iPon Hírek

Mindenkinek elérhető lett a TegraZone

Dátum | 2014. 01. 29.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Nvidia TegraZone app egy nagyobb frissítésen esett át, ami egy egészen váratlan újítást hozott be, aminek köszönhetően jelentős mértékben nőhet az Nvidia által üzemeltetett alkalmazásbolt látogatóinak szám. De miről is van pontosan szó? Nos, az Nvidia androidos applikációja immáron telepíthető lesz olyan eszközre is, mely valójában nem Tegra chipre épül. A 2.9.0 verziószámmal megbélyegezett kiadás így már szinte mindenki számára elérhető a Google Play Store rendszeréből. Az egyetlen feltétele a telepítésnek, hogy az adott készüléken legalább az Android 2.2-es operációs rendszernek, vagy ennél újabb kiadásnak kell szolgálatot teljesítenie. Ez pedig egyébként is "kötelező" elvárás manapság, nem igazán vannak már ennél régebbi termékek a felhasználók kezei között.
Akkor innentől minden, eddig Tegra exkluzív játékkal lehet majd játszania bárkinek? Sajnos a válasz nem. Lehet böngészni a tegrás szerkezetekre elérhető játékok között, ám amint telepíteni szeretnénk valamit, a rendszer figyelmeztet minket, hogy nem Tegra SoC található az eszközünkben. Ilyenkor feltünteti a TegraZone, hogy az adott játékprogram nem biztos, hogy telepíthető, és ha mégis, akkor nem ugyanazt az élményt fogja nyújtani, amit egy Tegra chip mellett kapnánk. A vállalat tervei szerint ezzel a lépéssel felhívják majd arra a figyelmet, hogy az Nvidia termékei jobb grafikával szolgálnak, mint az "ellenfelek" által kínált hardverek. Vélhetően ki lesz hangsúlyozva a későbbiekben az is, hogy milyen effektek elveszésével jár majd, ha esetleg egy Snapdragon 600 lapkás Galaxy S4-re pakoljuk fel az általunk kiválasztott játékot. Egyelőre a TegraZone átirányít minket a Play Store-ba, ahol a Google alkalmazásboltja ellenőrzi, hogy van-e kompatibilis variánsa az általunk kiszemelt játéknak. Emellett további változások is akadnak az Nvidia TegraZone alkalmazáson belül. Ahogy azt ilyenkor már megszokhattuk, néhány hiba kijavításra került, és a sebességben is lesz érezhető változás. Az optimalizálás mellett viszont kézzelfoghatóbb újítás, hogy a Google Play Game Services, és ezzel együtt a Google+ közösségi hálózat is integrálásra került. Ennek hála pedig jobb játékélményt kaphatunk a jövőben, és új megosztási funkciók is lesznek. Továbbá javítottak az Nvidia Shield kézi konzol, és a MadCatz MOJO mikrokonzol támogatásán is. Valamint megjelent a TegraZone Collections is, ami lehetővé teszi, hogy szűrjük a játékokat, például lehetőségek, műfaj, vagy kiadó alapján. Végül mostantól kezdve, ha a játéklista vagy a hírek aljára lapozunk, dinamikusan be fog töltődni plusz tartalom. Az Nvidia TegraZone ugyan jelen formán inkább csak mézesmadzag azok számára, akiknek nincs tegrás gépük, de a programban van játékosoknak szóló hírekkel szolgáló szekció is, ami tartogathat némi érdekességet. A telepítése úton-útfélen elvégezhető, mert mindössze 3,1 MB a mérete. Ha valakinek felkeltette az érdeklődését TegraZone, akkor az alábbi linkre kattintva azonnal magáévá teheti. Google Play Store: Nvidia TegraZone
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. nyerek01
2014.01.29. 22:05
Használok Android emulátort a laptopomon ami x64-es architektúráju. Az emulátorral el érem a Google Play-t, onnan telepítem ezt a programot akkor játszhatok az összes játékkal? (majd kipróbálom ha lesz időm)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. twollah
2014.01.29. 22:40
Nem erek vele semmit ha a Google Play azt mondja, hogy bocsi nem kompatibilis a Note 3-ad.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. madcaptain
2014.01.30. 03:25
Store a store-ban?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!