iPon Hírek

Mindent felFlash-elne az Adobe

Dátum | 2009. 04. 21.
Szerző | Gabriel
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Kidolgozta a Flash animációs szabványa legújabb változatát az Adobe, amelynek segítségével TV-k és más elektronikai eszközök is közvetlenül streamelhetnek tartalmakat.

Az új technológia a Flash Platform for the Digital Home névre hallgat; most licenszelik különböző gyártóknak, így az ezzel felvértezett termékek már az idei év második felében felkerülhetnek a boltok polcaira. A platformot támogatja egyebek mellett a Broadcom, a Comcast, a Disney, az Intel, a Netflix, az Atlantic Records és a New York Times.

TV-k mellett set-top boxok és Blu-ray meghajtók is felszerelhetőek az új megoldással, amelynek a teljes elterjedése drámai változást hozhat a tévézés világába azáltal, hogy ily módon a Flash-es videószolgáltatók a hagyományos műsorsugárzók közvetlen versenytársaivá léphetnek elő, hiszen nem lesz többé szükség csatlakoztatott konzolokra vagy számítógépekre az ilyen tartalmak tévés megjelenítéséhez.

Az olyan oldalak, mint a Vimeo és a YouTube (amely immár filmeket és tévéműsorokat is kínál) tévébe hozatalán felül így lehetőség nyílhat a hagyományos TV-tartalmak kábel- vagy műholdszolgáltatók közbenjárása nélküli sugárzására is. Valóban széles tehát a lehetőségek palettája; hogy mi lesz belőle gyakorlatban, az már csak idő kérdése.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. MaxxTG
2009.04.21. 14:34
VISSZA A HIRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. d311c
2009.04.21. 17:05
Én is mindent felFlash-elnék, ha a licenszet én árulnám.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. ossyni
2009.04.22. 17:33
Nos én ezt az ötletet már évekkel ezelőtt felvetettem!

Igaz volt már így pár dologban.

Persze a hírrel egyetértek és örülök is neki.
Pont minap láttam pont egy lg blurayt ami net
kapcsolattal már youtubeén is lehet vele böngészni és mindössze csak
60 ezerbe kerül!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. sirpalee
2009.04.24. 11:14
Már van olyan blu ray lejátszó, ami képes flasht futtatni, lehet rajta játszani, operációs rendszert futtatni, képes egy halom formátum lejátszására, rendelkezik belső vinyóval, és persze neteléréssel.

A ps3 az
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!