iPon Hírek

Minden Windows Phone-ra elérhető a Nokia Drive+

Dátum | 2013. 01. 26.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Nokia sokak által várt turn-by-turn navigációs alkalmazását, a Nokia Drive+-t mostantól mindenki használatba veheti. Annyi megkötés viszont sajnos lesz, hogy a felhasználónak az Egyesült Államokban, Kanadában vagy az Egyesült Királyságban kell tartózkodnia ehhez. Az applikáció technikailag még a béta fázisában jár, viszont akiknek már volt vele dolguk, nagyon pozitívan nyilatkoztak róla. A hibák száma alacsony, és a problémás területek is általában kisebb dolgok, amik nem különösebben akadályozzák a használatot. Azok tehát, akik a felsorolt három ország valamelyikében élnek, egy nagyon jó hangos navigációs appal lehetnek gazdagabbak a Drive+ személyében. A program offline térképekkel is rendelkezik, van benne nappali és éjszakai mód, és persze folyamatosan összeköttetésben van az úthálózatok adatbázisával, így mindenre figyelmeztet minket: sebesség korlátozások, torlódások, balesetek.

A Nokia Drive+ kulcsfontosságú a Nokiának, mivel ez az egyik legfontosabb gyártó exkluzív extrájuk. Pont ez miatt fura ez az új lépés egy kicsit a válallattól, bár így, ameddig béta verzióról beszélhetünk, jóval több "tesztelő" csatlakozik a fejlesztéshez, akik arányosan több hibát fedezhetnek fel, ami lényegesen lerövidítheti a tesztfázist. Ráadásul reklámnak sem utolsó, hiszen a többi gyártó modelljeire nagyrészt csak fizetős megoldások érhetőek el normál esetben, ez pedig hozzájárulhat ahhoz, hogy legközelebb már ők is inkább egy Lumia mellett tegyék le a voksukat. A Drive+ egyszerűen letölthető a Windows Phone weboldaláról, már ahol adott ez a lehetőség. Arról nem esett szó, hogy más területek is bekerülhetnek-e az ingyenes övezetbe, de ha a térkép érdekeit nézzük, ez indokolt lenne. Reméljük a Nokia nekünk kedvező döntést hoz ezzel kapcsolatban.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Simba
2013.01.26. 15:55
Mekkora egy kib...ot gyökér húzás ez? Régiókorlát, nevetséges...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Hattori_Ha...
2013.01.26. 16:21
Régikorlát van androidra is.....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Kirrr
2013.01.27. 00:02
Hmmm. Nokián bármilyen mapot leszedhetsz ingyen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Bhawk1990
2013.01.27. 18:32
Tudtommal az alkalmazás csak Windows Phone 8-as telefonokra érhető el. Tehát a WP7-es verzió maradt Nokia Exclusive. Másrészt pedig szerintem csak a béta verzió miatt van régiókorlát, a végső változat megjelenésével szerintem minden platformon elérhető lesz.

Amúgy már próbáltam és tényleg nagyon klafa kis navigációs rendszer.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. gabest
2013.01.28. 00:07
Átrakva a régiót amerikára letölthető, de valami sim error-t ír ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!