iPon Hírek

Minden háztartásban 50 ezer forintot költ a Telekom

Dátum | 2009. 09. 02.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Sikeresnek tartja a T-Home márka bevezetése óta eltelt egy évet Winkler János, a Magyar Telekom Nyrt. lakossági ügyfelekért felelős vezérigazgató-helyettese, amit elsősorban az előfizetők számának növekedésével és a folyamatos fejlesztésekkel támasztott alá.

A tőzsdei gyorsjelentés szerint az társaság az idén, konszolidált társasági szinten, a tavalyival megegyezően, 107,9 milliárd forintot fordít beruházásokra, ebből az első félében 49,2 milliárdot költött el, amiből 15 milliárd jutott a lakossági szolgáltatásokra - írja az MTI-Eco.

A szerdán Budapesten tartott sajtótájékoztatón Winkler János kifejtette: a televíziós, szélessávú internet és telefon szolgáltatást is nyújtó márka tovább folytatja optikai hálózatának kiépítését, ami háztartásonként átlagosan 50 ezer forintba kerül. Hozzátette: ez a beruházás nagyon drága, de az előfizetőkig kiépített, a legkorszerűbb szolgáltatásokat is lehetővé tevő optikai hálózat, az FTTH (fiber-to-the-home) napjainkban már több mint 100 ezer háztartást ér el, amelyeknek a száma év végére 165 ezer lesz.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. gedezoli
2009.09.02. 15:05
VISSZA A HIRHEZ

Ez nagyon dicséretes, hogy ennyit fejleszt az egyik piacot uraló távközlési cég, csak a gond az, hogy csak a panelek, tömbházak felé veszik az irányt a kábelek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Csaber
2009.09.02. 15:35
Így van sajnos , kertváros az neki felejtős akik ott élnek azok nyamvadt(pl nálunk) 256/24 kB/s-ért 6250Ft-ért kérnek , (gyorsabb netet szerettem volna , akkor ilyen árajánlatot kaptam 384/48 kB/s ez ~7600 Ft + 2 év hűségnyilatkozatot kellett volna aláírni , na erről gyorsan letettem...)

ui: na most jót nevettem az oldaluk pont olyan mint 3éve csak a dátum változott na meg az előtte működő funkciók már nem működnek , viszont kiderült hogy október 1. után új ÁSzF lesz (még csak nem is szóltak pedig augusztus elején már készen volt... )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. zulu6666
2009.09.02. 17:05
Sajnos ezt én is meg tudom erősíteni amit Csaber is írt, én a minap szerettem volna 8 mb-ites csomagra átváltani (ennyi a max. nálunk is), csak az árakkal vannak gondok, hiszen amit a honlapon fenn vannak , azok hiába akciósak csak akkor érvényesek ha T-home csomagot is rendelsz mellé, vagy van már olyan , és az ügyintéző csak akkor akart volna 8 megás csomagot adni elsőnek ha ilyen szolgáltatást is rendelek mellé , egyből a havidíj felugrott 12-13 ezer forintra, de a célom az volt hogy csökkentsek a mostani havidíjon mert 4 megás netért 9 ezer forint az elég sok , ellenben a nagyobb városokban lévőkkel.
Hosszabb beszélgetés után már hirtelen lett olyan csomag amit ajánlott nekem az illető , hogy t-home szolgáltatások nélkül, de a gond ismét az árakkal van mert pontos , hivatalos árat nem tud mondani, így meg nem célszerű szerződést kötni, hogy nem tudod a pontos árát és hogy mibe vágsz bele . . .

Tehát annyit mondhatok hogy rendben van hogy optikai hálózat fejlesztése meg minden, de vidéken csak a paraszt vakítás megy annak ellenére hogy sztem a vidékiek is vevők volnának ilyen szolgáltatások sebességekre és legfőképp olyan áron ami elfogadható volna , nem pedig kicsalni a pénzt. Én is vidékinek mondom magam Debrecen mellett lakom egy kis városban .

Hát remélni tudom hogy idővel a vidéki régiókat is fejlesztik és nem 10 éveket kell rá várni és nem ilyen áron.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Sediqwe
2009.09.02. 18:31
mondjuk nálunk elindult a kábelnet, meglepően olcsón adnak brutális sebességet (nyilván uppot)
4/4 pl 6900 a 8/8 meg 9.900
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Csaber
2009.09.02. 18:33
csotomi : nekem nem szolgáltatóm a telekom csak általánosságban a kertvárosi árat írtam le (nekem pl pont ennyi , ja kihagytam akciósan lehetne a jelenlegi csomagom 4500Ft-ért csak írjak alá 2 év hűségnyilatkozatot , amúgy " szeretnek " engem én is őket rendszeresen írogatunk egymásnak , bár az utóbbi időbe belefáradtam nem írok nekik , mondjuk volna miért)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!