iPon Hírek

Mindent kijátszott a magyar hacker

Dátum | 2011. 02. 08.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

A Windows 7 és a Windows Server 2008 legfrissebb verzióinál is bevethető, vírusirtók által sem érzékelhető támadási módszert valósított meg a gyakorlatban Barta Csaba, a NetAcademia oktató-etikus hackere. Az általa felfedezett és kiaknázott biztonsági rést a szakmában mindeddig csak elméleti lehetőségként ismerték.

Az új módszer nemzetközi elismerést is kivívott magának; Sean Lim, az EC-Council alelnökének megállapítása szerint az új megoldás amellett, hogy technikailag érdekes, azt is jól mutatja, hogy a biztonsági szakemberek figyelme soha, egy pillanatra sem lankadhat. Ennek megfelelően ki is bővítették az Ethical Hacking képzés tananyagát az új módszerrel.

Természetesen a kártékony kódot továbbították a vírusirtó cégek felé, így azt ezután már le lehet majd leplezni, ám Sean Lim szerint jellegénél és természeténél fogva az új megoldás mindenféleképpen tanulságos.

Az így kibővített, 7-es verziószámú Ethical Hacking tananyag március közepétől lesz elérhető az EC-Council képviselettel rendelkező országokban (így Magyarországon is). Megjegyzésre érdemes még, hogy egyebek mellett az USA védelmi minisztériumának informatikai biztonsági szakembereit is ebből a tananyagból képzik.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Flyingpig
2011.02.08. 13:46
Gratula!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. _DiEGO_
2011.02.09. 18:26
Igen magyarok megint villantottak ! van mit elismerni ...

Nagy gratula B. Csabának
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!