iPon Hírek

Mindent egy mozdulattal

Dátum | 2008. 02. 25.
Szerző | Gabriel
Csoport | HÁLÓZAT

Az NTT japán telefontársaság hamarosan útjára indít egy olyan új terméket - egész pontosan egy kártyát -, ami az ember testén keresztül képes továbbítani bármiféle adatot. Az ötletes újdonság a RedTacton névre hallgat, és a használata valóban egyszerű: csak magunknál kell tartani, bárhol, ahol kényelmes; zsebben, táskában, másutt, kinek hogy tetszik, az adatközlés pedig elektromos mezők használatával megy végbe.

A technika használatával valóban egy érintéssel elintézhetünk mindent - akár kesztyűben is, mivel a ruházat semmiféle akadályt nem jelent: nyithatunk ajtókat, elindíthatjuk a kocsinkat, vagy bármilyen egyéb olyan ügyletet lebonyolíthatunk, amit jelenleg kártyalehúzással intézünk. Ennek a praktikumát és egyszerűségét nyilván nem kell hosszan taglalni - arra viszont érdemes még kitérni, hogy az adatbiztonságról is gondoskodik a rendszer. A vezeték nélküli adatközléssel ellentétben ugyanis itt a kapcsolat csak az érintéssel jön létre, nem sugárzik folyamatosan mindenfelé, így csak úgy "belehallgatni" sem lehet távolról.

Mi több, az NTT még orvosi alkalmazási lehetőséget is lát a technikában, mivel így az orvosok egyetlen érintéssel tájékozódhatnak a pácienseik állapotát figyelő különböző szenzorok adatai felől is.

Árakat egyelőre még nem hoztak nyilvánosságra, bár azt természetesen sejthetjük, hogy "valamivel" azért költségesebbek lesznek a jelenlegi rendszereknél.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások