iPon Hírek

Mini ITX Nvidia ION alaplap a Zotac-tól is

Dátum | 2009. 05. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Point of View illetékesei pár napja adtak hírt a vállalat legfrissebb termékeiről, amelyek között Nvidia ION platformra épülő Atom N230-as és N330-as processzorral szerelt Mini ITX alaplapok, illetve egy szintén ION platformot használó pici nettop is helyet kapott. A Zotac most hasonló lépésre szánta el magát: a vállalat bemutatta két Mini ITX formátumú Nvidia ION megoldását, amelyek a POV-hoz hasonlóan egymagos N230-as vagy kétmagos N330-as Atom processzorral lesznek hamarosan elérhetőek.


Zotac IONITX-B-E
Zotac IONITX-B-E
Az IONITX-B-E modellen az egymagos Atom N230-as, míg az IONITX-A-B/C/E/U verzión a kétmagos Atom N330-as központi egység teljesít szolgálatot. Az új alaplapokon GeForce 9400-as sorozatú integrált videó vezérlő van jelen, amely DirectX 10-es, PureVideo HD, PhysX és CUDA támogatásokat egyaránt kínál. A GPU összesen 16 darab stream processzort tartalmaz, a magórajel 580 MHz-es, míg a shaderek 1400 MHz-en ketyegnek. Az új alaplapokon egy eSata port, három darab SATA 3 Gbps-os csatlakozó (RAID támogatással), Gigabites Ethernet port és 5.1-es integrált audió vezérlő is jelen van. Bővítőhelyek tekintetében opcióként Mini PCI Express slottal is elérhetőek az új modellek. Az alaplapokon egyébként két darab DDR2-667/800-as memória slot foglal helyet, amelyekbe összesen 8 GB-nyi memóriát pakolhatunk.

Zotac IONITX-A-B/C/E/U
Zotac IONITX-A-B/C/E/U
A képek alapján a hátlapi kivezetéseknél 6 darab USB port, egy optikai és egy koaxiális hangkimenet, valamint DVI és VGA kimenet és egy HDMI port is jelen van. Az Atom N330-as processzorral felvértezett terméket ezen kívül egy beépített 802.11n típusú WiFi adapterrel is ellátja a gyártó. A Zotac állítása szerint az alaplapok segítségével zökkenőmentesen lejátszhatóak az 1080p-s HD videók is.

A két pici alaplap Európában már néhány külföldi webáruház kínálatában feltűnt, ott az IONITX-B-E modellért 120 eurót, míg az IONITX-A-B/C/E/U verzióért 170 eurót kérnek el.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Phantomstr...
2009.05.13. 14:21
VISSZA A HIRHEZ

Végre kapni normális atomos cuccokat. Kíváncsi leszek z új MSI Wind-re.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!