iPon Hírek

Mini ITX alaplap az ECS-től, kompakt otthoni és ipari PC építéséhez

Dátum | 2012. 08. 28.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A HDC-I2/C60 típusjelzéssel ellátott alaplapon az AMD C-60-as APU egysége teljesít szolgálatot. Ez a központi egység két processzormaggal rendelkezik, amelyek 1 GHz-es magórajelen ketyegnek. A tokozáson belül találunk még egy Radeon HD 6290-es integrált videó vezérlőt is, amely szokás szerint most is 80 stream processzorral gazdálkodik, ám alap órajele már csak 276 MHz-es értéket képvisel. A GPU repertoárjában szerencsére Turbo Core támogatás is jelen van, így terhelés alkalmával 400 MHz-re emelkedik a GPU magórajele. Az Ontario sorozatú APU egység DDR3-as memóriavezérlője két darab DDR3-as memóriafoglalathoz kapcsolódik, amelyekben összesen 8 GB-nyi DDR3-1333 MHz-es asztali memóriamodul kaphat helyet.


A bővítőhelyek között ezúttal nincs PCI Express 2.0 x16-os slot, helyette csak egy PCI slotot kapunk. SATA portokból két darab 6 Gbps-os példány áll rendelkezésre, amiket a Fusion Controller Hub biztosít. USB 3.0-s portokat sajnos nem kínál a rendszer, helyettük összesen 10 darab USB 2.0-s portból gazdálkodhatunk, amelyek közül hat a hátlapon, négy pedig kivezetések formájában az alaplapon érhető el. Az újdonság hatcsatornás HD audió vezérlővel, Gigabites Ethernet vezérlővel, valamint egy HDMI és egy D-Sub videó kimenettel rendelkezik. A C-60-as APU egység és a Fusion Controller Hub hűtéséről egy nagyméretű hűtőborda gondoskodik, amelyen egy pici ventilátor teljesít szolgálatot.

Az ipari konfigurációkba, illetve alacsony fogyasztású, kompakt otthoni számítógépekbe szánt alaplap hamarosan megjelenik kereskedelmi forgalomban, de arról sajnos nincs információ, hogy a termék pontosan mennyibe fog kerülni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!