iPon Hírek

Mindenki az iPhone-fejlesztőkre pályázik

Dátum | 2009. 08. 16.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Legalábbis a Sony és a Microsoft is egyaránt igyekszik csábítani az iPhone-ra sikeresebb alkalmazásokat író fejlesztőket, hogy ugyan készítsék már el annak a PSP-s/Zune HD-s változatát is, amiért természetesen szép összeget kapnának.

A Sony konkrétan a csak letöltéses alapú PSP Go-hoz szeretne felhalmozni egy jelentősebb játékkészletet addigra, mire ténylegesen sor is kerül annak a megjelenésére. A programok árait tudatosan alacsonyan tartanák, a beküldött játékok pedig egy két hetes tesztidőszakot követően kerülhetnek csak végleges elfogadásra; a megjelenésük időpontjáról is a Sony döntene.

Az MS már jó ideje bíztatja a fejlesztőket az alkotásaik Windows Mobile-os változatainak elkészítésére, de úgy tűnik, most a Zune HD is célkeresztbe került. Ez utóbbiról egy sikeres Twitter iPhone-kliens alkalmazás fejlesztője számolt be, akinek elmondása szerint egy olyan ajánlattal környékezték meg, hogy szép summa ellenében írjon abból egy Zune HD-s változatot is.

Mi több, az MS nemrégiben benyújtott egy kérelmet a OneApp kifejezés levédetésére, és ejtett el rá utalásokat, hogy ami a Windows Mobile-on működik, az működni fog a Zune-on is; elvégre mindkettő a Windows CE-n alapul, így minimális változtatásokra lesz csak szükség az alkalmazások egyikről a másikra való átemeléséhez.

A jelek szerint tehát egyre többen érzik fenyegetve magukat az iPhone és az alkalmazásboltja miatt - és annál is inkább igyekeznek lemásolni azt, vagy hasonló lehetőségeket kínálni, hogy ellensúlyozhassák a térhódítást. Kérdés csak az, hogy ez kinek mennyire fog majd sikerülni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Jhonny06
2009.08.16. 16:49
VISSZA A HIRHEZ

Az Apple a leader, az MS csak follower. Az App Store egy mérföldkő, ezt csak utánozni lehet és maximum másodikak lehetnek. Ugyan már..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. oldone
2009.08.16. 23:18
Ugyan srácok, a legnagyobbakat az MS eddig sem a saját ötleteivel kaszálta... Ők ebben profik. Ez nem szitok sem dicséret, csak ténymegállapítás. A zsenik korszakalkotó dolgokat alkotnak, az iparosok meg tömegterméket. mindkettőnek van létjogosultsága, de az utóbbiért persze nehezebb rajongani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. ikantik
2009.08.17. 07:58
oldone!

Tényleg így gondolod? Szerintem egy kicsit nézz utánna:-D

Windows minden része hamarabb megvolt Linuxon -> lopott
Saját vállalati rendszerei: axapta, navignon felvásárlásból származik televágták logókkal és kész.

Ami a sajátja az az internetexplorer aminek komponenseit lopta, viszont az is ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. aakosch
2009.08.17. 09:54
Szerintem Linuxon hamarabb volt pl. compiz fusion, mint Win-en Aero...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. malvoisen
2009.08.17. 11:24
Olvassátok már el, mit írt oldone, mielőtt tüzet okádtok...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Lobelflesh
2009.08.18. 17:16
Valahol olvastam egyszer: 'Csak az keménykedik linuxal aki az életben is különc és gépe van,hogy normális windows-ot futtasson."
Az első részében 1etértek,a másodikban nem teljesen.
Szóval MS 4ever!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!