iPon Hírek

Minden negyedik eladott laptop netbook?

Dátum | 2009. 07. 14.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Az NPD Group felmérése szerint igen - vagy ha most még nem is, év végére már biztosan ez lesz a helyzet. Számszerűen 25,3%-os részesedést jósolnak a netbookoknak a teljes hordozható számítógép-piac forgalmából.

Meglátásuk szerint ez egyrészt egyszerűen a netbookok iránti nagy keresletnek, másrészt pedig annak a ténynek is köszönhető, hogy sokan, sok helyütt egyszerűen nem tudnak vagy nem akarnak drágább laptopokat venni; ez különösen jellemző az afrikai, a közel-keleti és a még fejlődő európai piacokra. Sokat lendíthet az ügyön az is, hogy az Észak-Amerikai mobilszolgáltatók kezdik beizzítani a 3G-s netbookokat is.

Némileg talán meglepő módon azonban az üzleti szféra is jelentős mértékben hagyatkozik a netbookokra, mivel a gazdasági helyzet miatt mindenki igyekszik addig halogatni az új gépek vásárlását, amíg csak lehet, és akkor is a lehető legolcsóbb megoldást keresik. Ez a trend várhatóan nem is fog változni 2010-ig.

Végül, de nem utolsósorban az olyanok, mint az Acer és ASUS mindig is megtettek minden tőlük telhetőt a netbookok népszerűsítése és elterjesztése érdekében, és a fenti tényezőkkel együtt a fáradozásaik láthatóan hatványozottan gyümölcsözőnek bizonyultak.

Netbookok és laptopok forgalmának növekedése régiók szerint.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. silentfrog
2009.07.14. 16:55
VISSZA A HIRHEZ

"sok helyütt egyszerűen nem tudnak vagy nem akarnak drágább laptopokat venni"
Ebből a mondatbol ha nem tudnám arra gondolnék ,hogy a netbook sokkal olcsobb.mint a "teljes értékü" társai.
Ha valaki kiad egy normálisabb netbookért 120-130 ezret az ilyet akar venni,és nem azért nem vesz "nagyot" mert nincs már rá 20 ezer forintal több pénze.
Ezek a kis vackok egyszerűen praktikusabbak,ha valaki cipeli akarja.
Nekem otthon olyan gépem van amivel tudok játszani is alkalomadtán,de ha bárhova megyünk a kis asus 1000h viszem.Sokáig birja az aksija és nagyobb városokban simán lehet találni egy kobor hálozatot mindig amire csatlakozván meg tudom nézni az e-maileimet.
Én ebben gondolom a netbook létjogosultságát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. prohlep
2009.07.14. 17:07
"Ezek a kis vackok egyszerűen praktikusabbak,ha valaki cipeli akarja."

Igen, ez szerintem sokkal fontosabb indok, mint az anyagi.

Szerintem csak a világválság miatt hiszik egyesek, hogyha éppen váratlanul tüsszenteniük kellett, akkor az is biztosan a pénz szűke miatt történt. NEM.

NotBook-ok silentfrog-al egyetértve, túlárazottak. Az sem jó, hogy a kis laptopokkal versengenek a csatlakozók és egyéb szakmai tartalmak tekintetében.

Sokkal fontosabb az, amit silentfrog ír. Igenis fontos tényező, hogy egy bő 1 kilós szótárt cipelek csak, vagy egy böhöm nagy és sérülékeny kódexet, a maga 2-3 kilójával.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!