iPon Hírek

Mindenki számára megérkezett az Opera Mini 7

Dátum | 2012. 06. 04.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A rendkívüli népszerűségnek örvendő, mobiltelefonok számára kifejlesztett böngésző legújabb verziója mostanra már nem csak az iOS és az Android kiváltsága. Az egyetlen fontosabb operációs rendszer, ami egyelőre nem kapta meg az Opera Minijét az a Windows Phone.


A hetes verziószámmal érkező kiadás két komolyabb újítást tartogat a felhasználóinak számára. Az egyik egy okosabb kezdőlap, a másik pedig a közösségi oldalakkal való szorosabb együttműködés. Az Opera Mini 7 telepítését követően az úgynevezett Smart Page fogad majd minket. Ez látszólag a Speed Dial helyére érkezett, de nem kell lemondanunk a jól megszokott gyorsindítóról sem, mivel egyszerűen átválthatunk erre is a Smart Page felületéről. Az új nyitóoldalon ezentúl megjelennek majd az általunk sűrűbben látogatott oldalak, megadhatunk hírforrásokat, közvetlenül érhetjük el a közösségi oldalainkat, sőt a legfontosabb bejegyzéseket már be is gyűjti nekünk a program, egyből indulás után. Bár ez elég sávszélesség-igényesnek hangzik, de az Opera Mini szerverei most is tömörítve küldik az adatokat, így tartalomtól függően akár 90%-kal is csökkenthető az adatforgalom.

 A rengeteg közösségi újítással a norvég vállalat a Facebookkal kapcsolatos pletykáknak is egyre több alapot ad. Akik még nem telepítették fel azok innen szerezhetik be a legújabb Opera Mini verziót, ami mostanra már csaknem 100 nyelven érhető el. Itt ugyan a bada OS nem szerepel, de a Samsung Apps-ról is letölthető az alkalmazás.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. patrik2991
2012.06.04. 12:31
Nagyon örvendetes hír, hogy az általam leginkább kedvelt böngészőt felvásárolja az általam egyik legjobb utált oldal/cég a f**kbook, remélem jól el**rják majd... Ez az egyre nagyobb közösségi oldal integrálás is egy unszimpatikus lépés, részemről.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. arin
2012.06.04. 13:31
Állítólag az alapító ellenzi a felvásárlást (javítsatok ki, ha rosszul tudom), és szerintem ha meg is valósul, nem hiszem, hogy érdekük lenne elcseszni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. kajla_hun
2012.06.04. 15:04
Miért utálod a Facebook-ot? tiszta jóó ^^
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. petXYZW
2012.06.04. 17:52
Már értem mitől egyre rosszabb az Opera desktopon, gyakorlatilag minden frissítés után érnek meglepetések.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Kolondrum
2012.06.05. 04:23
patrik2991! Ugyan így gondolom...!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. balintdavi...
2012.06.05. 09:42
Remélem nem veszi meg őket a facebook. Androidon az egyetlen használható sebességű böngésző, desktop változatát meg FreeBSD-n használom. Ott mondjuk legalább alternatívaként ott van a chromium
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. expander
2012.06.05. 09:55
petXYZW

Én semmilyen hibát nem tapasztaltam a buildek frissítése után. Ez nálad valami egyedi dolog lehet. Nálam kiválóan működik az Opera Win7/64bit alatt (11.64).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!