iPon Hírek

Mini-ITX formátumú EVGA alaplap, akár komoly tuningra is

Dátum | 2012. 07. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A 17 x 17 cm-es alaplapok általában az egybegépek és a HTPC konfigurációk kellékei szoktak lenni, igaz, alacsony fogyasztású, helytakarékos kompakt asztali konfigurációt is építhetünk velük, ha erre van igényünk. A termékek között kifejezetten olcsó és rendkívül jól felszerelt, ütőképes HTPC-be való példányok egyaránt jelen vannak. Az EVGA jóvoltából – aki Facebookon és Twitteren kürtölte világgá a termékkel kapcsolatos első információmorzsákat és fotókat – hamarosan egy új, akár komolyabb tuning alkalmával is helytálló mini-ITX deszkával bővül a piac kínálata.


Az Intel Z77-es lapkakészlete köré épülő újdonság LGA-1155-ös processzorfoglalattal és két darab DDR3-as memóriafoglalattal érkezik – előbbiekben Ivy Bridge és Sandy Bridge típusú proceszorok, míg utóbbiakban DDR3-as tuning memóriamodulok kaphatnak helyet. Az apró alaplap az előzetes információk alapján Mini PCIe slottal és PCI Express x16-os slottal egyaránt rendelkezni fog – előbbiekbe WiFi adaptert vagy SSD meghajtót, utóbbiba pedig akár egy ütőképesebb videokártyát is pakolhatunk.


Az apróság ezen kívül HDMI és DisplayPort videó kimenettel, hat darab USB 3.0-s porttal, két darab SATA 6 Gbps-os és két darab SATA 3 Gbps-os porttal, Bluetooth adapterrel és Gigabites Ethernet vezérlővel egyaránt rendelkezni fog. A tuningmesterek számára jó hír, hogy a pici deszka CMOS Clear, Reset és bekapcsoló gombot egyaránt tartalmaz, szokás szeirnt egy-egy mikrokapcsoló formájában. A kínálatból a hibakeresést elősegítő kétszer hétszemgenses debug LED kijelző sem hiányzik majd. A komolyabb tuning elősegítésének érdekében a vállalat mérnökei úgy tervezték meg az újdonságot, hogy a processzorfoglalat fölött nagyobb léghűtő, illetve akár folyékony nitrogént tartalmazó párologtató henger is gond nélkül elférjen – utóbbira az alábbi képen láthatunk példát.


A vállalat egyelőre nem árulta el, hogy pontosan mikor kerül forgalomba a különleges mini-ITX alaplap, valamint azt sem, hogy nagyjából mennyibe fog kerülni. Reméljük, a hiányzó információkról rövidesen lehull a lepel.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Lazahunter
2012.07.24. 11:21
A legalsó kép több mint vicces
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. serif91
2012.07.24. 11:36
ez kell nekem csak már legyen a hazai polcokon
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. TvPeti
2012.07.24. 17:06
Ekkora hűtővel itx?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. djwolf
2012.07.24. 17:06
NA egy ilyen kellene nekem AM3+ ba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. chris123
2012.07.24. 20:12
KIRÁLY!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. tericum
2012.07.25. 15:59
Nem értem mitől különleges. Z67-es miniITX-ek eddig is voltak, H77-est most is lehet venni, gondolom egy kis idő és minden gyártónak kinn lesz a Z77-es alaplapja is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!