iPon Hírek

Minden konzolos játékot lelőne a PES-en kívül a Konami

Dátum | 2015. 09. 18.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A legfrissebb beszámolók szerint a Konami minden AAA-kategóriás konzolos játékfejlesztését lelőtte, egyedül a Pro Evolution Soccer-sorozatot hagyja meg. Később persze az eladások függvényében könnyen lehet, hogy ez is a kukában fog landolni, de a kiadó nem olyan régen szerezte meg az Euro 2016 licencét, így jövőre vélhetően még mindenképp folytatódik a focis széria. Az információról először a francia Gameblog számolt be ma, de az Eurogamer a saját forrásai alapján úgy értesült, hogy igaz. Ráadásul nem csak ez támasztja alá a fentieket: a mai napon távozott a FOX Engine globális technológiai igazgatója, Julien Merceron - akinek pont a kiadó irányváltása nem tetszett. Meg kell jegyezni, hogy a Konami egyébként sem rendelkezett egyetlen bejelentett AAA-kategóriás játékkal, jelenleg a most befejezett Pro Evolution Soccer 2016-on kívül még a Metal Gear Online, a Metal Gear Solid 5 különálló online része készül biztosan. Korábban mi is többször beszámoltunk már arról, hogy a Konami nagyrészt elfordulna a csúcskategóriás játékok fejlesztésétől, és inkább a mobilokban látja a jövőt, azt azonban még nem gondoltuk akkor, hogy a teljes palettáját kukázza ezen a fronton a kiadó. A Konami egyébként mostanában amúgy sem éppen pozitívan szerepel a hírekben. Ahogy azt megírtuk, a neves japán üzleti magazin, a Nikkei beszámolója szerint a cég rettenetesen bánik az alkalmazottaival, ráadásul Hideo Kojima, és a teljes Kojima Productions csapat is kilépett a vállalattól. Utóbbival kapcsolatban a pontos okok azóta sem derültek ki, de a legfrissebb információk szerint a Konami sokallta a Metal Gear Solid V állítólagos 80 millió dolláros fejlesztési költségét, aminek szintén köze lehet ahhoz, hogy a jövőben már nem akar nagyobb projekteket finanszírozni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. perneki
2015.09.18. 18:38
Félek hogy a metal gear onlinet megcsinálják azták semmi patch ilyenek nem jönnek majd ki rá marad úgy ahogy van ha az rpg op akkor mindenki örökre rpg vel megy......... kár a metal gearért szerintem az egyetlen széria ami a videojátékok történetében csak fejlődött és nőtt nem úgy mint a call of duty vagy battlefield akik sajnos maguk alatt vágják már a fát. 80 millió? A Battlefield 4 volt 100 millió és minimálisat változott a 3 hoz képest...... még 20 milka és 1 tökéletes story t kaphattunk volna lehet az 5 ben... konami nagyon rosszul játszol. A silent hill röl meg ne is beszéljünk csak annyira várták az emberek azt mint a nyári szünetet az iskolások. A FOX engine meg tökéletes szerintem remélem pénzt csinálnak belőle és kiadják szabadra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mikej95
2015.09.19. 21:46
Szóval kidobnak mindent ami nem hoz profitot 0 ráfordítás mellett. Maradnak a mobil játékok a függők miatt, marad a szerencsejáték a függők miatt és marad a PES a futballrajongók miatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Shinjiii perne...
2015.09.21. 08:10
Az MGO esetében biztosra veszem, hogy szarnak majd az egészre. Komolyan, szerintem ilyen taktikai tps szintű lopakodós-öldöklős cucc amúgy sem lenne sokáig életben (én legalábbis így gondolom). Persze, lehet nyúzni, míg lesz rá plusz tartalom, de azok is pénzbe fognak kerülni, a Konami jelen oldalát ismerve. Elvégre elültették a mikrotranzakciót a SP rész staff kiküldetéses minijátékába is. Szóval erre a hosszú életű MP élményre no comment.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hcsa
2015.09.22. 13:38
mikej95:
Így igaz, és a PES-t akár ki is hagyhattad volna, mert ők ugyebár nem "függők" szóval pár év múlva kuka. Marad a mobil ingyom-bingyom, a szemétkaszinó, és ha bejön akkor esetleg ópium (szigorúan a dolgozók által otthoni hátsó kertben termesztett!)
Szomorú...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!