácsinak.
DE
egy csomó nem szerezhető meg, csak a blueban. A 3 kezdőből kettő kapásból kimaradt. És Mew nincs benne legálisan, csak glitchként szerezhető meg vagy vezetéken.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!